Mengenai program ini

Jika anda telah memperoleh ijazah pertama dengan sistem maklumat fokus dan berminat untuk membuat susulan dengan ijazah Sarjana dalam bidang yang sama, maka anda telah datang ke tempat yang betul.

The M.Sc. Sistem Maklumat membolehkan anda untuk mengukuhkan pengetahuan anda e-dagang, sistem maklumat perniagaan, pengurusan IT, pengurusan pengetahuan dan mata pelajaran topikal lain.

program ijazah ini melibatkan penyelidikan asal dan bekerja pada tangan-on projek.

Ciri-Ciri

Sebagai tambahan kepada kursus yang diajar dalam program ini anda juga akan mempunyai peluang untuk menghadiri kursus daripada program-program yang berkaitan pengajian, Pentadbiran Perniagaan, Sains Komputer, IT Security, Undang-undang IT dan Media dan Komunikasi.

Selain itu, Pusat Bahasa menawarkan kursus-kursus bahasa banyak - dalam banyak kes disahkan sehingga UNIcert® IV, tahap dicapai tertinggi - membolehkan anda untuk menyempurnakan pengetahuan anda bahasa asing.

Jika anda berminat untuk belajar di luar negara selama satu semester atau dua di salah satu daripada banyak universiti rakan kongsi kami di Eropah, Amerika atau Asia, pasukan Pejabat Antarabangsa akan gembira untuk membantu anda merancang pengajian di luar negara.

Selain itu, anda mempunyai pilihan untuk mendapat ijazah berganda dari Universiti Turku, Finland.

Sukatan program

kaedah Kaedah kumpulan modul mengajar anda prinsip-prinsip matematik, yang penting untuk perniagaan dan ekonomi; kaedah penyelidikan empirik; teori keputusan; penyelidikan operasi dan konsep-konsep asas dan teknik yang digunakan untuk sistem maklumat. Dalam penilaian, anda akan dijangka untuk menunjukkan pengetahuan yang mendalam mengenai hal perkara dan menunjukkan bahawa anda mempunyai kaedah untuk memahami keadaan seni penyelidikan dalam kawasan subjek dan dapat memohon untuk masalah dalam keadaan nyata dunia.

Prinsip Perniagaan dan Ekonomi Prinsip Perniagaan dan Ekonomi berkaitan dengan teori dan kajian empirikal dalam perniagaan dan kewangan rumah, perwakilan pengiraan, dan dengan kawalan sumber dan pelupusan dalam perniagaan dan isi rumah, serta cukai mereka. Modul ini juga memberikan pengetahuan mengenai pengurusan antarabangsa, kawalan berorientasikan pasaran, strategik dan organisasi syarikat, serta teori pemasaran dan kajian empirikal.

SISTEM MAKLUMAT Sistem Maklumat terdiri daripada modul Teori dan Empirical Penyelidikan dan Kaedah, Model dan Alat untuk Analisis, Pembangunan, Pelaksanaan dan Penggunaan Sistem Maklumat dan Teknologi Maklumat dan Komunikasi dalam konteks permohonan mereka. Kawasan tersebut adalah antara disiplin dalam alam semula jadi dan terdiri daripada dimensi sosio-ekonomi aplikasi IT.

Kajian disiplin Advanced Modul Advanced Pengajian disiplin terdiri daripada teori dan kajian empirikal mata pelajaran berkait rapat dengan sistem maklumat. Ini termasuk kursus dari program Sarjana Media dan Komunikasi (contohnya konsep cross-media, reka bentuk tetapan pendidikan bantuan komputer, dan lain-lain), dari Sains Komputer (undang-undang IT, undang-undang media dan informatik undang-undang), dari Pentadbiran Perniagaan (contohnya pemasaran kursus, pengurusan media sosial, organisasi keusahawanan, dan lain-lain) dan dari sains komputer (contohnya pengurusan maklumat, analisis perisian, pengkomputeran awan, pangkalan data multimedia, keselamatan maklumat).

keperluan bahasa Jerman

Anda akan memerlukan kemahiran dalam bahasa Jerman yang baik untuk mengkaji program ijazah ini, kerana itu adalah bahasa utama pengajaran untuk program ini. Oleh itu, anda perlu menyediakan sijil bahasa Jerman yang diiktiraf apabila mendaftar untuk program ini, melainkan jika anda boleh menunjukkan bahawa Jerman adalah bahasa pengantar untuk pendidikan sekolah menengah anda (contohnya Abitur di sebuah sekolah antarabangsa German) atau ijazah sarjana muda pertama anda (iaitu program ijazah sarjana muda Jerman-mengajar-kanak).

Universiti Passau telah menubuhkan satu unit pengajaran bahasa Jerman, Kursus Jerman Passau, yang menawarkan pilihan program bahasa persediaan disesuaikan dengan keperluan pelajar antarabangsa. Ini terdiri daripada kursus musim panas untuk tahun akademik lengkap dan memenuhi pelajar di semua peringkat.

Program diajar dalam:
  • Jerman

Lihat 11 lagi program yang ditawarkan oleh University of Passau »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
4 - 6 
Sepenuh masa
Price
72 EUR
EUR 72 setiap semester untuk perkhidmatan pelajar & pas bas
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date