Kajian Wanita, Jantina dan Seksualiti

Umum

Penerangan Program

Kembangkan kemahiran yang anda perlukan untuk menjadi ejen perubahan sosial yang positif dan penyokong yang berkesan untuk orang terpinggir di antara jantina, bangsa, kelas, seksualiti, dan perbezaan kewarganegaraan.

Dalam program sarjana dalam kajian wanita, jantina dan seksualiti di UAlbany, anda mengkaji bagaimana jantina di persimpangan bangsa, etnik, status ekonomi, dan identiti seksual mempengaruhi dan dipengaruhi oleh sistem politik, sosial, dan budaya yang berbeza.

Untuk projek akhir anda, anda melengkapkan penyelidikan asal yang bertujuan menghubungkan teori feminis dengan penglibatan komuniti yang dapat dilaksanakan.

Tarikh Akhir Kemaskini Jan 2021

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

The College of Arts and Sciences is a diverse community of exceptional scholars working together toward the common goal of excellence in the pursuit of knowledge, both for its own sake and in service ... Baca lebih lanjut

The College of Arts and Sciences is a diverse community of exceptional scholars working together toward the common goal of excellence in the pursuit of knowledge, both for its own sake and in service to society. Baca Ringkas