Ijazah Sarjana dalam Teknologi Kenderaan Elektrik

Universitat Rovira i Virgili

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Ijazah Sarjana dalam Teknologi Kenderaan Elektrik

Universitat Rovira i Virgili

Perkembangan sistem baru sistem pengangkutan pintar, mesra alam dan bersepadu adalah salah satu cabaran paling penting dalam abad ke-21, di atas semua dari segi pelepasan dan jenis tenaga yang digunakan. Kepentingan sosial dan industri yang dihasilkan oleh kenderaan elektrik meningkatkan permintaan para profesional yang memenuhi syarat dalam semua bidang berkaitan teknologi.

Ijazah Sarjana Universiti dalam Teknologi Kenderaan Elektrik adalah ijazah sarjana rasmi pertama di seluruh Sepanyol yang mengkhususkan diri dalam kereta elektrik. Tujuan ijazah sarjana ini adalah untuk mengajar jurutera tentang teknologi yang berbeza dari bidang kejuruteraan dan kawalan elektronik yang boleh digunakan untuk pembangunan kenderaan elektrik dan hibrid dan juga kenderaan konvensional.

Pelaksanaan progresif kenderaan elektrik akan meningkatkan keperluan para jurutera dengan pengetahuan khusus dalam ambitan ini; oleh itu, objektif utama ijazah sarjana adalah untuk menghasilkan jurutera khusus dengan kerjasama perniagaan di sektor ini dan dengan pautan ke wilayah tersebut.

Institusi Kerjasama

 • Lear Corporation
 • Applus Idiada

Kemasukan

Ijazah sarjana bertujuan untuk:

 • Graduan dalam Kejuruteraan Elektronik dan Automasi, Kejuruteraan Elektrik, Kejuruteraan Teknologi Industri, Kejuruteraan Tenaga, Sistem Telekomunikasi dan Perkhidmatan Kejuruteraan, Kejuruteraan Aeroangkasa, Kejuruteraan dalam Sistem dan Teknologi Tentera Laut, Kejuruteraan Komputer, Kejuruteraan Mekanikal, Kejuruteraan Kimia, Kejuruteraan Industri, Kejuruteraan Telekomunikasi, Kejuruteraan, Automasi dan Kejuruteraan Elektronik Perindustrian, Kejuruteraan Elektronik dan ambitan berkaitan.
 • Graduan dengan ijazah sarjana muda universiti dalam Kejuruteraan Teknikal Perindustrian, yang mengkhususkan diri dalam Elektronik Perindustrian; Kejuruteraan Teknikal Perindustrian, yang mengkhususkan diri dalam Elektrik; Kejuruteraan Telekomunikasi Teknik, yang mengkhususkan dalam Sistem Elektronik; dan ambitan berkaitan.
 • Individu yang sedang bekerja di sektor ini yang ingin meningkatkan tahap latihan mereka.

Dokument wajib wajib

Dokumentasi yang diperlukan untuk pra-pendaftaran. Di samping itu, anda juga boleh mengemukakan:

 • Akreditasi latihan pelengkap yang berkaitan dengan kandungan ijazah sarjana (kursus, seminar, aktiviti latihan lain, dengan dokumen sokongan).
 • Akreditasi Lawatan belajar yang relevan di luar negeri di wilayah berbahasa Inggeris (minimum 12 minggu, dengan dokumen sokongan).
 • Akreditasi pengalaman profesional dalam bidang berkaitan dengan program tuan.

Kriteria pemilihan

 1. Kesesuaian kelayakan akses: sehingga maksimum 4 mata mengikut keutamaan berikut:
  • Graduan dengan ijazah sarjana muda dalam bidang: Kejuruteraan Elektronik dan Automasi, Kejuruteraan Elektrik, Kejuruteraan dalam Teknologi Industri, Kejuruteraan Tenaga, Kejuruteraan dalam Sistem dan Perkhidmatan Telekomunikasi, Kejuruteraan dalam Teknologi Aeroangkasa, Kejuruteraan dalam Sistem dan Teknologi Tentera Laut, Kejuruteraan Komputer, Kejuruteraan Mekanikal, Kejuruteraan kimia; Kejuruteraan Industri, Kejuruteraan Telekomunikasi, Kejuruteraan Aeronautikal, Kejuruteraan Elektronik Automatik dan Industri, dan Kejuruteraan Elektronik: sehingga maksimum 8 mata
  • Graduan dengan kelayakan universiti rasmi dalam Kejuruteraan Industri, yang mengkhususkan diri dalam Elektronik Perindustrian atau Elektrik; Kejuruteraan Telekomunikasi, khusus dalam Sistem Elektronik: sehingga maksimum 7 mata.
  • Lain-lain: 0 mata.
 2. Penilaian transkrip akademik kelayakan universiti rasmi yang membolehkan pelajar mengakses ijazah sarjana: sehingga maksimum 4 mata.
 3. Latihan komplementari yang berkaitan dengan kandungan ijazah induk (kursus, seminar, aktiviti latihan lain, dengan dokumen sokongan): sehingga maksimum 2 mata.
 4. Lawatan belajar yang relevan di luar negeri di wilayah berbahasa Inggeris (minimum 12 minggu, dengan dokumen sokongan): sehingga maksimum 2 mata.
 5. Terbukti pengalaman profesional yang memerlukan kelayakan akademik dalam bidang yang berkaitan dengan program tuan. 0.2 mata akan diberikan untuk setiap tahun pengalaman yang lengkap sehingga maksimum 2 mata.

Permohonan akan diprioritaskan mengikut mata yang diberikan dari maksimum kepada minimum (jumlah mata yang diberikan untuk bahagian sebelumnya).

Walau bagaimanapun, jika mana-mana tempat yang masih belum dimasuki, entiti yang bertanggungjawab untuk kemasukan boleh mengakui pelajar tanpa mengutamakan mereka mengikut merit mereka, dengan syarat, bahawa mereka memenuhi keperluan akses.

Peluang kerjaya

Pelajar yang berjaya menyelesaikan ijazah sarjana ini akan berkelayakan untuk bekerja dalam bidang berikut:

 • Reka bentuk, pembuatan, dan ujian prototaip semasa proses membuat kenderaan elektrik dan komponen elektronik tambahannya.
 • Konsepsi, pelaksanaan, dan ujian sistem elektronik untuk memproses tenaga yang digunakan oleh kenderaan elektronik dan jentera kawalan dan komunikasi tertanam dan perisian yang digunakan dalam automasi, mengikut metodologi pembangunan yang digunakan dalam sektor ini dan peraturan yang berkaitan.
 • Penyelidikan dan pembangunan produk di peringkat reka bentuk dan pengurusan projek.
This school offers programs in:
 • Sepanyol


Tarikh Akhir Kemaskini June 30, 2018
Tempoh & Harga
This course is Online & Campus Combined
Start Date
Tarikh mula
Okt. 2018
Duration
Tempoh
Sambilan
Sepenuh masa
Price
Harga
2,913 EUR
Pelajar yang memperoleh ijazah mereka di luar Sepanyol akan dikenakan 218,15 € sebagai Cukai karier akademik yang akan memohon hanya pada pendaftaran pertama (harga untuk kursus 2017-18).
Locations
Sepanyol - Tarragona, Catalonia
Tarikh mula : Okt. 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Jun 30, 2019
Dates
Okt. 2018
Sepanyol - Tarragona, Catalonia
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Jun 30, 2019
Video

URV, donde estudiar es vida. Másteres y posgrados