Kimia msc alam sekitar

Umum

Penerangan Program

MSc Kimia Alam Sekitar

  • Tempoh pengajian: 2 tahun
  • Kredit ek: 120
  • Bahasa: Bahasa Inggeris


Penerangan Program


Pengkhususan dalam «Kimia persekitaran» menyediakan pakar dengan ijazah M. Sc dalam Kimia - pakar dalam bidang kimia alam sekitar dan biokimia menyediakan. Program sarjana «Kimia daripada Persekitaran» mencadangkan mengajar di tahap akademik yang tinggi berdasarkan kepada pendekatan antara disiplin. Fokus utama adalah kepada aspek kimia dan ekologi Kimia Alam Sekitar. Program ini bertujuan untuk pakar-pakar latihan, mampu membuat keputusan wajaran mengenai isu-isu alam sekitar yang berbeza termasuk dalam konteks antarabangsa.


Tempoh program adalah 4 semester (2 tahun akademik). Program ini termasuk mengkaji bidang teori dan praktikal (16 disiplin), penyelidikan saintifik, latihan, penyediaan dan M. Sc tesis pertahanan.


Hasil pembelajaran


Siswazah dari program ini akan menguasai kemahiran kerja amali dan teori, yang akan membantu mereka untuk membuat keputusan dalam isu-isu alam sekitar dalam aktiviti-aktiviti profesional mereka termasuk konteks antarabangsa:

- Pengetahuan tentang peruntukan substantif kaedah penyelidikan saintifik
dan kebolehan untuk menggunakannya dalam kerja;

- Keupayaan untuk menggunakan kaedah moden mengumpul, menganalisis dan memproses
maklumat saintifik;

- Keupayaan untuk mengembangkan pengetahuan saintifik pada masalah penyelidikan dalam
bentuk laporan, penerbitan, dan lain-lain


Peluang kerjaya


Siswazah dari program ini boleh memohon pengetahuan dan kecekapan bekerja sebagai barangan fakulti atau saintis penyelidikan di universiti-universiti tempatan dan antarabangsa atau institusi akademik.


Syarat kemasukan

  •  Sarjana muda atau ijazah pakar dalam bidang Kimia atau Biologi;
  •  Tahap Bahasa Inggeris - sekurang-kurangnya IELTS - 6, 0 TOEFL IBT - 79
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Today Peoples’ Friendship University of Russia is one of the leading state higher educational institutions of Russia. It is the only university in the world every year uniting students from 140 countr ... Baca lebih lanjut

Today Peoples’ Friendship University of Russia is one of the leading state higher educational institutions of Russia. It is the only university in the world every year uniting students from 140 countries. Baca Ringkas