ijazah sarjana dalam pengurusan projek kerja-kerja struktur dan infrastruktur

Politecnico di Milano - Scuola Master Fratelli Presenti

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

ijazah sarjana dalam pengurusan projek kerja-kerja struktur dan infrastruktur

Politecnico di Milano - Scuola Master Fratelli Presenti

Latihan yang ditawarkan oleh Master bertujuan untuk memperkenalkan pelajar kepada pengurusan pelaburan dalam hartanah, pembinaan dan infrastruktur. Pengurusan pelaburan bermula daripada penilaian yang betul. Untuk ini, pengenalan kepada falsafah "nilai pelaburan" akan disampaikan kepada pelajar, dan juga pengenalan kepada konsep yang paling penting dalam perakaunan. Dengan cara ini, pelajar akan mempunyai asas yang asas untuk menilai pelaburan dalam "mikro" peringkat. Perhatian juga akan dibayar kepada penilaian pelaburan di "makro". Untuk ini pelajar akan membincangkan parameter utama yang mengawal prestasi pasaran. Cycles "sekular" pengembangan dan penguncupan ekonomi, dan juga sub-kitaran mereka, memberi kesan kepada semua sektor pasaran, terutamanya hartanah dan pembinaan sentiasa dipengaruhi oleh mereka.Selepas penilaian pelaburan, akan disampaikan kepada pelajar peringkat-peringkat perkembangan mereka. Untuk ini, asas-asas pengurusan projek dan kawalan pengurusan akan digambarkan dan menjelaskan, Menyelidikinya aspek undang-undang di peringkat nasional dan antarabangsa. Kereta api Master disediakan dan berkelayakan untuk menilai pelaburan hartanah dan mengurus dengan cekap dan berkesan Pelan Induk, projek-projek dan tapak yang mempunyai apa-apa kerumitan, mematuhi peraturan dan keperluan masa, kos dan kualiti kerja. Pada separuh kedua akan ada tempoh latihan 4.5 bulan di institusi jenis yang berbeza, sebagai sebahagian daripada projek nasional dan antarabangsa yang mempunyai kepentingan khas. The latihan untuk pelajar Master ONLINE cenderung dicadangkan oleh pelajar sendiri atau, sebagai alternatif, muncul sebagai program penggantian akhir.Peluang pekerjaan dikenal pasti dalam Syarikat Pengurusan Harta Tanah, kajian Kejuruteraan dan Seni Bina, Syarikat Pembinaan, Pejabat Teknikal badan-badan awam, institusi dan agensi-agensi kerajaan atau swasta untuk pembangunan infrastruktur dan logistik. Pom

Asas Pengurusan Kejuruteraan

L 'Matlamat unit ini adalah untuk membawa pelajar kepada asas-asas ' pengurusan kejuruteraan. Khususnya, tumpuan akan diberikan kepada akaun luar - penyata kewangan dokumen berkaitan, operasi perakaunan asas, membaca bajet dan indeks - di bahagian dalam - kawalan teknikal dan pengurusan utama, mengimbangi pendek dan pulang modal analisis.Ia juga meletakkan tumpuan kepada penilaian pelaburan - kaedah penilaian DCF dan DCF, tunai - pada perancangan rantaian bekalan - logistik keluar, pengeluaran, penilaian pembekal dan kitaran perancangan dan kawalan - dan akhirnya mengenai pengurusan projek - organisasi untuk projek-projek, kawalan kekisi teknikal, perancangan dan perancangan semula.

Pengenalan kepada Nilai Pelaburan

Sebelum menilai dan, oleh itu, untuk menguruskan pelaburan dan / atau infrastruktur harta (dan ini juga terpakai kepada pelaburan dalam apa jua bentuk), anda mesti tahu apa yang perlu mencari dan di mana untuk melihat. Idea-idea nilai pelaburan adalah jelas dan mudah, tetapi dipercayai, garis panduan untuk berbuat demikian. Satu perkembangan syarikat hartanah, pertama untuk secara kuantitatif menilai pelaburan, akan dilakukan dengan baik untuk menilai secara kualitatif, mengikut idea-idea Nilai Pelaburan.Perkara yang sama boleh dicadangkan kepada Syarikat, bahawa dia sedang mempertimbangkan campur tangan dalam pembiayaan projek.

