Inovasi MSc, Strategi dan Keusahawanan

Umum

2 lokasi tersedia

Penerangan Program

Gambaran keseluruhan

Tempoh Program: Satu tahun akademik (di kampus) Projek Pengurusan Akhir (boleh disiapkan dari jauh semasa bekerja)

Syarat Kemasukan: Ijazah Sarjana Muda Sarjana dalam mana-mana subjek. Ketekunan dalam bahasa Inggeris

Yuran Program Penuh: € 21,450 (Kampus Grenoble) - Lawatan Belajar Antarabangsa termasuk! Pada tahun 2020, pelajar dari kampus Grenoble akan pergi ke San Francisco sementara pelajar dari kampus Berlin akan pergi ke Dubai.

Lokasi kampus: Grenoble, Perancis dan Berlin

Bahasa Inggeris

Bantuan Kewangan dan Beasiswa yang ada

Objektif

Program ini mencerminkan realiti persekitaran global dan menyediakan kursus pengurusan umum bersama-sama dengan modul yang sangat khusus dalam bidang Inovasi, Strategi, dan Keusahawanan.

Kenapa pilih program ini?

 • Memperoleh kemahiran untuk menguruskan projek merentas sempadan kebangsaan dan budaya.
 • Membangunkan semangat keusahawanan dan intrapreneurial.
 • Menilai potensi inovasi ekonomi dan pasaran, memastikan kejayaan korporat.
 • Memperoleh keupayaan untuk menilai peranan strategik penggabungan, pengambilalihan, dan pakatan strategik.
 • Membangunkan kemahiran untuk memenuhi kekangan sosial, etika, undang-undang dan kewangan dalam usaha baru.
 • Dapatkan ijazah dari institusi yang diiktiraf tiga kali.
 • Temui dan cuba proses keseluruhan penciptaan permulaan.

Program

Sebagai tambahan kepada kedekatannya dengan syarikat-syarikat antarabangsa yang berintensifkan penyelidikan (STMicroelectronics, Hewlett-Packard) dan organisasi saintifik (pusat inovasi mikro dan nanoteknologi GIANT Minatec - Komisariat Perancis à l'Energie Atomique dan LETI), program ini juga berasal dari pasukan pengajaran antarabangsa berkualiti tinggi yang terdiri daripada ahli akademik dan profesional, dengan itu mewujudkan suasana yang menyokong pengajaran, pembelajaran, pemikiran kreatif dan penyelidikan.

Objektif utama program ini adalah untuk menyediakan pendekatan pelbagai disiplin ke bidang Inovasi, Strategi, dan Keusahawanan

Program ini sepadan dengan realiti persekitaran pengurusan global dengan menawarkan kursus yang sangat khusus dalam bidang serta kursus yang berkaitan dengan pengurusan dan perniagaan umum, dengan itu memperluaskan pemahaman intelektual Inovasi, Strategi, dan Keusahawanan sebagai satu disiplin.

Kandungan Program *

Tahun pertama Master adalah tahun penuh waktu di Grenoble atau Berlin. Pelajar dikehendaki menghadiri program sepenuh masa untuk satu tahun akademik dari September hingga Jun tahun berikutnya.

Tahun 1 - Tahun Kampus

Tahun pertama Master adalah tahun penuh waktu di Grenoble atau Berlin. Pelajar dikehendaki menghadiri program sepenuh masa untuk satu tahun akademik dari September hingga Jun tahun berikutnya.

Sesi Pengenalan

Pengurusan Am dan Alam Sekitar Korporat

 • Perakaunan
 • Kewangan korporat
 • Insight into Digital
 • Pengurusan Antarbudaya
 • Rundingan Antarabangsa
 • Kepimpinan, Teambuilding dan Kreativiti Pengurusan
 • Persekitaran Undang-Undang Perniagaan Antarabangsa
 • Ekonomi Pengurusan
 • Pengurusan projek
 • Kaedah Penyelidikan untuk Pengurus
 • Analitik Digital

Pengurusan Inovasi

 • Transformatin Digital dalam Perniagaan
 • Pengenalan kepada Inovasi
 • Kreativiti dan Inovasi
 • Pemikiran Inovasi dan Reka Bentuk

Strategi

 • Pengurusan strategik
 • Penggabungan, Pengambilalihan dan Penyusunan Semula
 • Pemasaran Strategik dan Perancangan Pemasaran

Keusahawanan

 • Pengenalan kepada Keusahawanan
 • Perancangan Perniagaan Teroka Baru
 • Keusahawanan dan Peluang Perniagaan
 • Perniagaan Kecil dan Keluarga

* Kandungan program boleh disesuaikan dari tahun ke tahun untuk mengambil kira keperluan industri. Kehadiran kelas adalah wajib.

