Eksekutif Eksekutif dalam Organisasi Acara dan Pelancongan Perniagaan

Umum

Penerangan Program

Eksekutif Eksekutif dalam Organisasi Acara dan Pelancongan Perniagaan

Kembali ke universiti

Harga dalam euro

Syarat-syarat akses

profil

Oktober 2019

7909

Kajian fail

Wawancara motivasi

BAC 3 dan 2 tahun / tahun pengalaman
profesional dalam sektor ini

persembahan

Master Eksekutif dalam Pertubuhan Acara dan Pelancongan Perniagaan bertujuan untuk melatih para profesional dan eksekutif yang mampu memimpin projek-projek perniagaan yang berfokus pada perancangan dan pengurusan pelbagai jenis peristiwa (Rapat, insentif, persidangan pameran, konvensyen, pameran perdagangan, dll.).

Latihan ini juga tertumpu kepada menguasai konsep strategi protokol, komunikasi dan perhubungan awam. Melalui program khusus ini, pelajar membina kapasiti mereka untuk menyokong pembangunan pelancongan menerusi "Pelancongan Perniagaan" cawangannya.

Kata kunci: pengkhususan dan pembangunan

Program Master Eksekutif dalam Pertubuhan Acara dan Pelancongan Perniagaan dibangunkan dengan kerjasama pelaku operasional dan institusi sektor ini untuk memberikan jawapan kepada isu-isu yang berkaitan dengan perkembangan dan pertumbuhan sektor di satu pihak , dan keperluan pasaran buruh, sebaliknya.

objektif

Master Eksekutif dalam Organisasi Acara dan Pelancongan Perniagaan bertujuan untuk mengkhususkan diri dalam membuat anda pakar dalam pengurusan acara dan pelancongan bisnis.

Pada akhir kerjaya anda, anda akan menjadi pengurus dengan kemahiran, kebolehan dan nilai berikut:

 • Pengetahuan tentang industri MICE (Mesyuarat, Insentif, Konferensi
 • Visi global: melalui skop antarabangsa dan keusahawanannya, Master Eksekutif ini bertujuan untuk melatih para pengurus yang dapat menguruskan projek-projek yang berkaitan dengan tema yang terkini
 • Pembangunan Pelan Strategik: Menyediakan pelajar dengan alat utama untuk aplikasi pembangunan dan operasi pelan strategik nasional dan antarabangsa dalam industri MICE.
 • Inovasi dan pengurusan lestari: terima kasih kepada latihan yang bersifat global dan khusus, anda akan dapat mengembangkan kreativiti dan inovasi anda, tetapi juga pendekatan pengurusan yang mampan untuk sektor ini.
 • Kemahiran pengurusan dan peribadi: sambil mengekalkan orientasi antarabangsa, program ini akan membolehkan anda memperoleh kemahiran yang diperlukan untuk mengurus secara optimum, sebuah pasukan dalam persekitaran yang bersifat seratif, tenang dan menguntungkan.

Kekuatan program

Ostelea Rabat telah mereka bentuk program latihan dengan mengambil kira realiti dan keperluan pasaran.

Itu bukan semua! Ostelea Rabat juga bergantung kepada kepakaran Kumpulan dalam latihan untuk membangunkan program yang setia kepada janji sekolah: latihan yang berorientasikan pada realiti sektor dari sudut praktikal.

Memilih Master Eksekutif dalam Perancangan Acara dan Pelancongan Perniagaan akan memberi anda manfaat berikut:

 • Ketahui cara menguruskan "jenama peribadi" anda: melalui teknik mencari kerja mencari kerja di satu pihak, dan menguasai pemasaran peribadi atau "penjenamaan peribadi" di sisi lain, anda akan mengembangkan kemahiran yang diperlukan untuk pengurusan imej anda sendiri untuk mengesan peluang profesional di Maghribi dan antarabangsa.
 • Pembangunan "kemahiran lembut": pelajar mendapat manfaat daripada kitaran pembinaan dan pembangunan peribadi yang membolehkan mereka meningkatkan keupayaan pengurusan dan kepimpinan mereka.
 • Program lawatan yang meluas ke pameran dan acara tematik: semasa kursus mereka, pelajar akan dijemput untuk mengambil bahagian dan / atau menganjurkan pameran, kongres, pameran dan persidangan.
 • Rangkaian: Melalui pertemuan dengan pemimpin perniagaan pelancongan dan pakar antarabangsa dalam bidang pelancongan, pelajar akan dapat membina rangkaian hubungan profesional mereka sendiri.
 • Perkongsian strategik yang dibangunkan dengan pemain industri: ahli akademik, institusi dan syarikat.

kandungan latihan

Program Master Eksekutif dalam Pertubuhan Acara dan Pelancongan Perniagaan adalah seperti berikut:

 • Struktur dan pembiayaan sektor pelancongan antarabangsa;
 • bakat
 • Pengurusan syarikat yang mengkhususkan diri dalam pelancongan perniagaan dan organisasi peristiwa, dalam persekitaran global;
 • Pemasaran antarabangsa, protokol acara dan pelancongan perniagaan;
 • Magang wajib;
 • Tesis pengijazahan.

Proses pembelajaran daripada bidang pengajian yang berbeza akan selesai dan akan disintesis oleh akhir kerja kajian akan menjadi pembangunan projek keusahawanan acara menganjurkan dan pelancongan perniagaan untuk membantu meletakkan aplikasi praktikal pendidikan yang diterima dan pengalaman yang diperoleh semasa latihan. Kerja-kerja ini akan dilakukan oleh sekumpulan maksimum tiga orang dan di bawah pengawasan seorang tutor pakar dalam bidang yang akan dipilih kumpulan.

peluang kerjaya

Ijazah Sarjana Eksekutif dalam Pertubuhan Acara dan Pelancongan Perniagaan memberi anda akses kepada jawatan dan institusi berikut:

 • Menganjurkan acara kebudayaan dikawal oleh syarikat-syarikat swasta atau awam.
 • Syarikat-syarikat yang menggunakan penajaan atau naungan sebagai satu cara komunikasi dan memerlukan profesional mahir untuk menguruskan penganjuran acara, dapat reka bentuk projek yang berdaya maju dari sudut pandangan penglihatan dan ROI.
 • institusi awam negeri, wilayah atau perbandaran yang bertanggungjawab ke atas pelaksanaan dasar seni dan budaya melalui reka bentuk, perancangan dan pengurusan acara yang berkaitan dengan bidang ini.
 • Syarikat yang didedikasikan untuk penganjuran pameran dan aktiviti promosi perdagangan yang lain dalam bidang perhubungan awam.
 • pertubuhan hotel mendedikasikan diri mereka untuk menjadi tuan rumah acara-acara seperti kongres dan persidangan.
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Ostelea gives you the opportunity to study in the country that boasts the most competitive tourism sector in the world. A country filled with cultural resources and infrastructures, and which is highl ... Baca lebih lanjut

Ostelea gives you the opportunity to study in the country that boasts the most competitive tourism sector in the world. A country filled with cultural resources and infrastructures, and which is highly adapted to digital consumption habits. Baca Ringkas