Ijazah Sarjana Pengurusan Kejuruteraan

Umum

3 lokasi tersedia

Penerangan Program

Objektif Umum

Objektif Master dalam Pengurusan Kejuruteraan adalah untuk membangunkan pemimpin dan pengurus projek, pakar dalam bidang pengetahuan mereka.

Keperluan, Keinginan atau Masalah yang Memuaskan atau Menyelesaikan Program ini

Terdapat minat yang semakin meningkat dalam industri untuk para jurutera yang mengarahkan, mengenal pasti, dan melaksanakan projek dengan berkesan, memandangkan perundangan, etika, kepimpinan, inovasi dan prinsip pembangunan mapan. Hal ini diperhatikan, di dalam syarikat-syarikat besar dan / atau transnasional yang juga memerlukan jurutera dilatih untuk menjadi pemimpin projek, dengan campuran pengetahuan teknikal yang mendalam dan kemahiran lembut.

Faedah untuk Orang itu

Sarjana dalam bidang Kejuruteraan bertujuan untuk membangunkan dalam kemahiran insinyur, kemahiran komunikasi, kepimpinan dan pengurusan projek, serta pengkhususan dalam kemahiran teknikal dan analisis untuk meningkatkan bidang kerja mereka.

Profil Kemasukan

Calon untuk memasuki program ini mestilah:

  • Sarjana dalam Kejuruteraan Pengurusan, bertujuan untuk menjadi graduan program sains atau kejuruteraan ijazah, yang mempunyai minat yang besar dalam pembangunan kemahiran kejuruteraan dalam pengurusan projek dan proses perniagaan utama, dalam pengurusan Teknologi atau keusahawanan. Ia juga bertujuan pemimpin teknologi masa depan dalam pengurusan perindustrian, pengurusan teknologi tinggi, pengurusan ID atau perniagaan dengan teknologi tinggi dan syarikat permulaan.
  • Program ini bertujuan untuk profesional dalam bidang kejuruteraan yang memerlukan dalam bidang kerja mereka, mengenal pasti masalah kritikal, menghasilkan penyelesaian, menilai alternatif, membuat keputusan, dan melaksanakan tindakan, mengarahkan pasukan pelbagai disiplin.
  • Pelajar yang memasuki program ini mestilah mempunyai latar belakang akademik yang mantap, kerjaya dalam penerapan ilmu pengetahuan, kelancaran dalam komunikasi mereka, yang bekerja secara profesional di bawah piawaian etika yang ketat, yang terbuka kepada cara-cara baru untuk menyerap pengetahuan dan amalan profesional dan yang secara inteleknya ingin tahu, kualiti yang akan dinilai melalui surat alasan untuk memasuki program ini dan temu ramah dengan pengarah program.

Profil graduan

Diharapkan, selepas beberapa tahun amalan profesional, graduan program ini akan mempunyai pencapaian seperti:

  • Telah mengarahkan projek kejuruteraan impak yang tinggi
  • Menjadi pemimpin dalam bidang teknikal atau kejuruteraan syarikat multinasional
  • Mengarahkan projek perundingan dalam pentadbiran dan pengurusan projek kejuruteraan dalam bidang kepakaran mereka

Di samping itu, apabila tamat pengajian dari program ini pelajar akan dapat:

  • Menunjukkan dan menggunakan pengetahuan teori teori dan metodologi yang tinggi tentang pengurusan kejuruteraan untuk penyelesaian projek kejuruteraan.
  • Menganalisis, menguruskan dan mengarahkan proses penambahbaikan yang boleh digunakan untuk bidang seperti: teknologi maklumat, pengoptimuman proses, kejuruteraan statistik, rantaian bekalan, logistik, antara lain.
  • Berkomunikasi hasil kerja profesional anda dengan cara yang jelas, berkesan dan cekap.
  • Bekerja dalam komuniti profesional kawasan khusus anda dengan kepimpinan dalam cara yang cekap, kolaboratif dan beretika.
Tarikh Akhir Kemaskini Sep 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

El Tecnológico de Monterrey es una institución de carácter privado, sin fines de lucro, independiente y ajena a partidos políticos y religiosos. Fue fundado en 1943 gracias a la visión del empresario ... Baca lebih lanjut

El Tecnológico de Monterrey es una institución de carácter privado, sin fines de lucro, independiente y ajena a partidos políticos y religiosos. Fue fundado en 1943 gracias a la visión del empresario mexicano Eugenio Garza Sada. Cuenta con 31 campus y 21 sedes y oficinas de enlace internacional. Su objetivo es formar líderes con espíritu emprendedor, sentido humano y un alto nivel de competitividad. Baca Ringkas
Monterrey , Buenavista , Bandar Mexico , Zapopan , Morelia , Puebla City , Bandar Mexico , Santiago de Querétaro , Toluca , Argentina dalam talian , Bolivia Online , Chile Online , Colombia Online , Costa Rica Online , Ecuador Online , El Salvador Online , Guatemala Online , Honduras Online , Nicaragua Online , Panama Online , Paraguay Online , Peru Online , Republik Dominika dalam talian , Uruguay Online , Venezuela dalam talian , Puerto Rico (AS) Online , Buenos Aires , La Paz , Santiago , Cali , Cartagena , San Jose , Guayaquil , Quito , San Salvador , Antigua Guatemala , Tegucigalpa , Houston , Managua , Panama City , Asuncion , Lima , Orange County , Santo Domingo , Montevideo , Caracas , Irapuato , Leon , San Luis Potosi , Chihuahua , Ciudad Juarez , Coahuila , Saltillo , Tampico , Aguascalientes , Ciudad Obregón , Culiacán , Hermosillo , Zacatecas , Tuxtla Gutiérrez , Cuernavaca , Pachuca , Córdoba , Bogotá , Medellín , Bucaramanga + 65 Lagi Kurang