Kajian ortodoks

Umum

Penerangan Program

Program ini menawarkan satu kajian yang meluas daripada tradisi Kristian Ortodoks dan amalan yang meliputi tauhid, sejarah, ecclesiology, tradisi, liturgi dan seni. Ia menarik pada pelbagai disiplin akademik dan wacana untuk membolehkan pelajar untuk mencerminkan kritis terhadap keseluruhan daripada Ortodoks kepercayaan, tradisi dan amalan. Pelajar yang mempunyai latar belakang dalam pengajian Ortodoks mempunyai peluang untuk mengembangkan pengetahuan dan pemahaman mereka pada tahap akademik yang lebih tinggi. Orang-orang dari pelbagai latar belakang didayakan untuk mendekati Ortodoks berfikir dan tradisi secara kritis dan menyambung, membandingkan dan dengan latar belakang teologi mereka sendiri.

Kajian membolehkan pelajar untuk menyelidik Ortodoks, awal tradisi Kristian dan patristik, dan sambungkannya ke kawasan-kawasan yang lebih luas dalam kehidupan manusia dan persefahaman dalam masyarakat pelbagai budaya kontemporari. Pelajar meneroka dan kritis memikirkan pengalaman Ortodoks, membangunkan kesedaran berdasarkan maklumat daripada sifat dinamik tradisi Kristian Ortodoks dan tugas teologi menundukkan tradisi ini kepada proses ujian dan pembaharuan.

Modul modul Teras: Pengenalan kepada Ortodoks Teologi Kaedah Penyelidikan modul pilihan: Ortodoks zuhud Mistisisme Dionysios golongan Areopag Pengalaman Ortodoks Monastisisme moden Ortodoks Teologi Ikon: Teologi dalam Warna Ortodoks Canon Law Haji terselia Projek Penyelidikan

Tarikh Akhir Kemaskini Nov 2015

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

The University of Winchester was established in 1840, and it combines this heritage with innovative learning and teaching.

The University of Winchester was established in 1840, and it combines this heritage with innovative learning and teaching. Baca Ringkas