Kerajaan: Dasar dan Prosedur

Unit ini bertujuan untuk membiasakan pelajar dengan apa birokrasi, masa, prosedur dan caj, dan perancangan kewangan, yang dikehendaki oleh Pentadbiran Awam bagi merealisasikan projek-projek hartanah yang berbeza-beza kerumitan. Khususnya, istilah ini digunakan untuk memilih tajuk habilitasi (Permit Bangunan, DIA, SCIA, Cila, dll) dan melaksanakan projek-projek pembinaan mengikut peraturan semasa; bagaimana untuk memulakan dan menguruskan prosedur bangunan, kelegaan, pendapat dari pelbagai badan-badan awam dan konvensyen antara sektor awam dan swasta untuk pembangunan rancangan pelaksanaan dan Pelan Bersepadu. Topik-topik dan kajian kes akan dianalisis dalam badan cadangan undang-undang yang berkuat kuasa pada peringkat kebangsaan, dikemaskini dengan langkah-langkah pengawalseliaan baru-baru ini.

Pelanggan di dalam pengurusan sesuatu projek hartanah

L 'unit mengkaji pengurusan projek hartanah dari sudut pandangan pelanggan persendirian bermula dari definisi pasukan projek dengan mengenalpasti dan memilih peserta dan penyediaan awal, akhir dan eksekutif, l ' menetapkan perlumbaan d 'kontrak dengan takrif dokumen tender, pemilihan peserta, ' peruntukan kerja dan pengurusan berikutnya 's kontrak sehingga pengubahsuaian selesai.

Designer dalam membina projek / infrastruktur

Pulangan yang boleh memberikan satu pelaburan hartanah adalah cukup untuk mewajarkan risiko? Pertama anda perlu menentukan apa risiko yang benar-benar adalah, apakah cara-cara untuk quantize dan maklumat apa yang mereka benar-benar memberi. Selepas itu, anda boleh belajar cara-cara untuk mengawal dan mengurangkan ia.Matlamat unit 'dalam soalan adalah untuk menentukan, mengukur, dan mengawal risiko yang berkaitan dengan setiap hartanah pelaburan.

Prinsip-prinsip kejuruteraan forensik

Pemain direka bentuk untuk memperkenalkan pelajar kepada pelbagai bentuk dan cara-cara menyelesaikan konflik yang timbul dari hubungan kontrak antara pelanggan, perusahaan, pembekal dan profesional. Dalam perhatian khusus 'memberi tumpuan kepada keutamaan peranan jurutera dalam sokongan teknikal kepada fasa preconflittuali, dengan pengumpulan dan analisis kriteria untuk menjalankan prosedur pemilihan selepas menuntut hak-hak yang didakwa melanggar kerana melanggar kontrak. Unit ini juga meneliti: kaedah yang berbeza ADR, dan membandingkannya dengan perbicaraan biasa; pengantaraan sebagai instrumen baru membenarkan penguatkuasaan definisi pesat konflik; timbang tara ad hoc dan dikawal selia.Akhir sekali, kita menganalisis peranan yang berbeza jurutera sebagai penasihat teknikal kepada hakim, PM dan pihak yang berkaitan dengan aktiviti-aktiviti yang mana ia telah ditugaskan.

Pengurusan Projek pensijilan (CAPM® dan PMP®)

L unit 'bertujuan untuk menyediakan pelajar untuk cepat mendapatkan sijil berprestij dikeluarkan oleh PMI, membantu untuk memahami pendekatan, kaedah, teknik-teknik asas PMBOK® Guide. Kursus ini dibentuk dalam modul dan termasuk hari kelas sebelah menyebelah dalam latihan bagi permohonan teknik belajar. L unit adalah sah kursus latihan wajib bagi peperiksaan pendaftaran CAPM® dan PMP.

Membuat keputusan - untuk mengelakkan kesilapan dan membuat pilihan yang tepat

Setiap keputusan yang mempunyai kesan yang besar ke atas kehidupan peribadi dan profesional kami.Setiap keputusan yang melibatkan beberapa risiko atau kesilapan: kecacatan semata-mata perseptif pancaindera kita dengan penilaian yang salah untuk gangguan emosi, konflik kognitif dalam minda kita kesukaran mencari satu perjanjian dalam kumpulan itu, dari pandangan cemerlang dalam impulsivity tidak dikawal, mengikut berat risiko (sebenar atau dilihat) bercanggah dengan daya tarikan '(lebih kurang diasaskan) faedah mungkin. Unit Nell 'boleh mengharapkan ditangani dengan cara yang praktikal semua faktor-faktor ini dan lain-lain, untuk dapat memantau atau menggunakannya untuk keuntungan anda. Mereka juga akan menerangkan strategi dan alat-alat untuk meminimumkan risiko dan memaksimumkan manfaat dalam setiap proses membuat keputusan. Eksperimen teori L unit silih 'tangan pertama setiap isu ditangani.

