Psikologi BSc / MA (Kepujian)

Umum

Penerangan Program

Anda akan mempelajari pelbagai topik yang sangat berbeza yang bersama-sama membentuk subjek psikologi.

Antara yang lain, anda akan belajar tentang bagaimana bayi belajar, apa yang berlaku kepada kemahiran mental orang ketika mereka menjadi tua, bagaimana personaliti orang berbeza, bagaimana dinamika kumpulan sosial bekerja, bagaimana kita mengingati, melihat dan mendengar perkara dan bagaimana kita bercakap antara satu sama lain, dan mengenai pelbagai gangguan psikologi.

Anda akan diajar pakar-pakar antarabangsa tentang perkembangan terbaru dalam setiap bidang ini. Pemahaman anda tentang aspek-aspek psikologi alam semulajadi ini akan disokong dengan mempelajari cara berfikir secara kritis, bagaimana menyelesaikan masalah, menganalisis data, menulis dengan jelas dan berkesan, dan menjadi komunikator sains yang yakin; ini adalah kemahiran yang sangat dihargai oleh majikan. Anda akan belajar tentang kaedah saintifik, akhirnya merancang dan melaksanakan dan menganalisis projek penyelidikan anda sendiri.

Berbeza dengan darjah di England, ijazah Psikologi kami adalah empat tahun, bermakna anda akan belajar tentang topik yang lebih luas dalam dua tahun pertama anda. Ijazah ini juga akan memberi anda peluang untuk melakukan perantisan dan belajar di luar negara, memberikan anda fleksibiliti untuk memperibadikan pengalaman belajar anda.

Komuniti Psikologi kami

Psikologi di Dundee adalah kecil dan mesra, dengan persekitaran yang menyokong, masyarakat pelajar yang kuat, dan banyak interaksi antara kakitangan dan pelajar. Dari hari pertama, anda akan diberikan seorang mentor dari pelajar tahun akhir untuk membantu membimbing anda melalui ijazah dan tutor akademik peribadi untuk menjawab soalan anda dan membantu anda membuat pilihan pembelajaran yang baik. Anda akan diajar terutamanya oleh penyelidik pakar dan guru mahir, bukan oleh pelajar pasca siswazah. Pengajaran di Dundee bukan sekadar profesor yang bercakap di kalangan pelajar: dalam suasana kuliah tradisional, kami berusaha untuk melibatkan anda dalam pengajaran kami - menggabungkan aktiviti, soalan, dan perbincangan. Di samping itu, anda akan mengambil bahagian dalam latihan praktikal dalam tetapan bengkel, dan perbincangan kumpulan kecil. Anda juga boleh menyertai Persatuan Psikologi (DUPS) kami, yang menganjurkan kedua-dua acara sosial, seperti Ball Psychology tahunan, dan acara akademik, termasuk pembentangan mengenai wawancara kerja dan penulisan CV. Sokongan dari kedua-dua kakitangan dan pelajar semasa akan membantu anda merasakan di rumah di Dundee.

Akreditasi

MA / BSc in Psychology diiktiraf oleh Persatuan Psikologi British (BPS), yang bermaksud bahawa jika anda menerima tahap Ijazah 2.1 atau lebih tinggi, anda akan menerima Asas Siswazah untuk Keahlian Chartered dari British Psychological Society, yang diperlukan untuk meneruskan kerjaya atau kajian lanjut dalam psikologi.

Pelajar menilai Ijazah Psikologi di Dundee sangat tinggi, seperti ditunjukkan oleh kedudukan tinggi yang konsisten dalam Kajian Pelajar Kebangsaan (NSS). Kami juga baru-baru ini dianugerahkan anugerah GOLD untuk pengajaran kami dalam Rangka Kerja Kecemerlangan Pengajaran (TEF 2017).

Anda akan mendapat manfaat daripada keupayaan kami untuk menerangkan konsep yang rumit dengan cara yang mudah diakses, semangat kami untuk psikologi, sifat merangsang ijazah, sokongan yang kami sediakan semasa kajian anda, dan kemudahan perpustakaan dan pengkomputeran kami yang sangat baik.

Ijazah bersama dan anugerah lain

 • MA (Kepujian) Ekonomi Perniagaan dengan Pemasaran dan Psikologi
 • MA (Kepujian) Bahasa Inggeris dan Psikologi
 • MA (Kepujian) Pengajian Eropah dan Psikologi
 • MA (Hons) Geografi dan Psikologi
 • MA (Hons) Sejarah dan Psikologi
 • BSc (Kepujian) Matematik dan Psikologi
 • MA (Kepujian) Falsafah dan Psikologi
 • MA (Hons) Politik dan Psikologi
 • Psikologi BSc (Kepujian)
 • MA (Hons) Psikologi dengan bahasa Perancis
 • Psikologi BSc (Kepujian) dengan bahasa Perancis
 • MA (Hons) Psikologi dengan bahasa Jerman
 • Psikologi BSc (Hons) dengan Bahasa Jerman
 • MA (Hons) Psikologi dengan Bahasa Sepanyol
 • Psikologi BSc (Kepujian) dengan Bahasa Sepanyol

Syarat kemasukan

Berikut adalah keperluan kemasukan minimum dan terkini.

Kursus bermula 2018

Keperluan Bahasa Inggeris

Bagi pelajar bukan EU

Keseluruhan IELTS

5.5

Kerjaya

Ijazah MA / BSc dalam Psikologi menyediakan anda dengan Asas Siswazah untuk keahlian Chartered dengan Persatuan Psikologi British. Ini adalah keperluan penting dalam mengejar kerjaya dalam mana-mana senjata profesional psikologi di UK (termasuk Sukan, Forensik, Kesihatan, Pendidikan, Terapi, Kaunseling dan Psikologi Klinikal). Ia juga merupakan keperluan bagi kebanyakan peluang penyelidikan psikologi (misalnya, jawatan pembantu penyelidikan, atau penyelidikan PhD). Ijazah Psikologi di Dundee sangat serba boleh, dan setelah selesai ijazah, anda akan mempunyai satu set kemahiran yang menjadikan anda sangat menarik untuk pelbagai majikan, termasuk pemecahan masalah, kemahiran berfikir kritikal dan analitik, analisis data dan statistik kemahiran, kemahiran persembahan dan komunikasi. Kemahiran ini sangat menarik kepada majikan, sama ada dalam sektor swasta dan awam. Pelajar dari Dundee terus mempunyai karier di dalam dan di luar psikologi. Dalam psikologi, mereka sering mendapat pekerjaan dalam pendidikan, penyelidikan, kaunseling, psikologi klinikal dan organisasi. Di luar psikologi, terdapat pelbagai kerjaya termasuk dalam sumber manusia, pemasaran, pengambilan, pekerjaan pengurusan dan analisis data.

Tarikh Akhir Kemaskini May 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Our core mission at the University of Dundee is to transform lives, locally and globally, through the creation, sharing and application of knowledge.

Our core mission at the University of Dundee is to transform lives, locally and globally, through the creation, sharing and application of knowledge. Baca Ringkas