Erasmus Erasmus Mundus Ijazah Sarjana Bersama COSI / Warna Pengkomputeran dan Pengimejan Spektrum

Umum

Penerangan Program

Erasmus Erasmus Mundus Ijazah Sarjana Bersama COSI / Pengiraan Warna dan Pengekspeksi Spektrum / adalah Ijazah Sarjana Muda Bersama Erasmus (120 ECTS) yang bertujuan untuk melatih para pakar perindustrian yang berkemahiran tinggi dalam sains warna terpakai, dalam pelbagai canggih industri (fotonik, optik, pengimejan spektrum, teknologi multimedia, grafik komputer dan visi) dalam pelbagai sektor (termasuk multimedia, penjagaan kesihatan, kosmetik, automotif, pemprosesan makanan) merapatkan jurang bakat dalam industri di mana pakar warna permintaan tinggi. Bidang tumpuan 2 adalah teknologi spektrum dan pengimejan warna terpakai.

COSI dibawa kepada anda oleh kerjasama perniagaan universiti terkemuka di 4 universiti Eropah (Universiti Sains dan Teknologi Norway, Universiti Jean Monnet, University of Granada dan University of Eastern Finland ), 13 rakan akademik dan 9 pemimpin industri di seluruh dunia.126839_Logos.png

Mengapa saya perlu menyertai?

Tertanya-tanya apa yang membuatkan kita unik?

"Kecemerlangan pendidikan tinggi Eropah memenuhi pasaran warna di seluruh dunia".

# Pendidikan yang anda tidak akan dapati di tempat lain

Kurikulum COSI dan CIMET adalah unik di peringkat Eropah dan antarabangsa. Anda mungkin mendapati kursus pengkhususan sains warna di institusi pengajian tinggi lain, tetapi kami yakin dapat mengatakan bahawa kami akan menjadi program mercu tanda bagi industri pada tahun-tahun akan datang.

# Kecemerlangan akademik Eropah dan pengiktirafan antarabangsa

Kami membawa kepada anda yang terbaik yang ditawarkan oleh pendidikan tinggi Eropah. COSI adalah Ijazah Sarjana Muda Bersama Erasmus Mundus (EMJMD), yang bermaksud bahawa program ini telah dikaji semula, dipilih dan diberikan sokongan teknikal dan kewangan dari Erasmus, Uni Eropah yang baru 1600000000 € untuk program Pendidikan dan Latihan. CIMET telah dilancarkan di bawah program Kesatuan Eropah untuk pendidikan tinggi generasi sebelumnya, Erasmus Mundus.

Menjadi EMJMD adalah label kecemerlangan sebenar, memandangkan COSI adalah satu daripada 9 Sarjana Muda Bersama yang telah dianugerahkan label ini daripada 61 projek yang dikemukakan oleh institusi pengajian tinggi Eropah semasa panggilan Erasmus pertama untuk cadangan.

Kemahiran dan kelayakan yang anda peroleh semasa program ini akan diiktiraf secara meluas dan difahami oleh institusi pendidikan lain dan pasaran buruh terima kasih kepada penghargaan 3 darjah master negara dan tambahan ketelusan dan pengiktirafan EU seperti alat Pemindahan dan Pengumpulan Kredit Eropah ECTS) dan tambahan diploma.

# Usaha baru ... dibawa kepada anda oleh pasukan berpengalaman dan berpengalaman

COSI adalah program baru, namun membangunkan kerjasama erat, kepercayaan, pencapaian, dan pelajaran yang dipelajari selama 10 tahun. Jadi, sekiranya anda memohon pengambilan pertama, jangan takut mengalami banyak percubaan dan kesilapan: kami tahu bagaimana untuk menjaga kapal itu tetap mantap.

CIMET (Warna dalam Teknologi Informatika dan Media), telah melatih 87 graduan sejak 2008, kini pemimpin industri dalam sains warna dan pengimejan.

# Program yang benar-benar antarabangsa

Program terbuka untuk semua kebangsaan dan 100% diajar dalam bahasa Inggeris. Kami menerima permohonan dari tidak kurang daripada 39 negara yang berlainan untuk panggilan pertama COSI untuk aplikasi dan pengambilan pertama pengambilan. Oleh itu, anda mempunyai peluang yang unik untuk bergabung dengan komuniti rakan-rakan dan alumni, yang datang dari ufuk yang sangat pelbagai dan membawa perspektif yang berbeza kepada program ini.

Anda akan belajar di 2 atau 3 universiti di Eropah, di Perancis, Sepanyol dan (Bergantung pada keistimewaan pilihan anda) Norway atau Finland dengan fakulti antarabangsa pensyarah tetamu tempatan dan antarabangsa. Anda akan melatih di salah satu daripada 12 negara Eropah dan Asia (dan mengira) di mana pusat penyelidikan dan syarikat penyelidikan COSI berada.

Sebagai alumni Erasmus Mundus, anda akan menjadi sebahagian daripada Rangkaian Pelajar Erasmus (ESN) yang merupakan persatuan pelajar terbesar di Eropah.