Kursus NEBOSH IGC (Sijil umum Antarabangsa)

L unit ' bertujuan untuk menyediakan kepakaran teknikal: penilaian risiko, pengenalan langkah-langkah pencegahan, perancangan, mereka bentuk prosedur untuk mencegah atau mengurangkan risiko semasa pelaksanaan kerja, pengenalan langkah-langkah kritikal, keupayaan untuk menyelaras aktiviti-aktiviti yang mengelakkan gangguan yang berbahaya, Pengurusan Kecemasan (Fire - kemalangan - gempa bumi - serangan - bencana alam secara umum). Kursus ini adalah sebagai maklumat yang sah dan wajib bagi CSE, CSP D.lvo 81/08 dan untuk memperoleh RSPP kelayakan, Ketua Pencegahan dan Perlindungan (Borang A, B, C).

Syarat Kemasukan

Master ini terbuka kepada calon yang mempunyai ijazah universiti, ijazah VO, atau Ijazah Sarjana Muda / Sarjana NO dalam bidang kejuruteraan, seni bina dan disiplin yang berkaitan.Bagi pemohon asing akan dianggap setaraf dalam pelajaran masing-masing. Pemilihan akan dibuat oleh Suruhanjaya. Bilangan pelajar yang diterima masuk adalah 40.

Formaliti

Permohonan hendaklah dikemukakan dari hari selepas tarikh Dekri ini dan sebanyak 16 Oktober 2015. warga Itali / warga asing dengan ijazah yang diperoleh di Itali Permohonan untuk kemasukan ke ijazah Sarjana di atas kertas kosong yang mengandungi sendiri pensijilan mengenai:
 • Identiti peribadi (nama, tarikh dan tempat lahir, kewarganegaraan dan kediaman).
 • Ijazah yang diperoleh dengan menunjukkan markah yang diperolehi dalam setiap peperiksaan.
 • Kurikulum akademik ringkas dan profesional.
 • salinan identiti
Warga Itali / EU dengan Permohonan kelayakan asing untuk kemasukan ke ijazah Sarjana di atas kertas kosong yang mengandungi:
 • Akuan peribadi identiti peribadi (nama, tarikh dan tempat lahir, kewarganegaraan dan tinggal)
 • Salinan kelayakan akademik dan juga suatu perakuan yang menyenaraikan markah yang diperolehi dalam setiap peperiksaan (setelah permohonan hendaklah mengemukakan tajuk asal dengan terjemahan ke dalam Itali, amalannya dan pengisytiharan nilai tempatan dengan Perwakilan wilayah di luar negara Itali)
 • Kurikulum akademik ringkas dan profesional.
 • salinan identiti

Bukan EU rakyat menetap di luar negara

Warga asing yang bukan warganegara bermastautin di luar negara EU akan perlu memberikan:
 • permohonan kemasukan ke Ijazah Sarjana dalam kertas kosong
 • salinan pasport yang akan mencadangkan kewarganegaraan
 • salinan diploma dalam bahasa asal
 • Terjemahan ijazah sarjana muda dalam Itali (terjemahan alternatif akan dalam bahasa Inggeris, Perancis atau Sepanyol)
 • Kurikulum ringkas hendaklah dilaporkan di mana pengalaman profesional dan kerja calon.
 • transkrip dengan senarai peperiksaan dalam bahasa asal
 • terjemahan transkrip dalam Itali (terjemahan alternatif akan dalam bahasa Inggeris, Perancis atau Sepanyol)
This school offers programs in:
 • Itali
Tempoh & Harga
This course is
Online
Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Nov. 2019
Duration
Tempoh
1677 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
Harga
6,500 EUR
Kos: 6500 € / 3500 € (dalam talian)
Locations
Itali - Milan, Lombardy
Tarikh mula : Nov. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Nov. 2019
Itali - Milan, Lombardy
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat