Falsafah MA & Kecerdasan Buatan

Umum

Penerangan Program

Bersikap di persimpangan kemanusiaan dan teknologi, MA Falsafah & Kecerdasan Buatan menggabungkan penerokaan isu teori dan etika yang berkaitan dengan pengkomputeran, data, dan pemprosesan maklumat dengan peluang untuk mengembangkan beberapa kemahiran sains data yang menyokong kemajuan terkini dalam pembelajaran mesin dan kecerdasan buatan. Melibatkan subjek yang menarik, gelar sarjana canggih ini dapat melengkapkan anda dengan gabungan kemahiran analisis, teknikal, etika, dan komunikasi yang sangat dicari oleh majikan.

connection, hand, human

Ringkasan

MA Falsafah & Kecerdasan Buatan menggabungkan penerokaan pelbagai isu falsafah, termasuk masalah etika yang berkaitan dengan data komputer, dengan peluang untuk mengembangkan kemahiran dan teknik sains data. Siap di persimpangan kemanusiaan dan teknologi, gelar sarjana inovatif ini dapat melengkapkan anda dengan gabungan pemikiran, komunikasi, dan kemahiran teknikal yang kini dicari oleh majikan dalam sektor mulai dari perkhidmatan kewangan dan profesional hingga industri kreatif, kerajaan dan pembuatan dasar .

Dengan mengandaikan tidak ada latar belakang dalam falsafah atau pengaturcaraan, ia memastikan pelajar dilengkapi dengan kemahiran dan pengetahuan yang diperlukan untuk pengajian siswazah dalam falsafah, dan menawarkan peluang untuk memperoleh kemampuan pengekodan yang relevan, dan pengetahuan terperinci tentang teknik sains data yang menyokong kemajuan terkini dalam mesin pembelajaran dan kecerdasan buatan, sekiranya pelajar mahukan.

Pada masa yang sama, program ini membolehkan eksplorasi progresif mengenai masalah etika dan falsafah lain yang timbul di kawasan ini, dengan kursus yang langsung mengatasinya, dan disertasi yang dikhaskan untuk penyelidikan terperinci mengenai topik yang disetujui oleh pelajar yang disetujui.

Struktur

MA Falsafah dan Kecerdasan Buatan Kolej adalah program 180 kredit.

Pelajar akan melengkapkan empat kursus teras, dua pilihan kursus 'mendalam', dan satu lagi pilihan 'luas', dengan jumlah 120 kredit.

Program ini berakhir dengan penghasilan disertasi 10.000-12.000 perkataan, yang bernilai 60 kredit.

Mengajar

Kursus falsafah akan diajar dalam kuliah / seminar kecil, dan (dengan pengecualian dua kursus) melalui tutorial satu lawan satu dengan ahli fakulti.

Kursus sains data akan diajar melalui kuliah / seminar, makmal, dan sesi drop-in / waktu pejabat, dan akan menggunakan buku nota Jupyter.

Disertasi akan melibatkan penyelidikan bebas di bawah pengawasan ahli Fakulti.

Belajar separuh masa

Program Master boleh diambil secara sambilan selama dua tahun. Pelajar separuh masa mengikuti kelas yang sama dengan rakan sekerja sepenuh masa mereka, mengambil 50% daripada kursus setiap tahun akademik.

Program Master kami menuntut dan kami menasihati pelajar bahawa, jika mereka berhasrat untuk bekerja di sepanjang kursus, pekerjaan mereka harus bersifat fleksibel. Walau bagaimanapun, kami akan bekerjasama dengan pelajar, di mana mungkin dengan mengambil kira keadaan dan keperluan individu mereka, agar fleksibel dengan ketentuan kami.

