Ijazah Sarjana dalam Keusahawanan, Modal Teroka dan Ekuiti Persendirian

International University of Catalonia

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Ijazah Sarjana dalam Keusahawanan, Modal Teroka dan Ekuiti Persendirian

International University of Catalonia

Master Entrepreneurship

Ijazah Sarjana ini akan memberikan anda pengetahuan dan pengalaman yang anda perlukan untuk mempromosikan keusahawanan, dengan penekanan khusus terhadap pendanaan sebagai isu utama. Dalam konteks makroekonomi semasa, memandangkan kekurangan kredit sedia ada, industri modal teroka dan syarikat ekuiti persendirian semakin menjadi alternatif dana dalam hak mereka sendiri untuk syarikat.

Barcelona menonjol kerana ia mempunyai sejumlah besar entiti yang mengkhususkan diri dalam ekuiti swasta dan dalam kewangan korporat yang menyokong dan membiayai pembangunan syarikat-syarikat baru.

Dalam sesetengah bulatan Barcelona kini, dipersembahkan dengan cara yang sama bahawa Silicon Valley dibentangkan di Amerika Syarikat pada satu masa.

Di UIC Barcelona kami berhasrat untuk mempromosikan semangat keusahawanan dan penciptaan syarikat dalam masyarakat kita dan atas sebab itu, kami menawarkan pendidikan terbaik dalam bidang ini.

Objektif

 1. Untuk mengenal pasti dan mengukur risiko dalam bidang perkhidmatan urus niaga melalui analisis kedudukan syarikat dan mengenal pasti faktor-faktor yang paling penting.
 2. Untuk meningkatkan pendidikan anda dan membimbing kerjaya profesional anda dalam bidang kewangan korporat, dengan itu meningkatkan peluang pekerjaan dan peluang anda untuk bekerja di sektor ini.
 3. Untuk membangunkan kemahiran dan kebolehan untuk dapat mengambil kedudukan dalam sektor ekuiti swasta atau syarikat-syarikat yang terbuka untuk pasaran antarabangsa.
 4. Menguasai kitaran pelaburan modal teroka serta metodologi dan tipologi tertentu yang terlibat dalam pemodelan kewangan.
 5. Untuk membimbing anda ke arah penciptaan syarikat baru atau meningkatkan keupayaan intrapreneur sebuah syarikat dengan mencari model perniagaan baru.

Siapa yang bertujuan

Ijazah Sarjana ini adalah untuk anda jika:

 • Anda adalah lepasan ijazah sarjana muda dalam Pentadbiran Perniagaan dan Pengurusan atau Kejuruteraan.
 • Anda seorang profesional muda
 • Anda ingin kerjaya anda bergerak ke arah menubuhkan perniagaan baru, membangunkan konsep baru atau kawasan perniagaan dalam syarikat tertentu.
 • Jika anda ingin mengkhususkan diri dalam modal teroka, ekuiti persendirian, perkhidmatan urus niaga atau kewangan korporat.

Peluang profesional

 • Modal Teroka dan Dana Ekuiti Persendirian
 • Jabatan perkhidmatan transaksi dan kedudukan kewangan korporat dalam firma pengauditan dan firma perundingan kewangan.
 • Jabatan modal modal dan ekuiti persendirian di bank pelaburan.
 • Pekerjaan dalam syarikat perundingan strategik dan kewangan.

Akreditasi akademik

Ijazah Sarjana dalam Keusahawanan, Modal Teroka dan Ekuiti Persendirian

Kurikulum

Semester pertama

Modal Teroka - Pembiayaan Keusahawanan

6 ECTS (wajib)

Profesor: Francesc Prior Sanz

Kursus ini melatih usahawan untuk landskap pelaburan peringkat awal dengan mengajar mereka untuk menyediakan penyata kewangan untuk pelabur, memilih struktur korporat usaha, memahami sumber utama modal untuk syarikat peringkat awal, mengenalpasti langkah-langkah proses pendanaan, melaksanakan proses menaikkan modal, menguruskan peluang pemulihan dan memahami proses penuaian usaha perniagaan.

Keusahawanan, Strategi

6 ECTS (wajib)

Profesor: Montgomery Davis

Kursus ini membentangkan konsep keusahawanan dan teori berkaitan serta menentukan model dan strategi perniagaan. Kursus ini juga meliputi corak dan operasi model perniagaan dan peranan pengurusan maklumat dan reka bentuk model perniagaan. Matlamat utama adalah untuk membantu pelajar menjana Rancangan Perniagaan mereka sendiri.

Teknologi, Inovasi

6 ECTS (wajib)

Profesor: Carlos Cosials

Kursus ini bertujuan untuk mengajar pelajar bagaimana untuk menguruskan proses inovasi dalam syarikat yang didorong oleh teknologi untuk memperbaiki cara produk baru diperkenalkan ke pasaran. Untuk berjaya dalam proses keusahawanan, sebagai sebahagian daripada kursus ini, pelajar akan belajar bagaimana mengatur pasukan pembangunan projek untuk mencapai pemahaman umum tentang bagaimana sistem maklumat diuruskan.

Ekuiti Persendirian - Kewangan Korporat Terperinci

6 ECTS (wajib)

Profesor: Fernando García (KPMG)

Kursus ini merangkumi industri ekuiti persendirian dan urus niaganya. Ia membentangkan model utama, teknik dan aktiviti yang dijalankan oleh pelabur ekuiti swasta; perbezaan antara ekuiti swasta dan modal teroka; yang pelabur dalam ekuiti persendirian; pemacu pendapatan utama ekuiti persendirian; kenderaan institusi yang digunakan untuk pelaburan ekuiti persendirian; pengurusan dana ekuiti persendirian; teknik penilaian dan aplikasi mereka untuk menangani dalam tetapan ekuiti persendirian.

