Buatlah tanda anda dalam dunia fesyen dan kemewahan.

Gambaran keseluruhan

Memulakan perniagaan memerlukan ketabahan, daya tahan dan dedikasi. Dalam dunia fesyen yang berdaya saing, penting untuk menjadikan perniagaan anda menonjol. Dengan dunia sebagai asas pelanggan anda, terdapat banyak skop untuk menjual idea anda. Berkongsi ketajaman perniagaan kami membantu anda memanfaatkan kreativiti yang diperlukan untuk menubuhkan perniagaan yang berjaya dan mampan.

Syarat kemasukan

Pemohon biasanya mempunyai minimum 2: 2 gelar Kepujian dalam disiplin yang berkaitan, tetapi pertimbangan boleh diberikan kepada pemohon dengan ijazah Kepujian 2: 2 dalam mana-mana subjek, selagi mereka telah menyelesaikan pengalaman kerja yang relevan atau dapat menunjukkan wawasan yang kuat ke dalam bidang pengajian.

Pelajar yang bahasa pertama tidak bahasa Inggeris akan diperlukan untuk mencapai IELTS 6 atau ke atas dengan tidak kurang daripada Band 6 di mana-mana kawasan, atau setaraf.

Kandungan kursus

Anda tahu apa yang panas dan apa yang tidak. Jenama terkini, warna atau trend saat ini boleh hilang esok. Kerjaya di dunia fesyen dan kemewahan yang lebih pantas adalah lebih menarik dari sebelumnya, dan sebagai pusat industri yang berkembang maju ini, London adalah tempat yang sempurna untuk menjadi. Kami ingin membantu anda untuk membuat tanda anda pada landskap fesyen.

Anda akan membangunkan pemahaman yang mendalam dan kritikal tentang dimensi, proses dan peluang yang terlibat dalam penubuhan fesyen baru atau perniagaan mewah. Kami juga akan mengajar anda tentang cabaran-cabaran fesyen dan penciptaan perniagaan mewah, terutamanya memberi tumpuan kepada peluang-peluang dalam pasaran digital yang terfokus secara digital dan global sekarang ini.

Anda akan meneroka amalan terbaik dalam bidang pengajian yang menarik termasuk menghasilkan idea untuk usaha baru, di mana kreativiti anda akan ditolak dan diterokai. Penting untuk sebarang perniagaan kreatif dalam dunia digital hari ini adalah pemahaman yang jelas mengenai penubuhan dan perlindungan undang-undang bagi produk anda. Kami juga akan meneroka pembiayaan dan perancangan perniagaan, yang kedua-duanya adalah kunci untuk mendapatkan perniagaan berjaya dari tanah.

Kami akan membimbing anda melalui aktiviti penyelidikan dan latihan untuk mengembangkan pemikiran kreatif anda sendiri. Anda akan mempunyai autonomi kreatif untuk menyelidik, membangun dan meneroka dalam persekitaran interdisipliner yang merangsang. Anda juga akan mendapat manfaat daripada sambungan industri kami dan kepakaran yang luas dalam sektor fesyen dan mewah.

Struktur Kursus

Kurikulum menyediakan gambaran keseluruhan kerjaya yang memberi tumpuan kepada industri ini, memberikan anda pengetahuan terkini dan kemahiran yang sesuai. Modul yang dipesan lebih dahulu dan kontemporari akan membantu anda dalam menyediakan untuk menubuhkan perniagaan anda sendiri.

Kami akan membantu anda untuk membangunkan pemahaman kritikal dan kesedaran diri terhadap isu-isu yang berkaitan dengan fesyen dan penciptaan perniagaan mewah. Anda akan disokong semasa anda membangunkan kesedaran dan pemahaman kritikal mengenai konsep utama perancangan strategik, penciptaan usaha baru, pembiayaan perniagaan dan perancangan perniagaan yang berkesan, dengan tumpuan kepada rancangan perniagaan individu anda.

Anda akan membangunkan keupayaan untuk menyambung teori dengan praktik dalam cara yang kreatif dan inovatif dan merenung pembelajaran yang terlibat serta hasilnya. Anda juga akan mengembangkan dan meningkatkan kemahiran pembelajaran sepanjang hayat dan pembangunan peribadi untuk bekerja dengan hala tuju dan keaslian diri.

