M.Sc. biokimia

Umum

Penerangan Program

JABATAN BIOKIMIA

M.Sc. Biokimia dengan pengkhususan dalam:

  • Protein Kimia dan Enzymology
  • Biochemistry perubatan dan klinikal
  • Toksikologi dan Biokimia Alam Sekitar
  • Pemakanan dan Makanan Biokimia
  • Plant Biochemistry
  • BIOTEKNOLOGI

Syarat kemasukan:

Selain memiliki keperluan asas untuk matrikulasi di Universiti (iaitu kredit lulus dalam Bahasa Inggeris, Matematik, Fizik, Kimia dan Biologi, yang diambil pada tidak lebih daripada dua persidangan di WAEC / NECO, SSCE, tahap GCE 'O', atau yang setaraf ), pemohon untuk program ini harus menjadi pemegang ijazah pertama dalam Biokimia atau mana-mana kursus lain yang berkaitan dengan sekurang-kurangnya kepujian kelas kedua (Bahagian Bawah) yang diperolehi sama ada daripada Adekunle Ajasin Universiti atau mana-mana Institusi Universiti atau Pendidikan lain yang diiktiraf oleh Senat universiti. Permohonan untuk program ini mungkin dikehendaki untuk menduduki dan lulus ujian kelayakan untuk diputuskan benar-benar sesuai untuk kemasukan.

Tarikh Akhir Kemaskini Jun 2017

Latar Belakang Pusat Pengajian

To be a foremost institution that moves manpower development in the direction of self-reliance, apprenticeship, a first class university in research, knowledge, character and service to humanity.

To be a foremost institution that moves manpower development in the direction of self-reliance, apprenticeship, a first class university in research, knowledge, character and service to humanity. Baca Ringkas
Nigeria dalam talian