Ijazah Sarjana Muda - Kesatuan Eropah-China: Budaya dan Ekonomi

Umum

Penerangan Program

Universidad Autónoma de Barcelona melalui Universiti Pelancongan dan Pengurusan Hotel, bersama-sama dengan Fakulti Terjemahan dan Interpretasi dan Pusat Kajian dan Penyelidikan di Asia Timur, menawarkan "Ijazah Sarjana Kesatuan Eropah - China: Budaya dan Ekonomi" . Program ini telah mewarisi pengalaman gelaran sarjana UAB sebelumnya, yang telah berjaya mencapai kejayaan dalam empat edisi dan telah diperbaharui, menjadi kajian rasmi dari tahun akademik 2012-2013, yang merupakan yang pertama seumpamanya di dunia Perniagaan Hispanik-Cina dan seluruh wilayah Sepanyol. Pengiktirafan ini memberikan kesahan di seluruh EHEA, yang bersama-sama dengan persekutuan institusi baru dan penstrukturan semulanya di peringkat organisasi, metodologi dan kompetitif, menjadikannya kajian berkualiti yang diiktiraf di Kampus UAB Antarabangsa UAB.MasterOficial301

peluang kerjaya

Objektif kajian ini adalah untuk melatih pakar, ahli akademik dan eksekutif yang boleh diintegrasikan langsung ke pasaran buruh di Sepanyol dan EU, serta di China, Taiwan, Singapura, Hong Kong dan Macau, dan juga di Amerika Latin dan Caribbean. Graduan boleh memasuki kedua-dua bidang perniagaan (syarikat multinasional dan UKM), serta institusi dan organisasi bukan kerajaan. Mereka juga akan dilatih untuk aktiviti penyelidikan dalam pengurusan perniagaan dan kajian antara budaya dalam konteks dialog Timur-Barat. Selain itu untuk lebih memahami dan menguasai ekonomi EU dan China serta pengurusan syarikat menerusi kajian interkultur dan budaya silang, memudahkan komunikasi manusia dan budaya dalam dunia perniagaan ini.

kurikulum

Penerangan tuan

Ijazah sarjana di Kesatuan Eropah-China: Budaya dan Ekonomi terdiri daripada 60 ECTS dan akan diadakan pada tahun akademik.
Kursus ini dibahagikan kepada dua semester pengajaran tatap muka di dalam bilik darjah dan projek akhir tuan. Struktur modul adalah seperti berikut: 54 ECTS wajib pengajaran tatap muka semasa kursus (4 modul berturut-turut: Modul 1, 15 ECTS, Modul 2, 12 ECTS, Modul 3, 12 ECTS, Modul 4, 12 ECTS) dan Modul 5 daripada 6 ECTS wajib sepadan dengan penghujung kerja induk. Modul Akhir Guru Kerja mempunyai pengajaran tahunan.
Kredit wajib termasuk pengajaran kedua-dua subjek asas dan pelengkap untuk pembelajaran, di mana pelajar akan memperoleh pengetahuan yang paling sesuai untuk masa depan profesional atau penyelidikan mereka.

Struktur kurikulumMasterOficial302

* Anda mesti mengambil 3 kredit pada semester pertama dan 12 pada semester kedua

OB: Wajib

kecekapan

Profil kemasukan

Sekiranya bilangan pendaftar melebihi bilangan tempat yang ditawarkan, peruntukan tempat akan dibuat mengikut kriteria keutamaan berikut:

 • Rekod akademik (50%)
 • Pengalaman profesional dalam bidang pengurusan entiti budaya dan / atau perniagaan (25%)
 • Wawancara peribadi mandatori untuk semua calon (20%)
 • Tahap B1 atau lebih tinggi Bahasa Inggeris Rangka Kerja Rujukan Eropah untuk bahasa-bahasa Majlis Eropah (5%)

kecekapan teras

 • Pengetahuan dan pemahaman yang menyediakan asas atau peluang untuk keaslian dalam membangunkan dan / atau memohon idea-idea, sering dalam konteks penyelidikan.
 • Bahawa pelajar boleh menggunakan pengetahuan mereka dan keupayaan mereka untuk menyelesaikan masalah dalam persekitaran yang baru atau yang tidak dikenali dalam konteks yang lebih luas (atau pelbagai disiplin) yang berkaitan dengan bidang pengajian mereka.
 • Pelajar dapat mengintegrasikan pengetahuan dan mengendalikan kerumitan, dan merumuskan pertimbangan berdasarkan maklumat yang tidak lengkap atau terhad, pantulan pada tanggungjawab sosial dan etika dikaitkan dengan penggunaan pengetahuan dan pertimbangan mereka.
 • Murid-murid tahu bagaimana untuk menyampaikan kesimpulan mereka dan pengetahuan dan sebab-sebab utama yang menopang mereka kepada khalayak khusus dan tidak khusus dengan cara yang jelas dan tidak jelas.
 • Murid-murid mempunyai kemahiran belajar yang membolehkan mereka untuk terus belajar dengan cara yang akan diarahkan sendiri atau bersifat autonomi.

kemahiran tertentu

 • Menganalisis ciri-ciri ekonomi, sosial dan kebudayaan Kesatuan Eropah dan China semasa, dapat mentafsir perubahan yang telah mereka alami.
 • Menganalisis impak hubungan antara pembangunan ekonomi China yang baru muncul dan model pembangunan ekonomi EU.
 • Bandingkan dan analisa struktur politik, institusi dan perundangan Kesatuan Eropah dan China semasa, memahami evolusi dan perkembangan mereka pada abad ke-21.
 • Memohon model teori yang berbeza untuk analisis wacana kompleks (politik, sosial, ekonomi, perniagaan dan budaya) dari perspektif antara benua dan antara budaya.
 • Sediakan cadangan dan rancangan pengantaraan antara budaya dalam konteks Kesatuan Eropah dan China.
 • Merancang dan membangunkan cadangan dan rancangan untuk menggalakkan dan membangun hubungan institusi, ekonomi dan budaya antara Kesatuan Eropah dan China.
 • Nasihatkan interculturally dalam situasi pelaksanaan bisnis Spanyol / Eropa dan / atau sebagian di China dan sebaliknya.
 • Merancang projek pelaksanaan perniagaan, ekonomi dan / atau kebudayaan secara autonomi, dan melaksanakannya menghadapi masalah yang timbul semasa proses pelaksanaan.

Panduan pengajaran

Panduan pengajaran modul

 • Modul I: Budaya Kesatuan Eropah dan China
 • Modul II: Hubungan antara Kesatuan Eropah dan China
 • Modul III: Ekonomi Kesatuan Eropah dan China
 • Modul IV: Pengurusan syarikat di Kesatuan Eropah dan China
 • Modul V: Tesis Sarjana

Tesis Sarjana

Projek Akhir Master adalah 6 ECTS dan boleh ditulis dari April hingga Julai, dalam tempoh tanpa kelas tatap muka. Subjek tesis ini boleh dipilih oleh pelajar, tetapi mesti menyesuaikan diri dengan mana-mana subjek yang diajar sepanjang kursus.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

La Fundación Universidad Autónoma de Barcelona (FUAB) es una institución creada en el seno de la Universidad Autónoma de Barcelona para colaborar con la Universidad en el desarrollo y en la realizació ... Baca lebih lanjut

La Fundación Universidad Autónoma de Barcelona (FUAB) es una institución creada en el seno de la Universidad Autónoma de Barcelona para colaborar con la Universidad en el desarrollo y en la realización de proyectos docentes complementarios a su oferta académica e impulsar nuevos sistemas de gestión en colaboración con diversas instituciones y empresas, y para la prestación de servicios vinculados a la universidad y la implementación de nuevos proyectos académicos, de investigación, de asesoramiento, de consultoría y de servicios. Baca Ringkas