Baca keterangan rasmi

Master 's Program - Pengurusan Ikan dan Hidupan Liar Populasi

&nbsp

Mengapa hidupan liar yang penting kepada kehidupan manusia? Bagaimana kita mengendalikan populasi yang berkurangan akibat keletihan? Menjadi seorang pelajar dan membantu menyelesaikan masalah!

&nbsp

Program ini meliputi pelbagai aspek pengurusan dan pemuliharaan ikan dan hidupan liar, termasuk teori saintifik dan kaedah, serta undang-undang yang berkaitan dan konvensyen di peringkat antarabangsa. Ia merangkumi kursus-kursus wajib, tesis Sarjana dan kursus elektif. Program ini mensasarkan kedua-dua Sweden dan antarabangsa pelajar, termasuk pelajar dari negara-negara membangun. Ia ditawarkan oleh Jabatan Perlindungan Hidupan Liar, Ikan dan Pengajian Alam Sekitar, di mana kira-kira 55 penyelidik dan pelajar PhD secara aktif menjalankan penyelidikan dalam bidang ikan dan pengurusan hidupan liar, pemuliharaan biologi, dan akuakultur.

&nbsp

&nbsp

Kandungan

&nbsp

Tahun pertama program ini terdiri daripada empat kursus yang diselaraskan: Ikan dan Hidupan Liar Banci Teknik, Gunaan Penduduk Ekologi Ukuran Manusia Ikan dan Pengurusan Hidupan Liar dan Ikan dan Pengurusan Hidupan Liar. Pada tahun kedua, pelajar mendapat peluang untuk mendalami pengetahuan masing-masing dalam kawasan penyelidikan tertentu dengan menulis tesis Sarjana individu (30 atau 60 kredit (ECTS) kerja projek). Masa juga diperuntukkan untuk kursus elektif, sebagai contoh dalam Biologi Pemuliharaan dan Perangkaan. Aktiviti pengajaran adalah pelbagai dan merangkumi kuliah, latihan, kerja-kerja projek, kajian kesusasteraan, seminar dan lawatan lapangan. Selain tenaga pengajar Jabatan, pengamal dalam bidang ikan dan pengurusan hidupan liar yang terlibat dalam kursus di langkah-langkah yang berbeza. Semua kursus yang disediakan dalam Bahasa Inggeris dan diambil satu demi satu.Kemasukan ke program ini bermakna pelajar adalah dijamin tempat di semua kursus program dengan syarat bahawa kursus yang diikuti dan berlalu.

&nbsp

&nbsp

Masa Depan

&nbsp

Adakah anda ingin menyumbang kepada pengurusan mampan sumber ikan dan hidupan liar di dunia? Program ini akan menyediakan anda untuk kerjaya dalam organisasi yang memerlukan pengetahuan mengenai pengurusan dan pemuliharaan ikan dan hidupan liar populasi. Contoh majikan yang berpotensi adalah agensi kerajaan tempatan, serantau dan kebangsaan yang bertanggungjawab bagi pengurusan sumber semula jadi, badan bukan kerajaan alam sekitar yang berkaitan dengan isu-isu pemuliharaan di peringkat kebangsaan atau antarabangsa, pemburu atau persatuan nelayan, persatuan pemilik tanah, syarikat swasta yang aktif dalam pengurusan sumber asli ( contohnya perhutanan dan syarikat-syarikat kuasa hidro), dan pelancongan alam semula jadi perusahaan.Program ini juga boleh dianggap sebagai langkah pertama dalam kerjaya penyelidikan, yang membawa kepada kajian PhD dan bekerja di dalam universiti dan institusi penyelidikan mengenai topik-topik penyelidikan yang pelbagai yang berkaitan dengan ikan dan hidupan liar.

&nbsp

&nbsp

Pra-syarat


Ijazah Sarjana Muda Sains Biologi atau Sains Hutan (180 HEC) termasuk


• 90 HEC Sains hutan dengan pengkhususan i Biologi
atau
• 60 HEC dalam Biologi


dan


* Pengetahuan yang baik dalam Bahasa Inggeris (TOEFL skor minimum 550 / Komputer menjaringkan 220 skor / IELTS 6.0) (sama EngB untuk Sweden Pelajar)

&nbsp

&nbsp

&nbsp

Lihat 8 lagi program yang ditawarkan oleh Swedish University of Agricultural Sciences »

This course is Campus based
Start Date
Ogos. 2019
Sept. 2019
Duration
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Ogos. 2019
Tarikh tutup permohonan

Ogos. 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date

Sept. 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date