Modul

Semua modul adalah wajib:

 • Membangunkan Rancangan Dan Rancangan Perniagaan Strategik | 15 kredit
 • Strategi Pemasaran Dan Jenama Untuk Perniagaan Baru | 15 kredit
 • Menjana Produk Dan / Atau Strategi Perkhidmatan Dan Pengedaran | 15 kredit
 • Trend dan Perkembangan Global Dalam Mewah | 15 kredit
 • Pengalaman Industri | 15 kredit
 • Mewujudkan Rangka Kerja Kewangan | 15 kredit
 • Jenama Fesyen Global Dan Komunikasi Omnichannel | 15 kredit
 • Pengurusan Dalam Fesyen Dan Mewah | 15 kredit
 • Projek Capstone Penciptaan Perniagaan | 60 Kredit

Pengajaran dan Pembelajaran

Kami menyedari bahawa anda mungkin mempunyai banyak pengetahuan dan pengalaman praktikal untuk membawa kursus ini. Kami menggalakkan ini dalam program dan mahu pelajar berkongsi idea dan pengalaman mereka secara aktif. Jangan risau jika anda tidak terlibat dalam pendidikan formal untuk beberapa waktu - kami akan menawarkan sokongan dengan kemahiran belajar, konvensyen analisis akademik dan menulis sepanjang program.

Falsafah program ini dibina di sekitar membawa bersama teori akademik yang relevan dan pengalaman praktikal, sehingga anda dapat mewujudkan pemahaman yang lebih dalam dan mengembangkan diri sebagai individu dan sebagai pemimpin. Kami akan menggalakkan anda untuk mengambil bahagian, sebagai sumber untuk pembelajaran secara jelas termasuk pengetahuan, pengalaman dan kemahiran semua ahli kursus dan kakitangan.

Kami akan bermula dengan modul empat minggu teras intensif, diikuti oleh tiga modul lapan minggu setiap semester. Dalam dua semester, anda akan berpeluang mendapat pengalaman industri. Semua modul dihantar menggunakan pelbagai strategi pengajaran, pembelajaran dan penilaian. Ini termasuk kuliah, seminar, program pembicara tetamu, tutorial, bengkel, penggunaan bahan dalam talian dan aktiviti pembelajaran gaya Global Café. Aktiviti kelas, perbincangan dalam talian dan latihan menyelesaikan masalah akan membolehkan anda mendapat maklum balas mengenai pengetahuan dan pemahaman anda sebelum sebarang penilaian summum formal.

Penilaian dan Maklum Balas

Anda akan dinilai melalui program kerja yang dijalankan semasa mengkaji setiap modul. Ini termasuk pembentangan, esei kritikal, portfolio, jurnal reflektif dan kerja kajian kes. Kami akan menyediakan peluang untuk maklum balas penilaian formatif untuk memaklumkan kerja anda sebelum penyerahan dari setiap guru modul. Anda akan menerima maklum balas terperinci tentang penilaian untuk membantu anda membangunkan dan meningkatkan prestasi anda secara berterusan semasa program dijalankan. Nasihat akan diberikan berhubung dengan pembangunan, bidang lanjut untuk penyelidikan dan bimbingan mengenai bagaimana untuk meningkatkan pengetahuan mata pelajaran anda.

Penyelidikan

Kami akan menggunakan rangkaian hubungan industri dan perkongsian kami yang luas di London dan seterusnya untuk memberi peluang kepada anda untuk terlibat dalam penempatan kerja, perundingan perniagaan atau penyelidikan perniagaan. *

*Tertakluk pada ketersediaan.

Yuran dan Pembiayaan

Yuran kursus tahun akademik 2019-2020

 • Rumah
 • Pelajar antarabangsa (bukan EU): £ 12,750 setahun

York Business School

Sama ada anda seorang calon pelajar atau seorang pemimpin perniagaan atau pengurus yang mencari pembangunan profesional dan kerja sama yang berterusan, kami berharap untuk membantu anda memenuhi potensi anda dalam apa jua fungsi perniagaan atau sektor yang anda mungkin kerjakan, atau bercita-cita untuk bekerja bersama untuk mencipta perniagaan aktiviti di semua peringkat dan untuk semua orang.

Untuk YBS. London, kami telah membangunkan pelbagai program pasca siswazah yang mendalam dengan pasukan pakar akademik dan profesional industri kami. Pelbagai program yang kami telah menumpukan perhatian kepada kepimpinan, inovasi, penciptaan perniagaan, perubahan positif dan memperoleh pemahaman yang mendalam tentang pasaran dalam dunia perniagaan yang pesat berubah.

Program diajar dalam:
 • English

Lihat 4 lagi program yang ditawarkan oleh York St John University »

Tarikh Akhir Kemaskini Januari 30, 2019
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Okt 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
9,300 GBP
Rumah
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Okt 2019
Tarikh tutup permohonan

Okt 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date