Pengajian Ijazah Sarjanav di Fiji

Ijazah Sarjanav di Fiji 2018/2019

Kajian di Fiji

Pengajian Tinggi di Fiji

Pendidikan tinggi di Fiji adalah pilihan yang sangat baik bagi ramai pelajar. Bahasa rasmi Fiji adalah Bahasa Inggeris, menjadikan ia tempat yang sesuai untuk pelajar-pelajar yang mahu pengalaman antarabangsa tetapi yang tidak mengetahui bahasa asing.Walaupun bahasa Inggeris, budaya adalah berbeza-beza dan pelajar dari seluruh dunia akan mencari mereka mempunyai pengalaman pendidikan kaya manakala di negara ini.

Fiji tinggi Suruhanjaya Pendidikan menawarkan sebab-sebab mengapa seorang pelajar antarabangsa boleh memilih untuk belajar di luar negara di negara ini:

Kualiti pendidikan dipantau oleh Pengajian Tinggi Perisytiharan

 • Yuran kursus adalah kompetitif jika dibandingkan dengan negara-negara lain yang serupa.
 • Banyak kursus popular ditawarkan.
 • Kemudahan penyelidikan disediakan untuk pelajar siswazah.
 • Universiti perumahan terdapat juga pilihan perumahan yang lain.
 • Bahasa Inggeris adalah bahasa utama di universiti-universiti utama.
 • Orang Fiji mesra ke arah melawat pelajar.
 • Pelajar mempunyai peluang untuk belajar dengan campuran yang luas budaya lain.

Universiti yang popular di Fiji
Terdapat beberapa pilihan sejauh Universiti bimbang. Institusi pendidikan terbesar tinggi di Fiji adalah Fiji National University. Ia merupakan kolej yang besar terdiri daripada 33 kampus di seluruh negara. Terdapat kakitangan lebih 1800 ahli dan pendaftaran telah meningkat di atas 20,000. Universiti ini membolehkan anda akses kepada lebih 30 program termasuk perubatan, teknologi dan pertanian. Terdapat beberapa sekolah lain yang lebih kecil di negara ini, dan Fiji adalah internet-savvy negara yang sangat, jadi pelajar boleh mengambil kursus dalam talian dari sekolah-sekolah di seluruh dunia.

Yuran tuisyen
Bayaran untuk kuliah di Fiji berbeza-beza mengikut jenis ijazah pelajar bertujuan. Secara umum kos yang agak tinggi untuk pelajar antarabangsa daripada ia adalah untuk pelajar yang tinggal di Fiji. Itu yang berkata, kos sering setanding dengan pendidikan di negara-negara seperti Amerika Syarikat atau Kanada.Ramai pelajar mungkin layak mendapat biasiswa daripada sekolah-sekolah sendiri atau daripada organisasi bebas. Pelajar juga boleh layak untuk kadar dikurangkan apabila mereka berjanji akan kekal di Fiji dan bekerja dalam industri tertentu yang diperlukan.

Kelayakan untuk Kajian Visa
Untuk layak untuk mendapatkan visa kajian Fiji, bakal pelajar harus mengikuti syarat-syarat yang digariskan oleh jabatan Fiji Imigresen. Itu diberikan berdasarkan kes demi kes dan mungkin terdapat yuran dinilai. Maklumat lanjut boleh didapati di laman web Fiji Imigresen.

Mengapa Belajar di Fiji?
Walaupun mungkin ada beberapa kos yang berkaitan dengan pelajar antarabangsa yang ingin melanjutkan pelajaran ke peringkat yang lebih tinggi di Fiji, negara ini mempunyai reputasi yang hebat sejauh kualiti pendidikan.Selain itu, kepelbagaian budaya dan persekitaran yang indah menyediakan suasana yang hebat untuk pembelajaran dan pengalaman kehidupan yang menarik dan dinamik.

Mengenai Fiji

Fiji, secara rasmi Republik Fiji, adalah sebuah negara pulau di Melanesia di Lautan Pasifik Selatan. Negara ini terdiri daripada kepulauan lebih daripada 332 pulau, di mana 110 secara kekal didiami, dan lebih daripada 500 pulau kecil. Fiji adalah salah satu ekonomi paling maju di pulau Pasifik alam kerana yang banyak hutan, mineral dan ikan sumber. Hari ini, sumber utama tukaran asing adalah industri pelancongan dan gula eksportnya.

