MA Architecture

Plymouth University

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

MA Architecture

Plymouth University

MA Architecture

program MA Architecture satu tahun ini bertujuan untuk menyokong anda dalam membangunkan kemahiran dalam reka bentuk seni bina, dalam proses membangunkan kedua-dua reka bentuk bandar dan reka bentuk bangunan yang terperinci. kajian anda akan ditetapkan dalam satu penerokaan bentuk bandar baru yang sedang dihasilkan sebagai tindak balas kepada perubahan sifat bandar-bandar, terutamanya meningkatkan hubungan serantau dan global, dan beralih budaya, ekonomi, keadaan dan tuntutan ekologi, politik, sosial dan fizikal.

Ciri-ciri Utama

 • Dapatkan kreatif dengan kemudahan yang menakjubkan dan sumber kami. Anda akan berdasarkan dalam kita menarik perhatian Fakulti Sastera bangunan di tengah-tengah kampus, dengan pelajar-pelajar dan kakitangan dari kursus seni yang lain untuk melantun idea off dan bekerjasama dengan. Dan, anda akan mempunyai 2.5 meter persegi meja untuk memanggil anda sendiri.
 • Mengkaji program disahkan sepenuhnya oleh Royal Institute of British Architects (RIBA) dan ditetapkan oleh Lembaga Pendaftaran Architects (ARB) - dengan Survey Pelajar Kebangsaan hasil konsisten melebihi 90 setiap kepuasan peratus.
 • Berinteraksi dengan domain awam dengan seni bina yang responsif kepada orang, tempat dan tektonik. Bekerja dengan komuniti dan institusi tempatan, termasuk majlis-majlis bandar, organisasi perniagaan dan pertubuhan bukan kerajaan.
 • Bekerja pada projek-projek berasaskan studio-live, kedua-dua di UK dan luar negara. projek-projek sebelum ini telah berpangkalan di UK, Sepanyol, Portugal, Latvia dan Poland.
 • Mendapat manfaat daripada program masa depan menghadap kami yang mempunyai dimensi bandar dan kemampanan yang kuat.
 • Belajar dari tutor dengan pengalaman industri dan kepentingan penyelidikan antara disiplin. Sekolah kami telah digambarkan sebagai 'dikenakan' oleh Journal Architects '.

Program Gambaran Keseluruhan

Anda akan melaksanakan projek-projek reka bentuk studio yang terletak di sekitar projek pembangunan semula bandar streaming UK. Anda akan belajar subjek-subjek teras anda tahun ini - teori bandar dan metodologi, menghubungkan amalan mampan dan teknologi bersepadu. Anda akan menghasilkan disertasi, melalui kedua-dua pembangunan reka bentuk terperinci aspek yang dipilih kerja reka bentuk studio anda, dan disertasi bertulis. Sokongan disediakan di studio reka bentuk melalui tutorial mingguan, bengkel dan seminar. MA Architecture membina kekuatan berjaya program M Arch RIBA-disahkan. Anda akan bekerja bersama pelajar mengenai program M Architecture melalui kursus biasa dan projek, dan ruang perkongsian studio. Anda juga akan mempunyai peluang untuk bekerja dengan pelajar-pelajar dari program Perancangan MSc.

modul-modul teras

 • ARCH772 Building Design
 • Teknologi Bersepadu ARCH773
 • ARCH775 Advanced bersambung Amalan Lestari
 • ARCH777 Emerging Architectural Penyelidikan
 • ARCH771 Rekabentuk Bandar
 • ARCH776 Disertasi by Design

syarat kemasukan

Anda dikehendaki untuk mempunyai 2.2 darjah (50 peratus ke atas) dalam pengajian ijazah, tanda reka bentuk 55 peratus atau lebih dalam reka bentuk tahun ijazah akhir.

Kami juga memerlukan rujukan dari sebelum universiti, majikan dan / atau serupa.

Pengalaman kerja selama kira-kira 12 bulan di pejabat arkitek atau aktiviti lain secara profesional berkaitan adalah sangat wajar, walaupun tidak diperlukan.

Mengikuti tamat program MA Architecture, anda akan mempunyai peluang untuk meneruskan pengajian pada Mac Architecture program, MRes Architecture RIBA-disahkan atau program Architecture / PhD MPhil.

Jika anda mempunyai kelayakan di luar negara anda boleh menyemak perbandingan mereka dengan bersamaan UK melalui Pusat UK National Pengiktirafan Maklumat (NARIC), yang menyediakan perkhidmatan khidmat nasihat.

Keperluan Bahasa Inggeris

Jika bahasa pertama anda bukan bahasa Inggeris kemudian bukti penguasaan bahasa Inggeris diperlukan. Untuk nasihat lanjut mengenai kesesuaian kelayakan luar negara dan kecekapan dalam penggunaan bahasa Inggeris, sila hubungi Pejabat Antarabangsa kami.

IELTS minimum menjaringkan gol untuk penguasaan bahasa Inggeris yang boleh diterima untuk kemasukan adalah 6.5.

This school offers programs in:
 • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Ogos. 2018
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
5,500 GBP
Locations
United Kingdom - Plymouth, England
Tarikh mula: Ogos. 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Ogos. 2018
United Kingdom - Plymouth, England
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Price
£ 6500 atau £ 7,500 untuk UK / EU / £ 12.250, £ 13,250 atau £ 14.250 untuk pelajar Antarabangsa (3 band Bayaran standard bagi program lepasan ijazah mengajar)