M.Sc. dalam Kejuruteraan Data

Umum

Penerangan Program

Kejuruteraan Data dan Data Besar

Data besar ternyata berpotensi besar tetapi menimbulkan cabaran besar pada masa yang sama. Di satu pihak, data besar mendorong tahap seterusnya inovasi teknologi dan penemuan saintifik. Oleh itu, data besar telah disebut "emas" revolusi digital dan zaman maklumat. Sebaliknya, jumlah data global berkembang dengan kadar yang sepertinya sukar dikendalikan. Dalam terang ini, telah diperhatikan bahwa kita "tenggelam dalam lautan data". Menghadapi prospek dan risiko ini, dunia memerlukan generasi pakar data baru. Kejuruteraan data adalah profesion baru yang muncul dengan pendekatan data besar untuk pemerolehan data, pengurusan data, dan analisis data. Menyediakan anda pengetahuan terkini dan alat pengkomputeran canggih, kejuruteraan data mempunyai segala yang diperlukan untuk menguasai era data besar.

Ciri-ciri Program

Program Kejuruteraan Data terletak di Jacobs University , sebuah institusi akademik berbahasa Inggeris swasta dan antarabangsa di Bremen, Jerman. Program dua tahun ini menawarkan pandangan yang menarik dan mendalam mengenai asas, kaedah, dan teknologi data besar. Pelajar mengambil kurikulum khusus yang terdiri daripada kuliah, tutorial, latihan makmal, dan projek langsung. Di dalam konteks akademik yang rancak, program ini diajar oleh pakar terkenal. Dalam suasana yang unik, pelajar juga bekerjasama dengan profesional industri dalam kursus terpilih. Komponen teras program dan bidang pengkhususan termasuk:

 • Cabaran Data Besar
 • Analitis Data
 • Pangkalan Data Besar dan Perkhidmatan Awan
 • Prinsip Pemodelan Statistik
 • Teknologi Perolehan Data
 • Pengurusan Data Besar
 • Pembelajaran Mesin
 • Internet Perkara
 • Visualisasi Data dan Pemprosesan Imej
 • Analisis Dokumen
 • Keselamatan dan Privasi Internet
 • Aspek Undang-undang Kejuruteraan Data dan Etika Data

Sila gunakan borang hubungan untuk meminta maklumat lebih lanjut mengenai kurikulum Kejuruteraan Data.

Pilihan Kerjaya

Permintaan untuk jurutera data sangat besar - dalam industri, perdagangan, dan sektor awam. Dari IT hingga pembiayaan, dari automotif hingga minyak dan gas, dari kesihatan hingga peruncitan: syarikat dan institusi di hampir setiap domain memerlukan pakar untuk pemerolehan data, pengelolaan data, dan analisis data. Dengan M.Sc. ijazah dalam bidang Kejuruteraan Data, anda akan cemerlang dalam bidang yang paling menarik dan bermanfaat ini dengan gaji yang sangat menarik. Begitu juga, M.Sc. ijazah dalam bidang Kejuruteraan Data membolehkan anda melanjutkan pelajaran ke Ph.D. dan kerjaya dalam sains dan penyelidikan.

Permohonan dan Kemasukan

Program Kejuruteraan Data bermula pada minggu pertama bulan September setiap tahun. Sila gunakan borang hubungan untuk meminta maklumat mengenai cara mendaftar. Kami tidak sabar untuk menerima pertanyaan anda.

Pilihan Biasiswa dan Pembiayaan

Semua pemohon secara automatik dipertimbangkan untuk mendapat biasiswa berdasarkan prestasi sehingga € 12,000 setiap tahun. Bergantung pada ketersediaan, beasiswa tambahan yang ditaja oleh rakan luar ditawarkan kepada pelajar yang berbakat. Selain itu, setiap calon yang diterima boleh meminta tawaran pakej kewangan individu dengan pilihan dana yang menarik.

Kehidupan dan Penginapan Kampus

Jacobs University hijau dan berlindung pohon menyediakan lebih banyak daripada bangunan untuk pengajaran dan penyelidikan. Ini adalah rumah bagi komuniti antara budaya yang belum pernah terjadi sebelumnya di Eropah. Pusat Kegiatan Pelajar, pelbagai kemudahan sukan, studio muzik, kafe / bar yang dikendalikan oleh pelajar, tempat konsert, dan Interfaith House kami memastikan bahawa anda akan sentiasa mempunyai sesuatu yang menarik untuk dilakukan. Sebagai tambahan, Jacobs University menawarkan penginapan untuk pelajar siswazah di dalam atau di luar kampus.

Tarikh Akhir Kemaskini Okt 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Jacobs University is a private English language university located in Bremen and one of the most international academic institutions in Germany. It attracts highly talented and open-minded students fr ... Baca lebih lanjut

Jacobs University is a private English language university located in Bremen and one of the most international academic institutions in Germany. It attracts highly talented and open-minded students from all over the world. More than 1,500 students from over 120 nations currently live and study on our residential campus. In Germany’s leading university rankings, Jacobs University has consistently achieved top marks. Baca Ringkas