Ijazah Sarjana Dalam Teknologi Kenderaan Elektrik

Universitat Rovira i Virgili

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Ijazah Sarjana Dalam Teknologi Kenderaan Elektrik

Universitat Rovira i Virgili

Pembangunan sistem pengangkutan pintar, ekologi dan bersepadu baru adalah salah satu daripada cabaran sosial yang paling penting pada abad ke-21, terutama dari segi pelepasan dan jenis tenaga yang digunakan. Kepentingan sosial dan perniagaan perindustrian yang membentuk kenderaan elektrik menimbulkan permintaan para profesional yang berkelayakan dalam semua teknologi yang digunakan.

Ijazah Sarjana dalam Teknologi Kenderaan Elektrik adalah ijazah sarjana pertama yang khusus dalam kereta elektrik yang diajar di seluruh negeri Sepanyol. Dengan kelayakan ini, apa yang dimaksudkan adalah untuk menghantar kepada para jurutera teknologi yang berbeza mengenai bidang kejuruteraan dan kawalan elektronik, yang mungkin digunakan dalam pembangunan kenderaan elektrik dan hibrid, dan jika berkenaan, dalam kenderaan konvensional.

Dengan pelaksanaan yang progresif dari kenderaan elektrik akan meningkatkan keperluan para jurutera dengan pengetahuan khusus di bidang ini dan, oleh karenanya, objektif utama tuan adalah untuk melatih jurutera khusus dengan kerjasama syarikat di sektor yang terkait dengan wilayah tersebut.

institusi bekerjasama

 • Lear Corporation
 • Applus Idiada

kemasukan

Guru ditujukan kepada:

 • Ijazah Sarjana Muda atau Kejuruteraan Ijazah Sarjana Muda Elektronik dan Automatik, Sarjana Kejuruteraan Elektrik, Ijazah Kejuruteraan Teknologi Industri, Ijazah Kejuruteraan Tenaga, Ijazah Kejuruteraan Sistem dan Perkhidmatan Telekomunikasi, Ijazah Kejuruteraan Teknologi Aeroangkasa, Ijazah Kejuruteraan Sistem dan Teknologi Tentera Laut, Ijazah Kejuruteraan Komputer, Ijazah Kejuruteraan Mekanikal, Ijazah Kejuruteraan Kimia, Kejuruteraan Industri, Kejuruteraan Telekomunikasi, Kejuruteraan Aeronautik, Kejuruteraan dalam Automasi dan Elektronik Industri, Jurutera Elektronik dan kawasan berkaitan.
 • Lulusan universiti rasmi Kejuruteraan Teknikal di: Jurutera Teknikal Industri, yang mengkhususkan diri dalam Elektronik Perindustrian; Jurutera Teknikal Kepakaran industri dalam Elektrik; Jurutera Teknikal khusus dalam Sistem Elektronik dan bidang berkaitan.
 • Pekerja aktif sektor yang ingin memperoleh latihan tambahan.

Pelajar memerlukan komputer riba untuk membuat ijazah sarjana dan memeriksa diri mereka sendiri. Keperluan yang disyorkan minimum yang mesti dimiliki oleh komputer adalah seperti berikut:

 • Pemproses: Intel Core I5
 • Memori RAM: 4 GB
 • Cakera keras: 128 Gb
 • Sistem Operasi Windows 7 atau lebih tinggi 64 bit (juga boleh menjadi Linux)

Dokumentasi khusus

Sebagai tambahan kepada dokumentasi umum mandatori untuk pra-pendaftaran, anda juga boleh mengemukakan:

 • Akreditasi latihan pelengkap yang berkaitan dengan kandungan ijazah sarjana (kursus, seminar atau aktiviti latihan lain).
 • Akreditasi penginapan yang bersesuaian (sekurang-kurangnya 12 minggu) di tempat berbahasa Inggeris.
 • Akreditasi pengalaman profesional yang memerlukan ijazah akademik yang berkaitan dengan program Sarjana.