Perhatian khusus telah diberikan untuk membolehkan anda mendapatkan pengalaman antarabangsa yang paling banyak ini: kursus bahasa tuan rumah, reka bentuk pembelajaran yang memupuk pengalaman antara budaya dan perkhidmatan rangkaian yang diperluaskan adalah beberapa contoh dari apa yang dapat anda temukan dalam pengalaman mengubah kehidupan yang akan melengkapi anda untuk jawatan yang memerlukan profesional yang lincah dan berpengalaman di peringkat antarabangsa dengan kemahiran lembut yang tinggi.

# Perkhidmatan akademik dan pentadbiran tersuai

Di dalam 'keluarga', anda tidak akan dibiarkan bersendirian.

COSI dan CIMET menawarkan pelbagai teknologi pembelajaran yang direka untuk memaksimumkan hasil belajar anda, membina cara pembelajaran anda sendiri. Ciri penting sokongan akademik ini ialah setiap pelajar dibimbing oleh Penasihat Akademik.

Untuk membolehkan anda memberi tumpuan kepada belajar, kakitangan berada di sini untuk menjadikan kehidupan pentadbiran anda semudah mungkin. Ini bermakna dari aplikasi dalam talian sehingga tamat pengajian, anda akan mempunyai satu dan hanya satu pusat pentadbiran dan orang hubungan. Ini juga bermakna anda tidak perlu berurusan secara langsung dengan perumahan, insurans, dan pita merah perbankan di setiap negara dan anda akan mendapat sokongan untuk isu imigresen.

# 2 tahun hidup saya di bawah keadaan terbaik

Anda akan hidup di negara-negara selamat dan bandar-bandar.

Dan kerana kehidupan pelajar Erasmus Mundus bukanlah sekadar belajar, anda akan mendapat manfaat daripada kesihatan kampus, makanan, sukan, dan kultur yang luas.

# Akses kepada biasiswa merit antara yang paling murah hati di dunia

Sokongan kewangan ERASMUS dan hubungan rapat dengan rakan kongsi industri membolehkan kami menawarkan strategi biasiswa bercita-cita tinggi untuk menarik pelajar antarabangsa yang terbaik. Berdasarkan pencapaian akademik anda, anda boleh ditaja sehingga 50,000 EUR, dan sehingga 1200 EUR sebulan semasa penempatan kerja anda. Cukup besar untuk menikmati negara yang anda akan tinggal, memandangkan kos sara hidup tempatan.

Ini juga bermakna bahawa sebagai pelajar yang ditaja sendiri, anda boleh menyertai komuniti pelajar dengan latar belakang akademik dan profesional yang cemerlang.

# Dapatkan pekerjaan impian anda sebelum tamat pengajian

Menangani jurang bakat rakan kongsi perindustrian kami adalah fokus utama inisiatif COSI Master. Ia seharusnya tidak mengejutkan bahawa pekerjaan anda akan menjadi keutamaan kami.

Cita-cita kami adalah bahawa bahagian yang relevan dari pelajar COSI mendapatkan pekerjaan mereka semasa belajar, melalui rangkaian COSI, acara pengambilan, dan penempatan kerja wajib. Kami telah menetapkan sasaran bercita-cita tinggi 100% dalam tempoh 6 bulan tamat pengajian.

Pengiktirafan yang lebih luas terhadap jenama COSI terhadap industri, penglibatan struktur rakan kongsi industri kami dari reka bentuk COSI untuk mengajar aktiviti dan pembangunan strategik, kemasukan kecekapan inovatif dan kemahiran lembut dalam kurikulum: itu adalah beberapa langkah yang telah kami ambil untuk memastikan anda akan mendapat pekerjaan yang bermanfaat dan bermakna.

Kadar pekerjaan CIMET adalah di atas 95%, dengan 75% graduan mengejar Ph.D. kajian.

# Menjadi di tepi teknologi dan produk inovatif sains warna

Sesi makmal dan kajian kes-kes industri akan membolehkan anda melibatkan diri dengan peralatan industri terkini dan teknologi dan produk terkemuka seperti sensor Microsoft Kinect, sistem Emotiv EEG dan kaca Google, untuk memetik beberapa. Sebagai pelajar, anda akan mendapat akses kepada kemudahan (unit penyelidikan, makmal) dari semua rakan akademik dan industri kami.

Dalam sektor yang pesat berkembang, pendedahan ini akan membolehkan anda memasuki pasaran kerja dengan kelebihan daya saing yang kuat.

# Menjadi sebahagian daripada usaha yang bertanggungjawab yang memaksimumkan kesan sosial

Kami menjaga apa yang paling penting: rakyat dan alam sekitar. Garis bawah triple ini mengambil makna keseluruhan apabila kita:

  • Meningkatkan kesaksamaan jantina di peringkat pelajar dan fakulti;
  • Kurangkan kesan alam sekitar;
  • Pastikan pemilihan dan sokongan tidak diskriminasi bagi orang kurang upaya untuk memastikan mereka dapat terlibat sepenuhnya dengan program COSI dan mengambil bahagian dalam kehidupan masyarakat COSI;
  • Memantau
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

With approximately 15,000 students and 2,500 members of staff, the University of Eastern Finland is one of the largest universities in Finland. The university’s campuses are located in Joensuu and Kuo ... Baca lebih lanjut

With approximately 15,000 students and 2,500 members of staff, the University of Eastern Finland is one of the largest universities in Finland. The university’s campuses are located in Joensuu and Kuopio Baca Ringkas