MA Curation

Umum

Penerangan Program

Gambaran keseluruhan

Meneroka gagasan "pameran" secara meluas dalam bidang seni kontemporari, anda akan melibatkan pameran dan projek berasaskan galeri di tempat yang tidak tradisional, campur tangan khusus tapak dan projek seni awam.

Relevan, semasa dan inovatif

Menggambarkan pemikiran terkini dalam kajian kurator, kursus pascasiswazah yang praktikal dan relevan ini mengakui kemunculan pengarang artis, serta laluan yang lebih tradisional untuk latihan kuratorial.

Anda akan mempertimbangkan kemungkinan yang ditawarkan oleh pelbagai platform, dari koleksi muzium, muzium dan arkib tradisional, kepada kaedah maya dan interaktif.

Anda akan dibantu dalam membangunkan projek kuratorial yang memulakan diri, yang akan melihat anda berinovasi dan meneroka cara untuk memupuk penonton baru.

Kemahiran profesional dan hubungan industri

Dengan pautan yang kuat ke Koleksi Majlis Seni, Hayward Touring, Tate, Muzium Castle Norwich

Galeri Universiti, Galeri TimurNUA, adalah tempat lawatan penting untuk pameran kebangsaan dan antarabangsa dan telah membantu reputasi NUA untuk amalan kurator yang berkualiti tinggi. Galeri TimurNUA menjadi tuan rumah British Art Show 8 pada 2016 dan EASTinternational yang berprestij antara tahun 1991 dan 2009.

Program latihan yang disampaikan oleh galeri sebagai sebahagian daripada program MA Curation kami memberikan peluang yang unik untuk membangunkan amalan profesional anda. Skim mentoring dengan kurator - eksklusif untuk pelajar pascasiswazah yang mempelajari ijazah ini - menawarkan peluang yang tidak ternilai untuk melibatkan diri dengan profesional industri.

Curation MA di NUA

Graduan bekerja dalam pelbagai kerjaya termasuk

  • Kurator
  • Pertubuhan Pameran
  • Pengurusan Galeri
  • Arah Seni
  • Museology
  • Pengurusan Program
  • Pentadbiran Seni
  • Pengajaran / Kuliah
  • Kajian Penyelidikan / PhD

Syarat kemasukan

Peserta biasanya harus mencapai Ijazah Sarjana Muda (Kepujian) / BSc 2: 1 atau lebih tinggi (atau setara), dalam mata pelajaran yang berkaitan dengan kursus pengajian yang anda cadangkan.

Pemohon yang memegang Ijazah dari disiplin lain juga boleh dipertimbangkan untuk kemasukan, tertakluk kepada penyerahan portfolio kerja seni, reka bentuk atau media yang memuaskan untuk menyokong permohonan mereka.

Tawaran kemasukan ke Ijazah Sarjana (MA) adalah berdasarkan harapan bahawa anda berpotensi untuk memenuhi tujuan pengajian dan mencapai standard yang diperlukan untuk berjaya menyempurnakan anugerah tersebut.

Tarikh Akhir Kemaskini Oktober 2018

Latar Belakang Pusat Pengajian

Norwich University of the Arts (NUA) has established itself in arts, design and media education for over 170 years. But while our history can be traced back to 1845, our outlook is forward-thinking.

Norwich University of the Arts (NUA) has established itself in arts, design and media education for over 170 years. But while our history can be traced back to 1845, our outlook is forward-thinking. Baca Ringkas