Gambaran keseluruhan

Yayasan yang ideal untuk kerjaya di Asia, kursus ini termasuk peluang untuk belajar di China atau Malaysia, mengembangkan pengetahuan anda tentang budaya dan politik di rantau ini.

Anda akan belajar di kampus UK kami untuk semester pertama, berpindah ke kampus Universiti di China atau Malaysia untuk yang kedua. Ini memberikan anda kesempatan yang benar-benar tersendiri untuk mempelajari negara-negara Asia, dan hubungan di antara mereka dan seluruh dunia.

Kursus ini diajarkan oleh para akademik di seluruh kampus Universiti Inggeris, China dan Malaysia, yang pakar dalam politik Asia, sejarah dan hubungan antarabangsa.

Modul Global Asia akan memperkenalkan anda kepada tema Pan-Asia seperti nasionalisme, globalisasi, cabaran alam sekitar, politik sumber dan hubungan jantina. Ia mencabar konsepsi 'Asia Rising' yang lazim sebagai fenomena baru dan juga akan membolehkan anda untuk mengkhususkan diri pada negara atau kajian serantau tertentu.

Anda akan melibatkan diri dalam budaya negara-negara ini dan mengambil pilihan bahasa jika diperlukan. Penginapan akan dianjurkan oleh Universiti, walaupun ia tidak dilindungi oleh yuran kursus.

Ketahui lebih lanjut.

Butiran kursus

Pada semester musim luruh, anda akan mengambil modul inti, ditambah 40 kredit modul pilihan (sehingga 20 daripadanya boleh dari luar sekolah).

Anda akan menghabiskan semester musim bunga sama ada di kampus China atau Malaysia, dan akan menyelesaikan pengajian anda dengan meneliti dan menulis 60 diskriminasi seramai 15,000 perkataan, mengenai subjek yang berkaitan dengan Asia. Anda akan diberikan penyelia disertasi yang sesuai yang akan mengawasi kemajuan anda.

Syarat kemasukan

2: 1 (atau setaraf antarabangsa)

Keperluan bahasa Inggeris

IELTS: 6.5 (tidak kurang daripada 6.0 dalam sebarang elemen)

Kerjaya

Kursus ini adalah ideal jika anda ingin mengejar kerjaya profesional di Asia, sama ada anda berada di peringkat kerjaya dan ingin menukar arah, bertujuan untuk bergerak ke bidang dasar, atau berminat mengambil masa untuk memahami hari anda aktiviti dasar.

Ia tidak mengandaikan sebarang pengetahuan tentang rantau ini. Walau bagaimanapun, modul direka untuk membolehkan mereka yang mempunyai pengalaman hidup atau bekerja di Asia sebelum ini untuk mengembangkan dan membina pengetahuan mereka yang sedia ada.

Semester yang anda belanjakan di China atau Malaysia akan menjadikan anda sangat menarik kepada majikan yang mencari graduan dengan pengalaman budaya dan politik. Kursus ini akan membangunkan kemahiran anda untuk kerjaya dalam pelbagai bidang, seperti:

  • akademik
  • perkhidmatan Awam
  • pertukaran budaya antarabangsa
  • organisasi antarabangsa
  • kewartawanan
  • menasihati kementerian
  • pertubuhan bukan kerajaan
  • penyelidikan dasar

Penempatan

Kami menawarkan pelbagai peluang penempatan tempatan, kebangsaan dan antarabangsa, yang boleh dibayar atau secara sukarela, sambilan bersama-sama dengan kajian anda atau penempatan lebih lama semasa percutian Universiti.

Kemajuan

Jika anda ingin meneruskan pengajian anda selepas menamatkan kursus ini, kami menawarkan pelbagai peluang penyelidikan dengan pengawasan PhD di kebanyakan bidang pelajaran.

Program diajar dalam:
  • English

Lihat 50 lagi program yang ditawarkan oleh University of Nottingham - Faculty of Social Sciences »

Tarikh Akhir Kemaskini Feb. 17, 2019
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Sep 2019
Duration
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan

Sep 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date