kriteria pemilihan

 1. Kesesuaian tajuk akses, mengikut susunan berikut:
  • Ijazah Sarjana Muda atau Ijazah Kejuruteraan dalam: Ijazah dalam Elektronik dan Automasi Perindustrian, Ijazah Kejuruteraan Elektrik, Ijazah Kejuruteraan dalam Teknologi Perindustrian, Ijazah Kejuruteraan Tenaga, Ijazah Kejuruteraan Sistem dan Perkhidmatan Telekomunikasi, Ijazah Kejuruteraan Teknologi Aeroangkasa, Ijazah Kejuruteraan Sistem dan Teknologi Tentera Laut, Ijazah Kejuruteraan Komputer, Ijazah Kejuruteraan Mekanikal, Ijazah Kejuruteraan Kimia, Jurutera Industri, Jurutera Telekomunikasi, Jurutera Aeronautikal, Jurutera dalam Automasi dan Elektronik Industri, Jurutera Elektronik: sehingga maksimum 8 mata.
  • Lulusan universiti rasmi Jurutera Teknik di: Jurutera Teknikal Industri, yang mengkhususkan diri dalam Elektronik Perindustrian; Jurutera Teknikal Perindustrian, khusus dalam Elektrik; Jurutera Teknikal Telekomunikasi, khusus dalam Sistem Elektronik: sehingga maksimum 7 mata.
  • Lain: 0 mata.
 2. Penilaian rekod akademik ijazah universiti rasmi yang memberikan akses kepada tuan: sehingga maksimum 4 mata.
 3. Latihan pelengkap (dokumentasi terakreditasi) yang berkaitan dengan kandungan tuan: sehingga maksimum 2 mata.
 4. Tetap yang berkaitan (sekurang-kurangnya 12 minggu, dokumentari terakreditasi) di tempat berbahasa Inggeris: sehingga maksimum 2 mata.
 5. Pengalaman profesional yang diakreditasi, untuk menjalankannya dengan ijazah akademik yang diperlukan dalam bidang yang berkaitan dengan program Sarjana. Bagi setiap tahun penuh pengalaman profesional, 0.2 mata akan ditambah kepada maksimum 2 mata.

Aplikasi akan dipesan dari tertinggi ke terendah mengikut skor yang diperoleh (jumlah mata di bahagian sebelumnya).

Walau bagaimanapun, jika tidak terdapat keadaan tempat yang tidak mencukupi, dan selagi keperluan akses dipenuhi, badan kemasukan mungkin mengakui anda tanpa perlu diberi keutamaan berdasarkan merit.

peluang kerjaya

Graduan Ijazah Sarjana Teknologi Elektrik Elektrik boleh mengembangkan tugas mereka dalam bidang kerja berikut:

 • Reka bentuk, unjuran, pembuatan dan ujian prototaip semasa proses pembuatan kenderaan elektrik dan komponen elektronik tambahannya.
 • Konsepsi, pelaksanaan dan ujian mana-mana sistem elektronik untuk memproses tenaga kenderaan, serta mesin dan perisian kawalan dan komunikasi tertanam yang diterapkan kepada industri automotif, berikutan metodologi pembangunan yang digunakan dalam sektor ini dan mematuhi peraturan yang berkaitan.
 • Penyelidikan atau pembangunan produk di peringkat reka bentuk, pembangunan atau pengurusan projek.
This school offers programs in:
 • Sepanyol


Tarikh Akhir Kemaskini May 21, 2018
Tempoh & Harga
This course is Online & Campus Combined
Start Date
Tarikh mula
Okt. 2018
Duration
Tempoh
Sambilan
Sepenuh masa
Price
Harga
2,913 EUR
Locations
Sepanyol - Tarragona
Tarikh mula: Okt. 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Jun 30, 2019
Dates
Okt. 2018
Sepanyol - Tarragona
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Jun 30, 2019