Ijazah Sarjana dalam Komunikasi Massa

Umum

Penerangan Program

Sarjana komunikasi massa Cronkite dirancang untuk disiapkan dalam 12 bulan. Program jam 36 kredit ini dimulakan dengan “boot camp” multimedia. Dari sana, para pelajar menyelami lebih mendalam kursus lanjutan dalam pengeluaran siaran, pelaporan penyiasatan, media dalam talian, pelaporan perniagaan, berita berbahasa Sepanyol, liputan rentas sempadan atau keusahawanan media digital. program berpuncak pada pengalaman perendaman profesional di salah satu biro berita Cronkite School di Phoenix dan Washington, DC Bekerja di bawah bimbingan wartawan pemenang anugerah, program batu penjuru ini menawarkan pengalaman dunia nyata dalam persekitaran berita profesional.

  • Cronkite News Phoenix: Pelajar menghasilkan siaran berita harian di Arizona PBS yang menjangkau 1.9 juta isi rumah dan kandungan digital untuk cronkitenews.azpbs.org, platform sosial Cronkite News dan laman rakan kongsi di seluruh Arizona.
  • Cronkite News Washington: Pelajar merangkumi Kongres, Gedung Putih dan Mahkamah Agung AS untuk Berita Cronkite dan bilik berita rakan kongsi.
  • Cronkite Noticias: Pelajar menghasilkan berita berbahasa Sepanyol untuk platform digital dan siaran bekerjasama dengan Univision Arizona.
  • Carnegie-Knight News21: Pelajar membuat siasatan nasional utama dengan bekerjasama dengan bilik berita seperti The Washington Post dan NBCNews.com.
  • Makmal Inovasi dan Keusahawanan Media Baru: Pelajar kewartawanan, kejuruteraan, reka bentuk dan perniagaan bekerjasama untuk membuat produk digital canggih dan melancarkan perniagaan baru.

Inisiatif Pelaporan Barat Daya: Pelajar akan melaporkan maklumat penjagaan kesihatan dan penjagaan kesihatan, yang menyasarkan Arizona, Nevada, New Mexico, California Selatan dan Texas, dengan penekanan khusus pada komuniti perbatasan Latino, Orang Asli Amerika dan Sepanyol.

Tarikh Akhir Kemaskini Sep 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Journalism courses have been offered at Arizona State since 1931 when President Ralph Swetman wanted a publicist. He employed William D. Taylor in a public relations capacity and as the first journali ... Baca lebih lanjut

Journalism courses have been offered at Arizona State since 1931 when President Ralph Swetman wanted a publicist. He employed William D. Taylor in a public relations capacity and as the first journalism teacher in the history of the institution. Baca Ringkas