Penilaian

Penilaian sumatif untuk MA Falsafah & Kecerdasan Buatan akan dilakukan dengan pelbagai kaedah untuk memastikan pelajar berpeluang menunjukkan kebolehan dan pencapaian mereka. Pelajar juga akan dinilai berdasarkan disertasi 10,000-12,000 perkataan.

robot, woman, face

Perkembangan kerjaya

MA Falsafah & Kecerdasan Buatan akan melengkapkan pelajar untuk pelbagai kerjaya dan peranan dalam masyarakat. Kecerdasan buatan - khususnya, penerapan teknik pembelajaran mesin ke set data besar - semakin berleluasa di masyarakat. Oleh itu, ada keperluan yang semakin meningkat bagi mereka yang dapat berfikir dan berkomunikasi dengan jelas mengenai hal itu, baik di dalam sektor teknologi dan di seluruh sektor swasta, awam, dan ketiga yang semakin perlu terlibat dengannya.

Pilihan untuk mempelajari beberapa teknik sains data dan AI semasa mengikuti pengajian Falsafah di peringkat sarjana tidak biasa di UK. Graduan yang mengikuti pilihan ini akan dapat bercakap dengan rakan mereka yang lebih berpengalaman secara teknikal dan dengan yang belum berpengalaman, merapatkan jurang pengetahuan antara mereka.

Ijazah ini akan menarik minat mereka yang ingin melanjutkan pengajian siswazah dalam bidang falsafah dan kecerdasan buatan, serta mereka yang bertujuan untuk memajukan kerjaya mereka yang berkaitan dengan teknologi dan contohnya sektor perkhidmatan kewangan, terutama sisi 'lebih lembut' mereka, termasuk komunikasi , pemasaran, penjualan, dan kewartawanan. Ia juga akan berguna bagi mereka yang bekerja di sektor awam yang perlu memahami dan berkomunikasi mengenai isu-isu ini, misalnya ketika mempertimbangkan isu-isu dasar.

Syarat kemasukan

Graduan Tawaran biasanya dibuat kepada pemohon yang memiliki ijazah sarjana muda peringkat kedua (atau setaraf). Setiap pemohon akan dinilai secara individu melalui permohonan, rujukan dan pernyataan peribadi mereka.
Profesional NCH mengalu-alukan permohonan dari pelajar dewasa yang mungkin sudah lama tidak mempunyai pendidikan yang mempunyai pengalaman profesional yang setara.

Untuk pelajar antarabangsa

Keperluan bahasa Inggeris

Kami biasanya akan memerlukan skor IELTS 7.0 (termasuk 6.5 dalam setiap komponen). Jika anda memerlukan visa untuk belajar di UK, maka kami hanya boleh menerima ujian IELTS dari pusat yang diluluskan UKVI dan bukan sebarang ujian Bahasa Inggeris lain kerana keperluan visa yang ditetapkan oleh Kerajaan Inggeris.

Pelajar EU / EEA yang telah mengambil Bahasa Inggeris peringkat tinggi sebagai sebahagian daripada peperiksaan sekolah menengah mereka, atau yang telah mendapat pendidikan sepenuhnya dalam Bahasa Inggeris sekurang-kurangnya tiga tahun sebelum permohonan, boleh dikecualikan dari syarat-syarat ini. Pelajar EU / EEA yang belajar IB (International Baccalaureate) boleh dikecualikan dengan syarat mereka telah memperoleh gred berikut: Bahasa Inggeris A: Bahasa Inggeris & Sastera Inggeris atau Sastera Inggeris HL5 atau SL6 ATAU Bahasa Inggeris B: HL5 atau SL6.

Kelayakan bahasa Inggeris mesti diperoleh dalam masa dua tahun sebelum permohonan ke NCH.

Tarikh Akhir Kemaskini May 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Founded in 2011, New College of the Humanities (NCH) has earned a reputation as a world-class academic institution that is leading the way in UK higher education.

Founded in 2011, New College of the Humanities (NCH) has earned a reputation as a world-class academic institution that is leading the way in UK higher education. Baca Ringkas