Gambaran keseluruhan

Menumpu kepada isu-isu kritikal dan perkembangan penting yang berkaitan dengan dasar awam, kursus ini meneliti globalisasi, analisis Eropah, pemerintahan dan analisis dasar dan penilaian.

Dengan perkembangan semasa di seluruh dunia, ini adalah salah satu masa yang paling menarik untuk mengkaji sektor awam, tadbir urus dan kerajaan, dan penyampaian perkhidmatan untuk memenuhi keperluan rakyat. Anda akan berpeluang untuk mempelajari pembangunan, pelaksanaan dan penilaian dasar merentasi pelbagai sektor dasar (seperti kesihatan, makanan, pendidikan) dan negara.

Kami bertujuan untuk memberikan anda kemahiran, pengetahuan dan alat untuk memahami dunia dasar dan pengurusan awam, supaya anda boleh menganalisis situasi dan masalah secara kritis, dan menggunakannya untuk memperbaiki amalan.

Kursus ini direka untuk menggabungkan perspektif pengamal dan akademik mengenai dasar awam, dan pelbagai modul menggunakan contoh dari seluruh dunia.

Ia mempunyai kurikulum antarabangsa yang memberi tumpuan kepada perkembangan sektor awam utama di UK, EU, Amerika Syarikat dan negara-negara lain dan dimaklumkan oleh penyelidikan utama dunia, mencerminkan kepakaran kakitangan dalam bidang pengurusan awam, analisis dasar dan dasar sosial.

Ketahui lebih lanjut.

Butiran kursus

Sepanjang semester musim luruh dan musim semi, anda akan mengambil 120 kredit teras dan modul pilihan.

Pelajar MA akan melengkapkan disertasi 60-kredit 60,000 perkataan sepanjang musim panas, dan penyelia disertasi yang sesuai akan mengawasi kemajuan anda.

Topik disertasi terdahulu termasuk:

  • Bantuan derma dan kemiskinan di Afrika
  • Dasar makanan di China
  • Perolehan awam dan rasuah di Filipina
  • Kewarganegaraan di negara-negara Teluk Arab
  • Meningkatkan pendidikan di India
  • Menilai dasar untuk kembali pelajar untuk menetap di Hong Kong
  • Penilaian dasar: menyokong PKS di Kazakhstan

Penilaian

Modul biasanya dinilai melalui esei atau laporan 3-5,000 perkataan.

Syarat kemasukan

2: 2 (atau setaraf antarabangsa) dalam mana-mana disiplin

Keperluan bahasa Inggeris

IELTS: 6.5 (tidak kurang daripada 6.0 dalam sebarang elemen)

Kerjaya

Sekiranya anda pernah mengkaji politik, sosiologi, undang-undang, geografi, kewangan, ekonomi atau mata pelajaran sains sebelum ini, kursus ini membolehkan anda untuk melanjutkan pengetahuan anda untuk kerjaya dalam komuniti dasar yang luas. Ia juga sesuai jika anda sudah bekerja di sektor awam atau bukan untuk keuntungan dan ingin meningkatkan prospek kerjaya anda.

Graduan telah mengejar kerjaya dalam sektor awam dan sukarela sebagai pengurus sektor awam dan penganalisis dasar.

Latihan dan pembangunan

Kami terus membangun hubungan rapat dengan Nottingham Citizens dan badan-badan sektor awam yang lain untuk menyediakan peluang latihan untuk para pelajar Dasar Awam MA. Anda akan dikemas kini dengan peluang yang akan datang sepanjang masa anda di Nottingham.

Graduan kami berpindah ke pelbagai kerjaya yang mengikuti masa mereka di sekolah. Belajar di peringkat pasca siswazah boleh memberi anda permulaan di pasaran kerja dengan membantu anda mendapatkan pengetahuan baru dan mengembangkan kemahiran penting.

Program diajar dalam:
  • English

Lihat 50 lagi program yang ditawarkan oleh University of Nottingham - Faculty of Social Sciences »

Tarikh Akhir Kemaskini Feb. 17, 2019
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Sep 2019
Duration
9 - 24 
Sambilan
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan

Sep 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date