Latihan Siswazah Untuk Pekerjaan

Ehime University

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Latihan Siswazah Untuk Pekerjaan

Ehime University

Latihan Siswazah untuk Pekerjaan

Selama 11 tahun yang lalu, Ehime University telah menyediakan "Latihan untuk Pekerjaan di Jepun" untuk pembangunan sumber manusia yang akan menjadi jambatan budaya antara negara asal mereka dan Jepun. Musim luruh ini, 2017, disokong secara rasmi oleh Kementerian Pendidikan, Kebudayaan, Sukan, Sains dan Teknologi Jepun, kami akan melancarkan program sokongan kerjaya yang lebih intensif dan berskala penuh.
Sebagai universiti kebangsaan, kami menyediakan kursus induk dan kedoktoran yang sangat baik dalam sains, teknologi, dan pertanian dengan arahan dalam bahasa Inggeris. Ehime University terletak di Matsuyama, yang terkenal sebagai salah satu bandar paling selesa dan paling selamat di Jepun untuk hidup. Ia adalah pusat penyelidikan terkemuka di dunia seperti Pusat Pengajian Alam Sekitar Marin (CMES), Pusat Penyelidikan Geodinamik (GRC), Pusat Sains Proteo (PROS). Ehime University mengambil inisiatif dalam pembangunan mampan masyarakat tempatan dan menyediakan aktiviti pendidikan dan penyelidikan yang dapat menyumbang kepada masyarakat dari sudut pandangan dunia. Hubungannya dengan industri tempatan menjadikan pelbagai jenis latihan magang mungkin.

Dalam program ini, anda akan ...

  • Tetapkan matlamat pencapaian bahasa untuk Ujian Kemahiran Bahasa Jepun (JLPT (N1)) atau Ujian Kemahiran Bahasa Jepun (BJT)
  • Membangunkan kebolehan yang diperlukan untuk profesional luar negara yang berkemahiran tinggi melalui kelas pendidikan dan latihan karier kami
  • Buat pelan kerjaya anda sendiri melalui nasihat daripada warga senior yang memulakan kerjaya di Jepun dan lawatan syarikat
dan dapatkan pekerjaan di Jepun!
Biasiswa boleh disediakan untuk pelajar yang bermotivasi dan cemerlang yang mengambil kursus latihan ini dan belajar keras untuk JLPT.
ex.) JASSO Scholarship (untuk 20 pelajar): \ 48,000 / bulan
JEES Scholarship (untuk 5 pelajar): \ 30,000 / bulan
    
Untuk maklumat mengenai program siswazah yang ditawarkan dalam bahasa Inggeris: sila semak maklumat berikut di laman web kami.
Sekolah Pengajian Siswazah Sains dan Teknologi

  • Kursus Siswazah Khas dalam Kajian Mitigasi Bencana untuk Pelajar Asia
  • Kursus Siswazah Khas dalam Sains Lanjutan
Buku Panduan Aplikasi
Sekolah Pengajian Siswazah Sains Pertanian (Ijazah Sarjana)
Buku Panduan Permohonan (untuk April 2018, tetapi ia akan hampir sama untuk Oktober 2018 dan April 2019) Semak untuk rujukan.
United Graduate School of Agricultural Sciences (Ijazah Kedoktoran)
Buku kecil permohonan
This school offers programs in:
  • English


Tarikh Akhir Kemaskini November 24, 2017
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Apr. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Locations
Jepun - Matsuyama, Ehime Prefecture
Tarikh mula : Apr. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Apr. 2019
Jepun - Matsuyama, Ehime Prefecture
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat