Fesyen msc penciptaan perniagaan

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Yang fesyen msc penciptaan perniagaan ialah, program tersendiri perintis, mengintegrasikan pandangan penyelidikan terkini akademik dalam fesyen dan perniagaan secara amnya, dengan pengalaman praktikal yang diambil daripada sambungan peringkat tinggi dalam industri.

Program ini merangkumi kajian kritikal anatomi perniagaan fesyen dan mengkaji proses dan tindakan yang berkaitan dengan pembangunan strategi dan pelaksanaan dalam kawasan fesyen baru dan membangun. Pelajar akan membangunkan kefahaman yang jelas terhadap strategi kemajuan global, termasuk cara untuk membuat dan memasarkan jenama fesyen di dunia digital berfokuskan hari ini.

Mereka juga akan mempunyai pilihan untuk mendalamkan lagi pemahaman mereka ke dalam strategi fesyen dengan melengkapkan magang atau industri projek perundingan terima kasih kepada hubungan yang kukuh GCU London dengan organisasi terkemuka dalam industri fesyen.

Pada tamat pengajian, pelajar akan kedudukan yang baik untuk menubuhkan dan menjalankan syarikat perniagaan fesyen yang berjaya, atau perniagaan yang sedia ada ke dalam fasa baru pertumbuhan dan pembangunan.

Pemohon mesti melalui peringkat temuduga.

Mengapa memilih program ini

Kami akan membantu anda mengembangkan kemahiran intelek anda bersama-sama dengan kemahiran dan amalan kontemporari yang diperlukan untuk berjaya dalam industri. Anda juga akan membina penghargaan yang lebih luas isu-isu pengurusan, seperti globalisasi dan kelestarian, di samping membina penjenamaan dan pemasaran kemahiran.

Anda akan mempunyai akses kepada program mentor melalui Profesor Kehormat dan diajar dalam persekitaran yang dinamik seperti kelas master dan melalui seluar industri kerjasama. Akan ada perniagaan fesyen secara langsung di kampus, di mana anda akan dapat melihat tangan perusahaan fesyen pertama. Anda juga akan dapat menghadiri kerjaya kami meningkatkan program Industri Speaker, yang berlangsung sepanjang semester pertama dan kedua.

Pada tamat pengajian anda akan berada dalam kedudukan yang baik untuk menubuhkan dan menjalankan syarikat perniagaan fesyen yang berjaya, atau perniagaan yang sedia ada ke dalam fasa baru kejayaan. Anda juga akan mempunyai peluang untuk memohon, hadiah pembiayaan awal kepentingan Amanah runcit percuma.

Maklumat modul

pautan kami yang mantap dengan industri bersama-sama dengan pemikiran semasa dan penyelidikan telah membentuk struktur program, yang terdiri daripada 6 modul, ditambah Disertasi atau Pelan Perniagaan.

Anatomi fesyen perniagaan
Menyediakan anda dengan kajian kritikal anatomi perniagaan fesyen; unsur-unsur bahan penting yang menjamin daya maju perniagaan fesyen baru. Khususnya, modul mempertimbangkan peranan dan fungsi teknologi digital dalam pembangunan perniagaan fesyen baru.

Mewujudkan Strategi fesyen perniagaan
Kritikal mengkaji proses dan tindakan yang berkaitan dengan pembangunan strategi dan pelaksanaan dalam perniagaan fesyen baru dan membangun. Modul ini akan menilai mekanisme yang perusahaan fesyen kecil, berhadapan dengan pengalaman perniagaan terhad dan keupayaan sumber boleh mendapatkan pembezaan, kelebihan daya saing dan kejayaan komersial.

Global Fashion Penjenamaan dan Komunikasi Pemasaran
Dengan penekanan kepada pemasaran digital, anda akan membangunkan pemahaman yang kritikal penjenamaan fesyen dan teori pemasaran melalui pemeriksaan kerangka teori utama yang berkaitan dengan budaya jenama, hubungan jenama, personaliti jenama dan identiti jenama.

Strategi Pertumbuhan fesyen dan Optimization Prestasi
Meneroka peluang strategi pertumbuhan dan teknik pengoptimuman prestasi untuk perniagaan fesyen dan membangunkan kemajuan pemahaman proses strategik utama dan faktor-faktor kejayaan yang kritikal pengantarabangsaan untuk perniagaan fesyen.

Projek Penyelidikan: Design dan Kaedah
Memperkenalkan pelajar untuk menyelidik pendekatan dan kemahiran pengurusan masa penting bagi projek penyelidikan mereka. Modul ini memberi pengetahuan yang penting dalam reka bentuk penyelidikan di seluruh bidang utama dan mengamalkan perspektif kritikal dalam membandingkan dan membezakan model penyelidikan alternatif.

Membangunkan Kecekapan Peribadi dan Profesional
Membolehkan pelajar untuk mengenal pasti, memahami, membangun dan menyuarakan kebolehan utama mereka sendiri dalam konteks aspirasi kerjaya masa depan mereka. Pelajar akan diberi peluang untuk menjalankan latihan, sukarelawan, belajar di luar negara atau mengambil bahagian dalam perundingan berasaskan meja. Pelajar akan dipelawa untuk memohon konsep pembangunan peribadi dan profesional untuk apa yang mereka alami di luar bilik darjah untuk lebih bersedia untuk kehidupan peribadi dan profesional mereka.

Disertasi / Projek
Elemen terakhir program ini adalah disertasi, yang menyediakan pelajar dengan peluang untuk membuat rancangan perniagaan untuk perniagaan yang berkaitan fesyen mereka atau projek perundingan untuk industri.

Keperluan Minimum Kemasukan

Semua syarat kemasukan disenaraikan di sini mewakili keperluan untuk masuk ke program yang biasanya dicari. Kemasukan pasukan boleh menilai keterangan tambahan menilai kelayakan anda Walau bagaimanapun, bergantung kepada latar belakang akademik / guna tenaga penuh anda.

Syarat kemasukan biasa

UK Kepujian Ijazah 2: 2 (atau setara) dalam mana-mana bidang

Bahasa Inggeris

IELTS Academic menjaringkan 6.0 (atau setara) dengan tidak ada unsur di bawah 5.5.

kelayakan akademik dan vokasional lain

Setiap permohonan untuk GCU dianggap secara individu. Jika anda tidak mempunyai kelayakan kemasukan akademik biasa, tetapi dapat menunjukkan pengalaman kerja yang berkaitan dan / atau kredit daripada badan-badan profesional yang diiktiraf, anda mungkin layak untuk memasuki kursus ini melalui Pengiktirafan Universiti skim Pembelajaran Terdahulu.

Pra-sessional English

Untuk pelajar antarabangsa yang tidak memenuhi keperluan bahasa minimum bahasa Inggeris, kami menawarkan kursus bahasa Inggeris Pre-sessional untuk membantu anda meningkatkan kemahiran bahasa Inggeris anda.

Tarikh Akhir Kemaskini Jul 2017

Latar Belakang Pusat Pengajian

The British School of Fashion is an innovative academic hub developed by Glasgow Caledonian University (GCU) to create and disseminate strategic fashion business insight through its provision of leadi ... Baca lebih lanjut

The British School of Fashion is an innovative academic hub developed by Glasgow Caledonian University (GCU) to create and disseminate strategic fashion business insight through its provision of leading-edge education, research and consultancy. Baca Ringkas