Kandungan kursus

Tanah kering menduduki lebih daripada satu pertiga permukaan tanah bumi, termasuk sebahagian besar Timur Tengah dan Israel. Bekalan air yang semakin berkurangan dan kualiti air yang merosot menghambat pembangunan kawasan kering dan kesejahteraan penduduk yang semakin meningkat. Matlamat program ini adalah untuk memperkenalkan pelajar kepada penyelidikan canggih dan pendidikan siswazah dalam sains air, bertujuan untuk meningkatkan kehidupan manusia di kawasan kering melalui teknologi dan dasar untuk penggunaan sumber air lestari. Baca lebih lanjut mengenai Ijazah Sarjana dalam Hidrologi dan Kualiti Air

Matlamat Kurikulum

  • Untuk melatih profesional mahir untuk bidang hidrologi, rawatan air dan penyahgaraman (termasuk: pengeluaran air, anggaran permukaan dan air bawah tanah dan pergerakan larut, penilaian kimia dan biokimia air bawah tanah dan bahan cemar, penyelidikan operasi, pengoptimuman sistem air dan banyak lagi) .
  • Untuk memberi latar belakang yang kuat kepada pelajar dalam aspek asas dan penggunaan fizikal, kimia dan proses mikrobiologi dalam persekitaran akuatik. Menawarkan pengetahuan dalam subjek aliran dan proses pengangkutan air, larut, dan pepejal dan fasa berasingan dalam air tanah, di dalam air bawah tanah dan di permukaan air.
  • Memberi pengetahuan dalam subjek air dan rawatan air sisa, termasuk rawatan biologi, rawatan fizikokimia, dan proses penyahgaraman.
  • Khususnya, untuk meningkatkan dan mengembangkan kajian teknologi membran yang berkaitan dengan kaedah penyahgaraman dan proses rawatan air buangan.
  • Untuk menyediakan pelajar untuk kajian PhD dalam program berkaitan air.
  • Untuk mengambil kesempatan daripada kekuatan ZIWR dalam kedua-dua kejuruteraan dan hidrologi

Sekolah Katolik Antarabangsa Albert Katz untuk Kajian Desert (AKIS) ditubuhkan pada tahun 1999 sebagai sebahagian daripada Institut Penyelidikan Desert Jacob Blaustein (BIDR).

AKIS terletak di Kampus Sede Boqer of

AKIS menawarkan program untuk pelajar dari seluruh dunia. Pelajar antarabangsa, serta pelajar Israel, pengalaman di AKIS suasana pendidikan yang istimewa dan unik.

Jika anda sedang mencari program siswazah yang unik untuk mempelajari ciri-ciri menarik di padang pasir, anda telah datang ke tempat yang betul!

Lawati

Program diajar dalam:
English

Lihat 10 lagi program yang ditawarkan oleh Ben-Gurion University of the Negev »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Okt 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
5,000 USD
$ 5000 setahun
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Okt 2019
Tarikh tutup permohonan

Okt 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date