Gambaran keseluruhan

Direka untuk memperkenalkan anda kepada kajian diplomasi yang lebih maju, kursus ini akan membolehkan anda terlibat dengan penyelidikan terbaru dalam undang-undang konflik bersenjata, pengurusan krisis dan sejarah antarabangsa kontemporari.

Diplomasi menyediakan rangka kerja manusia penting bagi pembangunan masyarakat antarabangsa dalam dunia globalisasi. Corak undang-undang, budaya, sejarah, ekonomi dan politik yang semakin kompleks - di dalam dan di antara negeri - ditakrifkan oleh amalan diplomasi. Kraf diplomasi memainkan peranan penting dalam mengawal selia dunia kontemporari.

Kursus dinamik, disiplin ini ditawarkan secara bersama oleh Sekolah Politik dan Perhubungan Antarabangsa, Sekolah Undang-undang, dan Jabatan Sejarah. Anda akan mengembangkan pemahaman yang luas tentang diplomasi dan rundingan, termasuk pendekatan tradisional yang memandangnya sebagai bentuk khusus statecraft, dan konsep moden yang merangkumi bidang seperti media dan diplomasi budaya.

Anda boleh mengambil bahagian dalam lawatan lapangan ke Eropah untuk melawat minat politik dan budaya. Perjalanan baru-baru ini termasuk Brussels, The Hague dan Berlin.

Ketahui lebih lanjut.

Butiran kursus

Sepanjang semester musim luruh dan musim semi, anda akan mengambil 60 kredit modul teras dan 60 kredit modul pilihan.

Anda akan menyelesaikan pengajian anda dengan meneliti dan menulis 60-kredit, disertasi 15,000 perkataan, mengenai subjek yang berkaitan dengan diplomasi. Anda akan diberikan penyelia disertasi yang sesuai yang akan mengawasi kemajuan anda.

Penilaian

Penilaian untuk modul mengajar berlaku pada akhir setiap semester dan melalui gabungan kursus dan / atau peperiksaan, dengan beberapa modul juga memerlukan persembahan yang dinilai. Modul yang ditawarkan oleh Sekolah Undang-undang biasanya dinilai pada akhir semester musim bunga.

Syarat kemasukan

2: 1 (atau setaraf antarabangsa)

Keperluan bahasa Inggeris

IELTS: 6.5 (tidak kurang daripada 6.0 dalam sebarang elemen)

Kerjaya

Kursus ini amat sesuai jika anda ingin meneruskan kerjaya dalam perwakilan antarabangsa dan rundingan, atau dalam bidang yang dimaklumkan oleh diplomasi, pengantaraan dan rundingan.

Ia sesuai untuk diplomat pelatih atau dalam perkhidmatan, mereka yang berkerjaya pertengahan dan ingin menukar arah, bertujuan untuk bergerak ke kawasan dasar, atau berminat mengambil masa untuk memahami aktiviti dasar sehari-hari mereka.

Ia akan membangunkan kemahiran anda untuk kerjaya dalam pelbagai bidang, seperti:

 • perkhidmatan Awam
 • rundingan komersial
 • perhubungan pertahanan
 • jabatan perdagangan asing
 • pertukaran budaya antarabangsa
 • peraturan kewangan antarabangsa
 • pertubuhan antarabangsa dan bukan kerajaan
 • kewartawanan
 • menasihati kementerian
 • maklumat awam
 • perundingan telekomunikasi

Kebanyakan pelajar kami sebelum ini telah memegang Biasiswa Chevening dari Kerajaan Inggeris.

Penempatan

Kami menawarkan pelbagai peluang penempatan tempatan, kebangsaan dan antarabangsa, yang boleh dibayar atau secara sukarela, sambilan bersama-sama dengan kajian anda atau penempatan lebih lama semasa percutian Universiti.

Kemajuan

Jika anda ingin meneruskan pengajian anda selepas menamatkan kursus ini, kami menawarkan pelbagai peluang penyelidikan dengan pengawasan PhD di kebanyakan bidang pelajaran.

Program diajar dalam:
 • English

Lihat 50 lagi program yang ditawarkan oleh University of Nottingham - Faculty of Social Sciences »

Tarikh Akhir Kemaskini Feb. 17, 2019
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Sep 2019
Duration
1 - 2 
Sambilan
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan

Sep 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date