MA Cetak

Umum

Penerangan Program

Belajar di peringkat universiti seni dan reka bentuk nombor satu dunia selama lima tahun berturut-turut (2015-2019) dalam Kedudukan Subjek QS World University.

Mengenai Program

Dalam bidang yang berkembang ini, sejarah pengeluaran media, kraf, mekanikal dan digital (semula) semuanya terbuka untuk dipersoalkan. Mempunyai cara pemikiran yang sangat berbeza dan membuat, kita terlibat dengan peredaran imej digital dan fizikal. Kami meneroka perbezaan ruang virtual vs salinan keras, mempersoalkan bagaimana peralihan dalam daftar media yang berbeza mempengaruhi kehidupan kita.

Anda boleh menggunakan arkib, imej dan teks, peruntukan, dan bekerja di semua media, dari buku ke pemasangan, halaman web untuk salinan keras. Kenapa, dalam konteks kegembiraan digital, masih ada minat dalam penglibatan bahan langsung dengan dakwat dan kertas? Apakah nilai yang terdapat dalam jejak tangan dalam zaman digital kita? Adakah terdapat terlalu banyak imej di dunia? Mengapa membuat lebih banyak?

Kami berhasrat untuk membangunkan potensi anda, menggalakkan kedua-dua pemikiran melalui pemahaman dan pemahaman konsep bagaimana kerja berkomunikasi. Kakitangan (semua seniman amalan) dan pelajar bekerjasama dalam perbezaan fluks yang dinamik ini, mempersoalkan cerita yang mantap.Show 2019

Keperluan Masuk

Calon dipilih sepenuhnya berdasarkan merit dan aplikasi dialu-alukan dari seluruh dunia. Proses pemilihan menganggap kreativiti, imaginasi dan inovasi seperti yang ditunjukkan dalam portfolio anda, serta potensi anda untuk mendapat manfaat daripada program ini dan untuk mencapai standard MA yang tinggi secara keseluruhan.

Anda dijangka telah menyelesaikan ijazah BA. Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, pelajar telah datang dari seni rupa, seni lukis, lukisan, arca, media foto, pemuliharaan, ilustrasi, reka bentuk, tekstil, kursus seni bina dan interaktif. Walaupun banyak pelajar memasuki kursus selepas bertahun-tahun kerja bebas, kami juga menerima pelajar secara langsung dari kursus sarjana muda.

Kami sedang mencari calon-calon yang teruja tentang potensi terlibat dengan kumpulan rakan sebaya Kolej, dan memanfaatkan peluang pendidikan yang paling ditawarkan oleh Program. Anda mungkin tidak membuat cetakan sebelum tetapi harus mempunyai minat yang berminat dengan sifat imej berganda dan keinginan untuk menyiasat idea yang kami terlibat.

Tarikh Akhir Kemaskini Nov 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Located in the heart of London, the Royal College of Art is the most influential, wholly postgraduate university of art and design in the world.

Located in the heart of London, the Royal College of Art is the most influential, wholly postgraduate university of art and design in the world. Baca Ringkas