Tahun 2 - Projek Pengurusan Akhir

Pada akhir tahun penuh akademik tahun penuh program, setiap pelajar akan dikehendaki untuk melengkapkan Projek Pengurusan Akhir kira-kira 15,000 perkataan panjang, di bawah bimbingan tutor. Ini adalah projek penyelidikan yang diterapkan atau teori yang boleh disiapkan pada jarak dan selari dengan pekerjaan sepenuh masa atau latihan intern yang diluluskan. Untuk berjaya melengkapkan Projek Pengurusan Akhir, pelajar dikehendaki menangani soalan penyelidikan tertentu atau jurang pengetahuan dalam bidang pengajian mereka yang dipilih. Ini akan berorientasikan perniagaan dan koheren dengan objektif program. Seorang pelajar boleh memilih untuk menulis projek mereka berdasarkan topik yang didasarkan pada pengalaman latihan mereka.

Kes Perniagaan Secara Langsung

Semasa program ini, para peserta akan berpeluang menjadi pemaju perniagaan seumur hidup dengan meneroka Kes Perniagaan Langsung yang disediakan oleh syarikat-syarikat yang bekerjasama dengan program Inovasi, Strategi, dan Keusahawanan MSc. Pelajar akan bekerja dalam kumpulan dan menyelidiki secara mendalam dalam kes mereka selama tujuh bulan dari Oktober hingga Jun di bawah pengawasan seorang jurulatih. Kes Perniagaan Langsung dilancarkan oleh taklimat yang diberikan oleh syarikat.

Lawatan Belajar Antarabangsa

Lawatan kajian inovatif dan keusahawanan selama satu minggu di luar negara ini memberikan perspektif yang mendalam kepada salah satu ekonomi paling berpengaruh pada hari ini. Pelajar mengambil bahagian dalam kuliah dan lawatan syarikat untuk mendapatkan pandangan tentang amalan perniagaan dalam bidang inovasi.

Pada tahun 2020, pelajar dari kampus Grenoble akan pergi ke San Francisco sementara pelajar dari kampus Berlin akan pergi ke Dubai.

Majikan Teratas Graduan Inovasi, Strategi dan Keusahawanan MSc kami

Adnai Perlombongan, Apple, Biomerieux, Centigo, Eurocopter, Pusat Nanoteknologi Inovasi Antarabangsa, Intralot, Kachan dan Co, N26, Nissan, Oracle, Salesforce.com, SAP, Schneider, Syarikat Prestasi Runcit, Toyota

Contoh-contoh Posisi Siswazah, Strategi dan Keusahawanan MSc

Para pelajar yang mengikuti Inovasi, Strategi dan Keusahawanan MSc secara umumnya ingin menyediakan kerjaya sebagai:

R

Atau dalam bidang berikut:

Bioteknologi, Teknologi IT Tinggi, Permulaan

Testimoni

"Berlari perniagaan saya sendiri adalah impian saya, itulah sebabnya saya memutuskan untuk belajar keusahawanan saya memilih untuk melakukan ijazah sarjana saya di GEM kerana terkenal dalam bidang inovasi dan kedudukannya yang konsisten tinggi di kalangan sekolah perniagaan di seluruh dunia. hanya saya diajar oleh profesor yang sangat baik, tetapi suasana di kalangan pelajar dan guru sama-sama mengagumkan dan memperkaya, terutamanya kerana gabungan pelbagai bangsa dan latar belakang.

Gabungan keusahawanan dan inovasi memberikan saya wawasan yang lebih maju ke dunia perniagaan dan khususnya komuniti permulaan. Ramai profesor yang mengajar di program ini terlibat dalam kejadian permulaan, yang merupakan titik jualan sebenar bagi saya. Perjalanan Silicon Valley merupakan satu lagi kemuncak utama, yang termasuk lawatan ke syarikat besar seperti Google dan Facebook, serta pemimpin lain dalam bidang itu jika teknologi.

Keseluruhan program ini adalah pengalaman yang tidak ternilai yang sudah pun dibayar untuk laluan kerjaya saya. Industri automotif sentiasa terpesona saya dan saya kini bekerja di Kenderaan Komersil Volkswagen, menjual kereta ke rantau Amerika Latin. Selain itu, pengetahuan yang saya perolehi dalam program ini telah membolehkan saya membawa pendekatan inovatif kepada perniagaan keluarga saya yang khusus dalam bidang hartanah. Di samping itu saya juga bekerja pada permulaan yang saya mulakan dengan seorang rakan yang saya temui semasa program di Grenoble! Semua dalam semua saya menganggap bahawa masa saya di GEM menjadi yang paling penting dalam hidup saya setakat ini dan saya berasa gembira kerana saya memilih sekolah perniagaan ini dan program ini khususnya. "

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Grenoble Ecole de Management (GEM) has earned both national and international recognition. More than just a school, GEM represents an open-ended laboratory through which 8,000 students and 500 employe ... Baca lebih lanjut

Grenoble Ecole de Management (GEM) has earned both national and international recognition. More than just a school, GEM represents an open-ended laboratory through which 8,000 students and 500 employees learn and work every day to solve complex problems and overcome major challenges for business and society. Baca Ringkas
Grenoble , Medellín , Grenoble , Tbilisi , Berlin , Moscow , Île-de-France , Singapura + 7 Lagi Kurang