MA (Hons) Seni Liberal

Umum

Penerangan Program

Kursus kami mewakili tradisi tradisi seni liberal Scotland terbaik dalam penyelidikan yang luas dalam pelbagai mata pelajaran dan disiplin, mencabar anda untuk mencari penyelesaian kreatif kepada masalah melalui pembelajaran aktif.

Kami memberi anda kebebasan di seluruh jurusan anda untuk mengkaji beberapa subjek yang berbeza tanpa syarat untuk mengkhusus dalam hanya satu atau dua. Walau bagaimanapun, anda juga mempunyai kebebasan untuk memberi tumpuan kepada satu subjek (major) jika anda mahu, sementara juga mendapat wawasan dari pelbagai mata pelajaran lain sepanjang perjalanan anda.

Fleksibiliti Maksimum

Tidak seperti banyak kursus serupa di UK, tidak ada keperluan untuk mengambil modul inti atau wajib untuk kursus ini, memastikan bahawa anda mempunyai fleksibiliti maksimum untuk menyesuaikan tahap anda dengan keperluan anda.

  • Buat program pengajian yang disesuaikan dengan minat anda sendiri
  • Membangunkan pemikiran kritikal
  • Pembelajaran aktif mencabar anda untuk mencari penyelesaian kreatif untuk masalah
  • Kurikulum berasaskan luas mendasari pengkhususan

Pilih dari subjek di seluruh bidang disiplin MA dalam kedua-dua Kemanusiaan dan Sains Sosial, dengan pilihan untuk mengkaji subjek tertentu dari luar struktur MA juga.

Pelbagai mata pelajaran MA yang tersedia adalah luas dan termasuk Bahasa Inggeris, Penulisan Kreatif, Pengajian Filem, Bahasa Eropah, Sejarah, Pengajian Eropah, Falsafah, Ekonomi, Sains Alam Sekitar, Kemampanan Alam Sekitar, Geografi, Perniagaan Antarabangsa, Politik

Syarat kemasukan

Berikut adalah keperluan kemasukan minimum dan terkini.

Kursus bermula 2018

Keperluan Bahasa Inggeris

Bagi pelajar bukan EU

Keseluruhan IELTS

Kerjaya

Ijazah Liberal Seni membantu mempersiapkan anda untuk pelbagai pilihan kerjaya yang sangat luas kerana anda akan mengembangkan pelbagai kemahiran dan pengetahuan dari beberapa disiplin akademik yang berbeza, termasuk pemikiran kritis dan tabiat minda bebas.

Ini membolehkan anda melihat hubungan antara disiplin dan untuk mensintesis pelbagai idea dan pendekatan, kemahiran yang sangat dihargai oleh banyak majikan. Kami juga menawarkan peluang belajar dan peluang latihan di luar negeri, memberikan anda pengalaman berharga.

Tarikh Akhir Kemaskini Mei 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Our core mission at the University of Dundee is to transform lives, locally and globally, through the creation, sharing and application of knowledge.

Our core mission at the University of Dundee is to transform lives, locally and globally, through the creation, sharing and application of knowledge. Baca Ringkas