Komunikasi Media Antarabangsa (MA)

Umum

Penerangan Program

Siapa yang mengawal perniagaan internet, itulah masa depan!

Dengan fenomena seperti Facebook dan telefon pintar, Internet bukan sahaja menguasai penggunaan media peribadi ramai orang. Ia juga telah mengubah kehidupan perniagaan sepenuhnya melalui konsep pemasaran baru dan model perniagaan.

Tidak kira sama ada anda mahukan kelayakan akademik pertama yang berorientasikan bahasa, teknikal atau ekonomi yang berorientasikan, atau sudah menjalani kehidupan profesional: dalam apa jua keadaan, anda akan menerima program induk Komunikasi Media Antarabangsa yang pendidikan optimum untuk bidang pekerjaan yang tinggi pertumbuhan dan masa depan.

Kursus ini dibina pada dekad pengalaman SDI dalam latihan dalam komunikasi berbilang bahasa dan melengkapkannya dengan pengetahuan pengurusan perniagaan yang diperlukan untuk kejayaan pelaksanaan projek digital. Ciri khas program ijazah adalah latihan berorientasikan latihan dalam teknologi komunikasi moden seperti teknologi semantik dan bahasa semantik.

Kursus pengajian sepintas lalu

Ijazah Sarjana - Sarjana Sastera (MA)

Tempoh pengajian standard - 3 semester (termasuk tesis Sarjana)

Mula - setiap tahun untuk semester musim sejuk

Kredit ECTS - 90

Bahasa dalam kajian ini

  • bahasa inggeris
  • bahasa tambahan sebagai subjek elektif yang mungkin

Kemahiran bahasa yang diperlukan

  • Bahasa Inggeris di peringkat B1 Rangka Kerja Rujukan Eropah
  • Jerman di peringkat B2 untuk pelajar asing

Pengiktirafan - negeri yang diiktiraf dan diiktiraf

Prospek pekerjaan anda selepas tamat pengajian

Program Master dalam Komunikasi Media Internasional secara optimal memenuhi syarat Anda untuk permintaan industri yang semakin meningkat untuk para spesialis dalam bidang komunikasi berbasis web. Menurut satu kajian oleh Institut Perniagaan Jerman dan persatuan industri BITKOM, separuh daripada semua syarikat hari ini sangat bergantung kepada Internet. Semakin banyak syarikat - kecuali profesion teras ITK - memerlukan pekerja mahir dengan tahap pengetahuan IT dan media yang tinggi. Seawal musim luruh 2011, terdapat lebih daripada 38,000 kekosongan.

Selepas lulus kursus ini, anda bersedia untuk kepimpinan komunikatif dalam pemasaran dalam talian dan pengeditan dalam talian. Terdapat pelbagai aplikasi yang pelbagai dan pelbagai - z. B.

  • untuk syarikat antarabangsa pelbagai industri
  • dengan penyedia perkhidmatan dalam industri Internet
  • Penerbit dan pengendali platform dalam talian

Untuk permulaan pekerjaan dan juga untuk orang yang sudah berada dalam pekerjaan yang selamat untuk pekerjaan yang menarik dan masa depan. Sebagai graduan program sarjana Komunikasi Media Antarabangsa, anda layak sebagai Pengurus Pemasaran Dalam Talian, Pakar Media Baru, Pengurus Web Komunikasi atau profil pekerjaan yang serupa. Bidang aktiviti anda adalah rangkaian penuh syarikat antarabangsa, penerbit dan rumah media, permulaan Internet kepada penyedia perkhidmatan dan syarikat perundingan.

Mempelajari di University of Applied Languages

Adakah anda mahu membuat bahasa dan komunikasi profesion anda? Adakah anda melihat masa depan profesional anda dalam persekitaran antarabangsa? Di Hochschule für Angewandte Sprachen des SDI München , anda akan dapati program ijazah yang betul. Di sini ijazah memberikan anda kelebihan daya saing di pasaran kerja global: kemahiran komunikasi dalam beberapa bahasa, digabungkan dengan pengetahuan yang baik dalam perniagaan, media atau teknologi serta kecekapan antara budaya sebagai kelayakan utama untuk kerjaya yang berjaya.

Syarat kajian di universiti swasta menjamin kumpulan pembelajaran kecil dan pengawasan yang intensif oleh para pelajar oleh pensyarah mereka. SDI Munich dicirikan oleh suasana antarabangsa dan mempunyai hubungan di seluruh dunia terima kasih kepada rangkaian pendidikannya. Oleh itu, para pelajar dapat memperoleh pengalaman berharga semasa belajar dan mengenali peluang-peluang pasaran antarabangsa.

Tarikh Akhir Kemaskini Jun 2018

Latar Belakang Pusat Pengajian

Do you want to make languages and communication your profession? Do you see your professional future in an international environment? At the University of Applied Sciences of the SDI Munich ("Hochschu ... Baca lebih lanjut

Do you want to make languages and communication your profession? Do you see your professional future in an international environment? At the University of Applied Sciences of the SDI Munich ("Hochschule für Angewandte Sprachen des SDI München"), you will find the right degree program. Here a degree provides you with competitive advantages on the global job market: communication skills in several languages, combined with sound knowledge in business, media or technology as well as intercultural competence as the key qualification for a successful career. Baca Ringkas