Fiji, secara rasmi dikenali sebagai "Republik Fiji" adalah sebuah negara pulau. Terletak Timur Laut New Zealand, jiran terdekat Fiji adalah Vanuatu, New Caledonia, Kermadec dan Samoas. Kepulauan yang terdiri daripada Fiji termasuk lebih 330 pulau-pulau individu, lebih 100 daripadanya mempunyai penduduk tetap, memberikan banyak negara ruang tepi pantai.Pulau-pulau diri mereka dianggap oleh ramai pakar telah ditubuhkan lebih 100 juta tahun lalu sebagai hasil daripada aktiviti gunung berapi. Walau bagaimanapun, hari ini volcanos sebahagian besarnya tidak aktif. Walaupun budaya kepulauannya, Fiji adalah salah satu negara yang paling maju di Pasifik Selatan kerana banyak sumber asli dan peluang untuk pelancongan berkembang di kawasan itu.

Fakta penting mengenai Fiji

 • Ibu negara Fiji dan bandar terbesarnya ialah Suava.
 • The Fiji umumnya sangat ramah kepada pelancong dan mereka yang melawat negara ini untuk kerja atau sekolah.
 • Ratu England (atau Raja) dikurniakan gelaran "Ketua Paramount Majlis Besar Ketua-ketua dari Fiji" itu.
 • Negara ini melihat hampir 500,000 pelancong dari seluruh dunia setiap tahun.
 • Fiji adalah etnik yang pelbagai. Manakala 57 peratus daripada penduduk berketurunan Melanesia, 37 peratus mempunyai warisan India dan peratus selebihnya adalah wadah tumpuan semua budaya.
 • Walaupun Fiji mempunyai 28 lapangan terbang, hanya beberapa mempunyai landasan berturap dan boleh mengendalikan lalu lintas dari pesawat yang lebih besar.
 • Jumlah semua tanah di Fiji adalah lebih kecil daripada negeri New Jersey di Amerika Syarikat.
 • Titik tertinggi di Fiji adalah 4344 kaki Mt. Tomanivi.
 • Lebih tiga suku daripada 883,000 orang yang memanggil Fiji rumah secara langsung di pulau terbesar di Viti Levu.
 • Sekitar Fiji adalah lebih 4,000 persegi. Batu terumbu karang dan hidupan laut yang lain. Ini termasuk yang terkenal Great Astrolabe Reef.

Iklim
Iklim di Fiji adalah sesuai untuk mereka yang menikmati pengembaraan di luar rumah besar. Purata suhu maksimum sepanjang tahun amnya, purata antara 78 dan 86 darjah Fahrenheit. Ini menjadikan Fiji tempat yang hebat untuk menikmati pantai dan kolam, musim sejuk dan musim panas! Melawat Fiji antara akhir Mac hingga bahagian paling awal Disember umumnya akan menawarkan cuaca yang paling cerah dan suhu panas. Nov-apr adalah apabila anda akan mengalami musim walaupun basah ini boleh menjadi cantik dengan cara sendiri.

Mata Wang
Mata wang Fiji adalah dolar Fiji, tanda dolar standard ($) atau singkatan FJ $ digunakan untuk membezakannya daripada dolar lain. Sesiapa yang biasa dengan mata wang di Amerika Syarikat atau Kanada akan mencari mata wang Fiji mudah difahami. Setiap dolar dibahagikan kepada 100 cents. Terdapat syiling yang terdiri daripada 1 peratus kepada $ 1.00. Bil boleh didapati di $ 2, $ 5, $ 10, $ 20, $ 50 dan $ 100.Kebanyakan bil dicetak hari ini, dengan pengecualian bil peringatan khas, menampilkan England Queen Elizabeth II.

Agama
Hari ini, agama Kristian adalah agama yang terbesar di Fiji dengan lebih daripada 55% daripada penduduk mengamalkan-sebahagian besar daripada mereka adalah Methodist atau Roman Katolik. Walau bagaimanapun, sehingga ke hari ini lebih 33% daripada Fiji, ramai dengan warisan India mengamalkan beberapa bentuk Hindu. Peratusan baki Fiji mengamalkan beberapa jenis lain beragama. Ia adalah menarik untuk ambil perhatian bahawa terdapat penduduk Islam yang agak besar di Fiji juga.

Fakta mengenai Fiji

Modal: Suva
Bahasa rasmi: Bahasa Inggeris, Fijan, Fars dan Fijan, Fars Hindi
Kerajaan: Parlimen republik dikendalikan oleh kerajaan tentera yang dilantik
Penduduk: 858038
Keluaran Dalam Negeri Kasar: $ 4.250 bilion
Mata Wang: Dolar Fijan, Fars (FJD)
Zon masa: (UTC 12)