Fakulti kejuruteraan elektrik

Umum

Penerangan Program

Jabatan

 • Bekalan Kuasa Elektrik dan Peralatan Jabatan Bekalan dan Kelengkapan Elektrik Kuasa telah ditubuhkan pada tahun 1971, serentak dengan pembukaan utama eponim dengan dua mata pelajaran:
  • Bekalan Elektrik untuk Industries
  • Peralatan Elektrik Pengangkutan Air
  Sejak beberapa tahun kebelakangan mengajar dan proses penyelidikan dijalankan oleh profesor sangat berkelayakan, graduan universiti bulgarian dan asing (Rusia, Jerman, Republik Czech). Pengalaman bulgarian dan luar negara memberi manfaat kepada jabatan dan khusus secara keseluruhannya. Sebahagian besar fakulti di jabatan telah menjalankan pengkhususan jangka panjang dalam Denmark, Rusia, Republik Czech, Jerman dan Austria. Telah menubuhkan hubungan berhasil dengan universiti luar negara. Telah ditubuhkan dan mengekalkan hubungan dengan universiti di Kosice, Izhevsk, Riga, St. Petersburg, Light & Optics - Denmark, Prague, Brno, Rostock, Budapest, Odessa, dan dengan jabatan-jabatan yang sama di universiti lain. Memperkukuh dan membangunkan hubungan dengan universiti luar negara telah memungkinkan untuk berkongsi pengalaman ahli-ahli sains terkemuka. Jabatan "Electric Supply Power dan Peralatan Elektrik" bertanggungjawab untuk pendidikan pakar-pakar yang berkelayakan untuk keperluan industri elektrik, kejuruteraan kuasa elektrik, bekalan kuasa elektrik dan peralatan elektrik dalam industri, pengangkutan dan perkakas rumah, kejuruteraan menerangi dan aplikasi lain elektrik.

 • Electroenergetics (Kuasa Kejuruteraan) The Electroenergetics (Kejuruteraan Kuasa) Jabatan telah ditubuhkan pada tahun 1974 untuk menyediakan latihan khusus untuk pelajar utama Electroenergetics. Selama 30 tahun Jabatan telah disediakan dan melihat tamat pengajian lebih 1,000 jurutera elektrik yang berjaya mendapati kesedaran mereka dalam semua struktur sistem electroenergetic (hidro, haba, loji kuasa nuklear, pencawang, loji bekalan kuasa dan loji penghantaran, jabatan tenaga perusahaan industri dan penghantaran), atas sifat mereka pereka, jurutera dalam elektro-ujian makmal, jurutera kanan, penghantar, ketua jabatan, pengurus syarikat elektrik, penyelidik, dan lain-lain
  Jabatan ini juga menjalankan latihan pelajar pasca siswazah dalam kepakaran saintifik: loji kuasa dan pencawang, rangkaian elektrik dan sistem, voltageequipment tinggi, elektro-penebat dan cableequipment.

Utama Electroenergetics di Bulgaria telah menerima akreditasi hanya pada TU-Varna.

Kejuruteraan Elektrik dan Teknologi Jabatan Kejuruteraan dan Teknologi Electrical ialah pengganti kepada Mesin Elektrik dan Jabatan Apparatus ditubuhkan pada 1964/01/09, yang asalnya terdiri daripada kakitangan seorang pembantu dan juruteknik.

Jurusan

 • SARJANA MUDA SAINS: Kejuruteraan Elektrik
 • Sarjana Muda kursus latihan Sains di Jabatan ЕЕТ pakar dalam "Renewable Energy Sources" dan "Electrotechnologies"
 • MASTER SAINS: Sumber Tenaga Boleh DiperbaharuiTeori dan Mengukur Kejuruteraan Elektrik Jabatan Kejuruteraan Elektrik Teori dan Mengukur telah ditubuhkan pada tahun 1963. Pada masa ini Jabatan mempunyai enam makmal latihan di mana pelajar-pelajar dari semua jurusan di TU-Varna sedang dilatih.

Jabatan menjalankan latihan dalam bidang-bidang berikut:

 • Kejuruteraan Elektrik teori
 • Kejuruteraan Elektrik Am
 • Pengukuran Elektrik KuasaPendidikan Jasmani dan Sukan Keutamaan utama dalam kerja-kerja tenaga pengajar di Jabatan ialah pembentukan sistem kemahiran dan tabiat sukan penting, meningkatkan kebolehan lokomotif dan memberikan satu set pengetahuan khusus kepada pelajar-pelajar yang diperlukan dalam aktiviti harian dan sukan mereka.

Membina aktiviti fizikal pelajar bertujuan untuk meningkatkan keupayaan fungsi dan fungsi penyesuaian dan perlindungan organisma mereka untuk bertindak balas terhadap kesan buruk alam sekitar. Ini adalah asas kepada peningkatan kesihatan dan pemeliharaan prestasi keseluruhan yang tinggi.

Sosial dan Undang-undang Sains Jabatan Sosial dan Undang-undang Sains menyediakan pendidikan dalam pengkhususan "Pengurusan Sosial", program Ijazah Sarjana Muda, bidang profesional 3.4.Social Work. Akreditasi program ini telah disediakan oleh Sosial Dan Sains Undang-undang Suruhanjaya di Agensi Kebangsaan bagi Penilaian dan Akreditasi pada 2010/07/28. (Protokol № 18) untuk tempoh enam tahun. Jabatan ini menawarkan pendidikan ke arah kerjaya yang sama dalam lima program Ijazah Sarjana yang diiktiraf: Pengurusan Sosial, Integrasi Sosial Eropah, Keselamatan dan Syarat Sihat di Tempat Kerja, Kerja Sosial dengan Kanak-kanak, Kerja Sosial Dengan Individu yang Deviant Behaviour.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

The new university should provide engineers for shipbuilding, transport, machinery, electricity and communications technology needed for industrial complexes in chemistry, shipbuilding and ship repair ... Baca lebih lanjut

The new university should provide engineers for shipbuilding, transport, machinery, electricity and communications technology needed for industrial complexes in chemistry, shipbuilding and ship repair, engine building, transport, electrical engineering, electronics and communications developing in northeastern Bulgaria. Baca Ringkas