Pengurusan portfolio

3 ECTS (pilihan)

Profesor: Juan Antonio Astorga

Kursus ini mengajar pelajar tentang rangka kerja konseptual untuk pengurusan kepelbagaian dan portfolio, dengan menggunakan derivatif untuk menguruskan risiko keputusan kewangan. Pelajar akan melihat manfaat menggunakan opsyen, niaga hadapan, ke hadapan dan swap dalam pengurusan risiko portfolio dan mendapat pengalaman bersendirian menguruskan portfolio aset hipotetikal yang merangkumi pelaburan teroka / pelaburan ekuiti persendirian.

Keusahawanan sosial

3 ECTS (pilihan)

Profesor: Andrea Balletbò Roldán

Kursus ini membentangkan konsep-konsep ekonomi sosial, keusahawanan sosial dan perniagaan sosial, dan perbezaan antara perniagaan sosial, perniagaan tetap, NGO dan CSR. Kaitan khusus adalah konsep perniagaan bukan keuntungan, inovasi sosial dan pelakon yang terlibat dalam ekosistem keusahawanan sosial. Matlamat utama adalah untuk membantu pelajar menjana idea perniagaan sosial dan mengubahnya menjadi model perniagaan sosial.

Pemasaran

3 ECTS (pilihan)

Profesor: Josep M. Rius

Pelajar akan dapat mempelajari konsep utama yang berkaitan dengan pemasaran usaha baru, seperti rangka rujukan yang terpakai kepada syarikat. Pelajar akan diajar untuk menangani masalah pemasaran secara sistematik dan teratur dan mengumpulkan maklumat yang relevan untuk syarikat mereka dari sumber dalaman dan luaran (penyelidikan pasaran). Matlamat utama adalah untuk mengajar pelajar bagaimana menyediakan dan melaksanakan pelan pemasaran.

Modal Teroka, Undang-undang Persaingan dan Percukaian Persendirian

3 ECTS (pilihan)

Profesor: Xavier Xivillé (Cuatrecasas) dan Jeff Turner (Iona College)

Kursus ini akan meliputi semua isu perundangan dan cukai utama yang berkaitan dengan transaksi VC / PE, termasuk rangka kerja pengawalseliaan untuk ekuiti persendirian dan modal teroka; kenderaan pelaburan dalam ekuiti swasta dan urus niaga modal teroka; ketekunan wajar; struktur pelaburan ekuiti; pengambilalihan; membeli dan memanfaatkan cukai dalam strategi keluar.

Sistem Laporan Kewangan Antarabangsa untuk Pelabur Ekuiti Persendirian

3 ECTS (pilihan)

Profesor: Ramon Bastida / Ernest Solé Udina

Kursus ini menyediakan pengenalan kepada laporan kewangan antarabangsa untuk pelabur ekuiti persendirian antarabangsa dan membentangkan rangka kerja konseptual bagi laporan kewangan dari segi laporan dan pembentangan penyata kewangan yang disatukan. Kaitan khusus adalah memahami kepentingan pelaporan kumpulan dan menghargai ciri-ciri khusus dasar perakaunan bagi modal teroka / dana ekuiti persendirian.

Semester kedua

 1. Peletakan kerja dalam syarikat - 15 ECTS (wajib)
 2. Projek Ijazah Sarjana Akhir -15 ECTS (wajib)

Mengajar badan

Badan pengajaran terdiri daripada guru dan ahli akademik yang dilengkapi oleh para profesional dari bidang yang dilengkapkan oleh para profesional dari bidang keusahawanan dan modal teroka. Mereka adalah profesional yang mempunyai kedudukan penting dalam syarikat-syarikat dari sektor ini, kebanyakannya terletak di Barcelona.

Kemasukan

Dokumentasi yang diperlukan

* Serahkan dokumen berikut kepada Perkhidmatan Maklumat dan Kemasukan:

 1. Salinan fotokopi yang disahkan asal ijazah universiti
 2. Fotokopi asal sijil akademik dengan gred calon gred universiti yang lengkap
 3. Sijil yang dikeluarkan oleh universiti di rumah yang menyatakan bahawa ijazah itu memberi hak kepada calon untuk melanjutkan pelajaran pascasiswazah di negara tempat ia dikeluarkan
 4. Dua gambar pasport
 5. Salinan pasport
 6. Dikemaskini CV
 7. Surat motivasi
 8. Fotokopi yang sah dari ijazah universiti lain, termasuk ijazah pascasiswazah
 9. Jika bahasa dokumen itu bukan bahasa Sepanyol, calon itu hendaklah menyerahkan terjemahan asal yang telah disahkan ke dalam bahasa Sepanyol dari ijazah universiti dan sijil akademik
 10. Sijil kemahiran bahasa Inggeris atau keterangan kemahiran bahasa

* Wawancara peribadi, jika perlu

This school offers programs in:
 • English


Tarikh Akhir Kemaskini February 10, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Okt. 2019
Duration
Tempoh
10 
Sepenuh masa
Price
Harga
10,470 EUR
€ 9,990 € 480 (yuran enrolmen) = € 10,470
Locations
Sepanyol - Barcelona, Catalonia
Tarikh mula : Okt. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Okt. 2019
Sepanyol - Barcelona, Catalonia
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat