FlexWeekend Master of Science dalam Perniagaan Analytics

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Master of Science in Business Analytics (MSBA) di Rady School adalah program yang dirancang dan intensif STEM yang akan memberikan anda kemahiran untuk berjaya dalam persekitaran perniagaan yang kaya dengan data. Program ini menawarkan latihan yang teliti dan praktikal yang akan menyediakan anda untuk menggunakan data dan analisis untuk mengenal pasti peluang perniagaan, menjana pandangan perniagaan dan mencipta penyelesaian perniagaan.

Pelajar yang mendaftar dalam program MSL FlexWeekend boleh melengkapkan ijazah dalam 12 hingga 24 bulan bergantung kepada jadual mereka. Sekolah Rady juga menawarkan program MSBA sepenuh masa yang boleh disiapkan dalam masa 11 bulan.

Sebagai pelajar MSBA, anda akan memperoleh kedua-dua kemahiran kuantitatif untuk membuat alat keputusan yang lebih baik dan keupayaan untuk menguruskan pasukan dan berkomunikasi dengan berkesan dengan pihak berkepentingan sepanjang setiap fasa projek analisis.

Sekiranya anda sudah bersedia untuk memohon program ini, anda boleh melakukannya di sini.

Dalam program MSBA Sekolah Rady anda akan belajar untuk:

  • Gunakan analitik ramalan dan pengoptimuman untuk pembuatan keputusan berasaskan data dalam pemasaran, kewangan, pengurusan, dan operasi
  • Kumpulkan, bersihkan, gambarkan dan analisa data
  • Gunakan alat statistik dan pengoptimuman (contohnya, R, Berkilau, Radiant)
  • Buat dan laksanakan penyelesaian analisis perniagaan

Kerjaya dalam Analitis Perniagaan

Perniagaan yang berjaya menggunakan data dan model untuk membuat keputusan yang lebih baik dan memperoleh kelebihan daya saing. Jumlah data yang banyak mengenai pelanggan, pembekal, operasi, dan transaksi kewangan dikumpulkan dari berbagai sumber, yang sering dikendalikan dalam pelbagai sistem, oleh pelbagai pihak yang berkepentingan. Mengubah data ini menjadi wawasan yang dapat meningkatkan pengambilan keputusan adalah cabaran strategi utama bagi perniagaan dari semua ukuran, di semua industri.

Syarikat-syarikat mencari profesional mahir yang boleh bekerja dengan berkesan dalam pasukan untuk membahas soalan operasi perniagaan dan strategi utama dan menggunakan data dan analisis untuk mencari jawapan.

Kurikulum

MSBA adalah 50-unit, program ijazah STEM yang ditetapkan. Kurikulum ini terdiri daripada empat kursus teras 4-unit, dua kursus teras 1-unit, 32 unit dari satu set kursus elektif, serta Projek Capstone Analytics Perniagaan dan Orientasi Pra-mandatori mandatori.

Kursus Teras yang Diperlukan

Kursus Elektif

Senarai A (sekurang-kurangnya 20 unit diperlukan):

Senarai B (sehingga 12 unit dibenarkan):

Projek Capstone

Pelajar akan meneruskan pengalaman batu kapur mereka sebagai sebahagian daripada pasukan untuk menyelesaikan masalah yang dihadapi oleh syarikat. Setiap pasukan akan bekerja sebagai perunding luar dalam projek untuk mencipta nilai untuk sebuah syarikat pelanggan.

Prestasi di projek batu kapur akan digunakan sebagai ukuran utama pembelajaran pelajar dalam Program MSBA. Setiap pelajar akan dinilai berdasarkan pemahamannya tentang bahan kursus dan keupayaannya untuk menggunakan bahan kursus kepada projek batu permata. Selesaikan projek Capstone yang diperlukan untuk mendapatkan ijazah MSBA.

Setiap pelajar mestilah lulus peperiksaan yang komprehensif. Peperiksaan ini merangkumi (i) pembentangan rasmi projek batu permata, (ii) laporan bertulis, dan (iii) peperiksaan lisan individu. Projek batu permata akan menghendaki pelajar melengkapkan projek yang menyelesaikan masalah perniagaan untuk klien dunia sebenar dan mendokumentasikan kerja mereka dalam laporan bertulis.

Sekiranya anda sudah bersedia untuk memohon program ini, anda boleh melakukannya di sini.

Tarikh Akhir Kemaskini May 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Rady School of Management at UC San Diego is a professional school within one of the top-ranked institutions in the U.S. for higher education and research. Established in 2003 and accredited by AA ... Baca lebih lanjut

The Rady School of Management at UC San Diego is a professional school within one of the top-ranked institutions in the U.S. for higher education and research. Established in 2003 and accredited by AACSB International (The Association to Advance Collegiate Schools of Business) in 2011, the Rady School is the only new business school created at a U.S. News & World Report Top 10 ranked public research university during the past 30 years, and is one of the youngest in the nation ever to achieve AACSB recognition. Baca Ringkas