Ijazah sarjana dalam pandangan jauh masa depan dan tadbir urus strategik

Umum

Penerangan Program

Foresight masa depan dan Tadbir Urus strategik adalah program pendidikan pertama kajian masa depan di Lithuania. Program ini menggabungkan interdisciplinarity, saling melengkapi dan kesejagatan penting dalam kecekapan berkaitan, yang mewujudkan peluang untuk integrasi yang lebih baik dalam pasaran buruh sentiasa berubah: metodologi pandangan diajar yang boleh digunakan untuk kawasan yang berbeza dan pada tahap yang berbeza, mengarah mereka kebolehan untuk strategik pemodelan proses sosial, ekonomi, politik, budaya dan teknologi serta membentuk masa depan masyarakat berilmu.

Objektif Foresight Masa Depan dan program Tadbir Strategik adalah untuk menyediakan pakar peringkat tinggi pentadbiran awam yang mampu memahami hubungan pengurusan kompleks menyatu dalam berbilang dan mengubah persekitaran pada skala global. Siswazah dari program ini dapat: 1. untuk memohon metodologi pandangan jauh masa depan manakala menggubal dasar pentadbiran awam dan aktiviti ekonomi.

  1. untuk melaksanakan perancangan strategik dan pengurusan program.

  2. untuk menyediakan dan melaksanakan strategi pengurusan awam.

  3. untuk menyelesaikan tugas-tugas yang kompleks dalam persekitaran pengurusan sosial, ekonomi dan budaya berbilang talian.

  4. untuk menjalankan perancangan strategik kemajuan teknologi yang berkaitan dengan maklumat moden dan komunikasi dalam pelbagai bidang aktiviti awam dan pada tahap yang berbeza.

  5. untuk melaksanakan prinsip-prinsip pembangunan mampan dalam pengurusan awam.

  6. untuk membuat keputusan yang inovatif di samping mewujudkan strategi pengurusan yang cekap dan berdaya saing.

PELUANG KERJAYA

Para graduan Program Ijazah Sarjana Future Foresight dan Kerajaan strategik akan dapat bekerja dalam bidang pengurusan politik, pentadbiran awam, pengurusan perniagaan strategik, dan juga dalam integrasi Eropah, untuk melaksanakan projek-projek awam, untuk menjalankan program-program antara budaya, untuk membangunkan kawasan baru ekonomi dan inovasi, juga untuk bekerja dalam bidang dasar luar dan hubungan antarabangsa, pakar dan perundingan, dan lain-lain

Sekolah ini menawarkan program dalam bahasa Inggeris dan Lithuania.

SYARAT KEMASUKAN

Warga asing yang ingin memohon Foresight Masa Depan dan program pengajian separuh masa Tadbir Strategik mesti mempunyai diploma Sarjana Muda.

Struktur gred kompetitif dan pemberat peratusan: • gred diploma (sijil) lampiran - 50 peratus • Surat motivasi - 40 peratus • kemahiran bahasa program pengajian di mana pemohon memohon - 10 peratus • mata tambahan (20 peratus) boleh diberikan untuk pengalaman kerja atau aktiviti sukarela, jika ia berkaitan dengan program pengajian yang dipilih.

Pemohon untuk KSU perlu mengemukakan: 1. borang permohonan (tersedia di laman web www.ksu.lt) 2. dokumen kelayakan (sijil, diploma) dan lampirannya mereka (dokumen hendaklah disahkan atau diluluskan oleh Apostille) 3. dokumen yang dikeluarkan oleh Pusat Kajian Penilaian Kualiti pada pengiktirafan kelayakan akademik asing (lebih kepada pengiktirafan dokumen-dokumen ini boleh didapati di laman web sekolah) 4. salinan dokumen ID seseorang, yang diluluskan oleh notari atau masing-pihak berkuasa awam 5. mengesahkan dokumen tahap yang diperlukan Bahasa Inggeris - TOEFL atau IELTS sijil atau dokumen lain 6. surat motivasi 7. resume 8. 2 gambar berukuran pasport Semua dokumen hendaklah dikemukakan dalam Bahasa Inggeris atau Bahasa Lithuania.

TEMPOH DAN HARGA

pengajian separuh masa - 1.5 tahun 2050 EUR setiap semester untuk pelajar EU

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Kazimieras Simonavi?ius University (KSU), founded in 2003, is an accredited private institution of higher education with campuses in Vilnius and Klaipeda, Lithuania. KSU stands out for its innovative ... Baca lebih lanjut

Kazimieras Simonavi?ius University (KSU), founded in 2003, is an accredited private institution of higher education with campuses in Vilnius and Klaipeda, Lithuania. KSU stands out for its innovative approach to learning and its entrepreneurial values. Baca Ringkas