Ijazah Sarjana dalam Hidrologi dan Kualiti Air

Ben-Gurion University of the Negev

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Ijazah Sarjana dalam Hidrologi dan Kualiti Air

Ben-Gurion University of the Negev

Kandungan kursus

Tanah kering menduduki lebih daripada satu pertiga permukaan tanah bumi, termasuk sebahagian besar Timur Tengah dan Israel. Bekalan air yang semakin berkurangan dan kualiti air yang merosot menghambat pembangunan kawasan kering dan kesejahteraan penduduk yang semakin meningkat. Matlamat program ini adalah untuk memperkenalkan pelajar kepada penyelidikan canggih dan pendidikan siswazah dalam sains air, bertujuan untuk meningkatkan kehidupan manusia di kawasan kering melalui teknologi dan dasar untuk penggunaan sumber air lestari. Baca lebih lanjut mengenai Ijazah Sarjana dalam Hidrologi dan Kualiti Air

Matlamat Kurikulum

  • Untuk melatih profesional mahir untuk bidang hidrologi, rawatan air dan penyahgaraman (termasuk: pengeluaran air, anggaran permukaan dan air bawah tanah dan pergerakan larut, penilaian kimia dan biokimia air bawah tanah dan bahan cemar, penyelidikan operasi, pengoptimuman sistem air dan banyak lagi) .
  • Untuk memberi latar belakang yang kuat kepada pelajar dalam aspek asas dan penggunaan fizikal, kimia dan proses mikrobiologi dalam persekitaran akuatik. Menawarkan pengetahuan dalam subjek aliran dan proses pengangkutan air, larut, dan pepejal dan fasa berasingan dalam air tanah, di dalam air bawah tanah dan di permukaan air.
  • Memberi pengetahuan dalam subjek air dan rawatan air sisa, termasuk rawatan biologi, rawatan fizikokimia, dan proses penyahgaraman.
  • Khususnya, untuk meningkatkan dan mengembangkan kajian teknologi membran yang berkaitan dengan kaedah penyahgaraman dan proses rawatan air buangan.
  • Untuk menyediakan pelajar untuk kajian PhD dalam program berkaitan air.
  • Untuk mengambil kesempatan daripada kekuatan ZIWR dalam kedua-dua kejuruteraan dan hidrologi

Sekolah Katolik Antarabangsa Albert Katz untuk Kajian Desert (AKIS) ditubuhkan pada tahun 1999 sebagai sebahagian daripada Institut Penyelidikan Desert Jacob Blaustein (BIDR).

AKIS terletak di Kampus Sede Boqer of

AKIS menawarkan program untuk pelajar dari seluruh dunia. Pelajar antarabangsa, serta pelajar Israel, pengalaman di AKIS suasana pendidikan yang istimewa dan unik.

Jika anda sedang mencari program siswazah yang unik untuk mempelajari ciri-ciri menarik di padang pasir, anda telah datang ke tempat yang betul!

Lawati

This school offers programs in:
  • English


Tarikh Akhir Kemaskini April 14, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Okt. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
5,000 USD
$ 5000 setahun
Locations
Israel - Be'er Sheva, South District
Tarikh mula : Okt. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Okt. 2019
Israel - Be'er Sheva, South District
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat