Ijazah Sarjana dalam Matematik

Umum

Penerangan Program

Ijazah Sarjana dalam Matematik

Program Ijazah Sarjana menawarkan penyediaan budaya dan latihan profesional peringkat tinggi dalam bidang matematik dan mendorong keupayaan untuk menubuhkan dan menyelesaikan masalah yang rumit, walaupun dalam pengaturan operasi, sesuai untuk penempatan pengurusan di pasaran pekerjaan. Bahasa kursus adalah Bahasa Inggeris.

Tahun akademik termasuk dua tempoh didaktik dan tiga tempoh untuk sesi peperiksaan.

Untuk mendaftar dalam Program Ijazah Sarjana, seorang pelajar mestilah mempunyai Ijazah, atau satu lagi kelayakan yang diperoleh di Itali atau di luar negara yang diiktiraf sebagai sesuai.

Pelajar mesti memenuhi salah satu syarat kurikulum berikut:

  1. memegang Ijazah dalam Kelas L-35 (Sains Matematik) atau Ijazah Ex Law 509/99 dalam Kelas No. 32 (Sains Matematik);
  2. telah memperoleh sekurang-kurangnya 36 CFU dalam sektor MAT / *.
  3. mempunyai pengetahuan bahasa Inggeris sekurang-kurangnya pada tahap B2.

Penyediaan diri para pelajar yang memiliki syarat-syarat kurikulum yang diperlukan untuk pendaftaran dijalankan. Penilaian ini didasarkan pada kurikulum terdahulu pelajar, disepadukan dengan program-program kursus yang pernah dihadiri, dan mungkin dapat menyediakan temu duga lisan.

Program Sarjana Masters dua tahun ini mempunyai kursus dua tahun dan termasuk aktiviti latihan yang berkaitan dengan lima jenis:

  • aktiviti latihan di satu atau lebih bidang disiplin yang mencirikan kelas;
  • Aktiviti latihan secara bebas dipilih oleh pelajar, dengan syarat mereka konsisten dengan projek latihan;
  • aktiviti latihan dalam satu atau lebih bidang disiplin yang serupa dengan atau pelengkap kepada yang asas dan kepada ciri-ciri, yang bertujuan untuk penyediaan interdisipliner;
  • aktiviti latihan yang berkaitan dengan penyediaan peperiksaan akhir untuk pencapaian kelayakan;
  • aktiviti latihan, yang tidak diperuntukkan di mata sebelumnya, bertujuan untuk memperoleh pengetahuan linguistik tambahan, serta kemahiran komputer dan telematic, kemahiran interpersonal, atau dalam apa jua hal yang berguna untuk memasuki pasaran kerja, serta kegiatan latihan yang bertujuan untuk memudahkan pilihan profesional , melalui pengetahuan langsung tentang sektor pekerjaan yang mana kelayakan itu dapat memberikan akses.

Peperiksaan akhir terdiri daripada penyediaan disertasi bertulis di bawah bimbingan penyelia, dihuraikan dengan cara yang asal, dan dalam persembahan yang sama dalam seminar umum.

Program Ijazah Sarjana dibahagikan kepada dua kurikulum: "Matematik Lanjutan" dan "Matematik Komputasi dan Pemodelan".

Kurikulum Matematik Lanjutan ditujukan kepada pelajar yang ingin memperoleh pengetahuan pepejal dan mendalam tentang pelbagai bidang matematik lanjutan, dengan perhatian khusus kepada aspek teori matematik.

Matematik Komputasi dan Kurikulum Pemodelan ditujukan kepada para pelajar yang berminat dalam aspek matematik yang lebih banyak digunakan, terutamanya untuk meneroka bagaimana penyepaduan matematik, sains komputer dan statistik mencirikan pendekatan moden untuk formalisasi (pemodelan sampingan) dan resolusi (sisi komputasi) kompleks masalah dalam pelbagai bidang aplikasi, seperti sains hayat, sains semula jadi, ekonomi, kejuruteraan.

Bagi pelajar yang bekerja, pendaftaran sambilan adalah mungkin, dalam dua bentuk kredit 30 kredit atau 40 tahun kredit.

Perjanjian kerjasama di antara University of Trieste dan SISSA (Pengajian Pengajian Lanjutan Antarabangsa) untuk pengurusan Program Pengajian Bersama bertujuan untuk melatih pelajar untuk melakukan kegiatan penyelidikan ilmiah dalam Matematik, dalam konteks kurikulum Matematik Lanjutan. Pada akhir kitaran pengajian, SISSA akan mengeluarkan Diploma kepada pelajar Program Pengajian Bersama yang telah mencapai objektif latihan yang telah ditetapkan. SISSA setiap tahun mengumumkan beberapa biasiswa untuk pelajar yang berhasrat menghadiri Program Pengajian Bersama.

Perjanjian kerjasama dibuat dengan Universiti Ljubljana untuk mengeluarkan dua gelaran Sarjana dalam Matematik. Perjanjian itu memperuntukkan bahawa setiap tahun bilangan maksimum lima pelajar yang mendaftar di setiap dua universiti menghadiri kelas tahun kedua dan mengambil peperiksaan yang berkaitan di University partner.

href = "https://corsi.units.it/en/sm34/mathematics

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Founded in 1924, the University of Trieste is a medium-sized university with a student population of approximately 16,000. It offers a wide range of degree programmes at bachelor, master and doctoral ... Baca lebih lanjut

Founded in 1924, the University of Trieste is a medium-sized university with a student population of approximately 16,000. It offers a wide range of degree programmes at bachelor, master and doctoral level, as well as short vocational masters, advanced masters and specialisation programmes, most of which are in the medical area. Some degree programmes are taught in English. Baca Ringkas