Dua tahun Kursus Sarjana dalam Bioteknologi Molekul direka untuk menyediakan latar belakang budaya bioteknologi pelbagai disiplin untuk pengeluaran barangan dan perkhidmatan melalui penggunaan sistem biologi; khususnya kursus ini direka untuk menyediakan graduan mahir dengan pengetahuan saintifik dan kebolehan profesional dalam bidang bioteknologi yang digunakan untuk kajian, pencegahan dan diagnosis penyakit manusia, dengan minat khusus dalam pembangunan dadah inovatif.

Program Sarjana ini bertujuan untuk menyediakan kelas-kelas yang dianjurkan berdasarkan dasar interdisipliner yang akan digunakan untuk pelbagai bidang bioteknologi molekul, dengan penekanan pada bidang penyelidikan, diagnostik dan terapi. Aktiviti latihan juga dianjurkan sebagai peringkat yang akan dijalankan di institut penyelidikan atau syarikat yang beroperasi di sektor bioteknologi, farmaseutikal, diagnostik dan bioperubatan. Aktiviti latihan boleh digabungkan dengan aktiviti penyelidikan di makmal terpilih dengan tujuan menghasilkan data eksperimen untuk penyediaan tesis yang akan dibincangkan dalam peperiksaan akhir. Kerjasama dengan penyelidikan Institut Penyelidikan Kebangsaan (contoh: Institut Genetik dan Biofisika - IGB; Institut Biokimia Protein - IBP) mengenai aktiviti pengajaran dan penyelidikan adalah peluang bagi graduan untuk memperoleh pengetahuan dalam bidang yang lebih luas yang berkaitan dengan molekul Bioteknologi, dan kemahiran untuk beroperasi di pelbagai bidang penyelidikan akademik dan perindustrian di peringkat kebangsaan dan antarabangsa.

Profil profesional

Lulusan Bioteknologi Molekul adalah ahli dalam bidang bioteknologi utama yang mampu untuk melaksanakan, sebagai ahli pasukan penyelidikan atau secara bebas, analisis, penyelidikan dan produksi bioteknologi dalam sektor berikut: manipulasi sel, tisu, model haiwan dan mikroorganisma; farmakologi dan toksikologi molekul; reka bentuk dan pengeluaran vektor terapi gen; diagnostik genetik dan molekul; reka bentuk, pengeluaran dan kawalan dadah bioteknologi; pengeluaran dan kawalan produk semula jadi bioaktif.

Kemahiran dan kecekapan yang diperoleh

Graduan di Bioteknologi Molekul mempunyai latar belakang yang sangat baik dalam aspek teori dan aplikasi sains biomolekul dan bioteknologi yang berkaitan dengan kesihatan manusia, yang menyediakan kemahiran untuk menjalankan kerja penyelidikan asas dan / atau digunakan dalam sektor kesihatan.

Selain itu, kemahiran dan kecekapan yang diperoleh oleh graduan dalam Bioteknologi Molekul juga boleh dihargai dalam konteks antarabangsa.

Peluang pekerjaan

Graduan dalam Bioteknologi Molekul akan dapat beroperasi pada tahap tanggungjawab yang tinggi dalam bidang-bidang berikut: industri kimia, kosmetik, farmasi dan bioteknologi; Pusat penyelidikan universiti, Majlis Penyelidikan Kebangsaan atau institusi penyelidikan awam dan swasta; makmal awam dan swasta; hospital; pihak berkuasa kawal selia.

Selain itu, profil profesional Graduan dalam Bioteknologi Molekular menyediakan peluang pekerjaan antarabangsa dalam bidang yang disebutkan.

Graduan dalam Bioteknologi Molekul selepas pemeriksaan positif pemeriksaan boleh didaftarkan dalam daftar ahli biologi profesional.

Program diajar dalam:
English

Lihat 6 lagi program yang ditawarkan oleh University of Campania "Luigi Vanvitelli" »

Tarikh Akhir Kemaskini September 14, 2018
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Okt 2019
Duration
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Okt 2019
Tarikh tutup permohonan

Okt 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date