MA Architecture

Royal College of Art

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

MA Architecture

Royal College of Art

Mengenai Program

Senibina di RCA menetapkan inspirasi inovasi reka bentuk. Program ini memperluaskan kemungkinan seni bina dan agensinya di dunia dengan menggalakkan etos spekulatif, bebas dan kritikal di kalangan pelajarnya. Program dua tahun itu membayangkan seni bina sebagai satu set amalan yang kompleks dan kompleks yang melampaui perbezaan dan had tradisional dalam bidang. Pendekatan pedagogi dan penyelidikan yang radikal dan inovatif, serta komitmen terhadap budaya studio berfikiran terbuka, membezakan RCA .

Bagi pelajar yang ingin membangunkan suara yang tersendiri dan inovatif di lapangan dan peluang unik untuk bekerjasama dengan pemimpin masa depan dalam bidang seni dan reka bentuk yang lain termasuk fotografi, arca, komunikasi visual dan animasi, RCA menawarkan persekitaran yang ideal.

Pengajaran dalam program MA berputar di sekitar Studio Reka Bentuk Senibina. Setiap ADS difahami sebagai platform tersendiri bagi penyelidikan reka bentuk yang dianjurkan di dalam cabaran dan peluang global yang penting seperti ekologi, perumahan, urbanisme, teknologi baru dan pembuatan. Melengkapi studio reka bentuk, program ini menawarkan satu siri intensif seminar, kuliah, bengkel dan simposium yang memupuk pendekatan baru dan eksperimen untuk disiplin.

Program ini memuncak dalam projek tesis dan pameran musim panas, yang membolehkan pelajar memberi peluang untuk menyampaikan karya mereka kepada profesion dan orang awam.

Inti pembelajaran berasaskan projek mengikut sistem unit terdiri daripada lapan studio rekabentuk seni bina (ADS) dengan satu set kebimbangan, kaedah dan kerangka kritikal yang unik. Setiap ADS mempunyai kira-kira enam belas pelajar dengan pelajar pertama dan kedua yang bekerja bersebelahan.

Pelajar tahun pertama bekerja pada projek langsung dan projek studio dalam kerangka pedagogi yang ditubuhkan oleh tutor studio. Projek-projek ini menjadi asas bagi kursus pengajian teknikal dan memenuhi RIBA GC1, GC8 dan GC9. Studio ini dilengkapi dengan sejarah

Pelajar tahun kedua bekerja pada tesis berasaskan projek yang menjejaskan projek reka bentuk ringkas dan reka bentuk. Tahun ini memuncak dengan pameran kerja di persembahan ijazah.

Keperluan Kemasukan MA

Calon untuk semua program MA ditaksir mengenai kualiti yang ada seperti yang ditunjukkan dalam kerja mereka dan dalam wawancara mereka, serta potensi mereka untuk mendapat manfaat daripada program ini dan untuk mencapai standard MA keseluruhan. Penilaian akan menimbang kreativiti, imaginasi dan inovasi yang jelas dalam kerja; keupayaan untuk menyatakan maksud niat kerja; penglibatan intelektual di kawasan yang berkaitan; kemahiran teknikal yang sesuai; prestasi temuduga secara keseluruhan, termasuk penggunaan lisan Bahasa Inggeris.

Anda sepatutnya mencapai ijazah dalam seni bina yang berkualiti tinggi (RIBA Bahagian 1) atau ijazah bersamaan antarabangsa atau lebih tinggi dan harus mempunyai pengalaman sekurang-kurangnya satu tahun dalam pejabat reka bentuk.

Anda perlu menunjukkan komitmen terhadap disiplin utama anda dan keupayaan untuk bertindak balas terhadap rangsangan daripada sumber yang tidak dijangka.

Bukti kepekaan, ciptaan, rasa ingin tahu dan kesediaan untuk terlibat dalam dua tahun yang ketat dan menuntut adalah penting.

Portfolio

Anda perlu mengemukakan portfolio digital melalui aplikasi aplikasi dalam talian kami antara empat hingga sepuluh projek. Setiap projek hendaklah termasuk imej tajuk dan sehingga 6 imej galeri sokongan. Anda harus memberikan keterangan maksimal 100 perkataan untuk setiap imej tajuk dan kapsyen sehingga 50 perkataan untuk setiap imej galeri sokongan.

Kami mengesyorkan imej antara 1024 x 768 piksel atau lebih besar. Semua fail imej mesti disimpan sebagai format JPG atau PNG dengan saiz fail maksimum 2MB. Fail video boleh dihantar sebagai ganti imej. Format MOV, MP4 atau M4V diterima dengan saiz fail maksimum 80MB. Format video lain boleh dirujuk melalui pautan ke tapak web hosting seperti Vimeo.

Apabila menyerahkan kerja sama, tentukan ini dan jelaskan peranan dan tanggungjawab anda.

Tiada objek sebenar, buku skrip, portfolio fizikal atau media lain harus dikemukakan pada titik permohonan. Penyerahan sebarang bahan yang tidak disenaraikan di atas tidak akan diterima. Jika anda mempunyai sebarang soalan mengenai portfolio, sila hubungi kami di arkitek @ RCA .ac.uk

Temu bual (jika dijemput)

Program ini akan menghubungi anda jika anda telah disenarai pendek dan menjemput anda ke temuduga.

Anda akan ditemuramah sehingga tiga orang kakitangan akademik dan seorang wakil pelajar.

Semasa anda membuat penyerahan portfolio dalam talian, anda perlu membuat temu bual dengan pemilihan penyerahan anda dalam bentuk fizikalnya, serta apa-apa kerja atau kerja terkini yang sedang dijalankan.

This school offers programs in:
  • English


Tarikh Akhir Kemaskini June 15, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Okt. 2018
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
19,000 GBP
Locations
United Kingdom - London, England
Tarikh mula: Okt. 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Okt. 2018
United Kingdom - London, England
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Price
Yuran pengajian pada 2018/19 - Luar Negara: £ 28,400 setahun (£ 56,800 jumlah yuran); UK / EU: £ 9,500 setahun (£ 19,000 jumlah bayaran); Kepulauan Channel dan Isle of Man £ 14,200 (£ 28,400 jumlah yuran).