MS dalam Keusahawanan

University of Delaware, Alfred Lerner College of Business and Economics

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

MS dalam Keusahawanan

University of Delaware, Alfred Lerner College of Business and Economics

The MS in Entrepreneurship

Program ini menggunakan model kohort di mana kumpulan pelajar terpilih diterima setiap tahun. Pelajar-pelajar ini mengambil sebahagian besar kursus-kursus mereka bersama-sama dalam urutan standard yang membolehkan pengalaman pembelajaran yang kohesif serta perkembangan hubungan yang kuat dengan rakan-rakan pelajar dan fakulti program. Kami tidak sabar-sabar untuk mengalu-alukan kohort pertama pelajar ENTD untuk 2015 - 16 tahun akademik.

Program ENTD direka untuk penyertaan sepenuh masa. Ini membolehkan program selesai dalam tempoh 11 bulan. 2 bulan pertama, Julai - Ogos, dibelanjakan untuk menyelesaikan kursus dalam talian; baki 9 bulan, September - Mei, dibelanjakan untuk kampus untuk memanfaatkan sepenuhnya sumber fizikal Universiti. Program ini sesuai untuk para siswazah baru-baru ini dengan perniagaan, kejuruteraan, seni, dan darjah lain yang berminat mendapatkan pengalaman berharga dalam bidang keusahawanan dan reka bentuk. Kandungan dan penghantaran untuk kursus-kursus yang diperlukan bertujuan untuk menyediakan pelajar untuk melancarkan permulaan, memacu inovasi dalam syarikat-syarikat yang ditubuhkan, dan membangunkan penyelesaian mampan untuk masalah sosial. Opsyen elektif membolehkan penerokaan kepentingan individu.

Tarikh tutup permohonan adalah 31 Mei atau sehingga kohort diisi. Keputusan kemasukan dibuat secara bergulir.

Kos

Kadar tuisyen untuk Julai 2015 hingga Mei 2016 kohort adalah $ 750 / kredit untuk penduduk Delaware; $ 1000 / kredit untuk penduduk tempatan dan $ 1250 / kredit untuk pelajar antarabangsa. Beasiswa disediakan untuk pelajar yang berkelayakan. Semua keputusan biasiswa dibuat bersama tawaran kemasukan.

Syarat kemasukan

Pemohon kepada MS dalam Keusahawanan

Pelajar yang berkelayakan akan mempunyai:

 • Kemahiran komunikasi bertulis dan lisan yang kuat;
 • Kemahiran menganalisis dan menyelesaikan masalah yang kuat;
 • Menunjukkan minat terhadap keusahawanan dan / atau reka bentuk.

Berikut adalah keperluan minimum untuk dipertimbangkan untuk kemasukan:

 • Ijazah Sarjana Muda 4 tahun dari kolej atau universiti AS yang diiktiraf atau bersamaan dan IPK kumulatif minimum 3.0 (daripada 4.0).
 • Telah mengambil GMAT atau GRE (skor GMAT
 • Pemohon yang mempunyai pengalaman kerja profesional sepenuh masa empat tahun atau lebih dan IPTA sarjana sekurang-kurangnya 2.8 dengan sekurang-kurangnya gred 'B' dalam dua kursus matematik peringkat kolej boleh meminta pengecualian dari keperluan ujian GMAT / GRE. Pemohon boleh mengemukakan permintaan untuk penepian sebelum aplikasi mereka selesai atau dengan permohonan lengkap mereka. Permintaan akan diluluskan oleh pengarah program berdasarkan kes demi kes.
 • Pemohon pelajar antarabangsa mesti menunjukkan tahap kemahiran yang memuaskan dalam bahasa Inggeris jika bahasa Inggeris bukan bahasa pertama. Pemohon antarabangsa mesti mempunyai skor TOEFL rasmi sekurang-kurangnya 100 dalam ujian berasaskan internet. Skor TOEFL lebih dari dua tahun tidak boleh dianggap rasmi. Sebagai alternatif, IELTS boleh diterima sebagai ganti TOEFL. Skor IELTS minimum ialah 7.5 keseluruhan.
 • Permohonan Pengajian Siswazah Universiti Delaware yang lengkap termasuk (1) transkrip rasmi semua karya akademik terdahulu, (2) tiga surat cadangan, sekurang-kurangnya salah satu daripadanya mestilah dari seorang profesor, (3) menyambung semula kerja dan pengalaman akademik, 4) skor ujian yang relevan (GRE atau GMAT), dan (5) kenyataan peribadi yang menangani soalan-soalan berikut:
  • Terangkan bagaimana latar belakang dan pengalaman profesional anda telah membentuk minat anda dan menyediakan anda untuk kajian pascasiswazah keusahawanan
This school offers programs in:
 • English


Tarikh Akhir Kemaskini June 13, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2018
Duration
Tempoh
11 
Sepenuh masa
Locations
Amerika Syarikat - Newark, Delaware
Tarikh mula : Sept. 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2018
Amerika Syarikat - Newark, Delaware
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat