Austria

Belajar di Austria

Pengajian Tinggi di Austria

Austria menawarkan pendidikan postsecondary dipantau dan dibiayai oleh Kementerian persekutuan untuk Sains dan Penyelidikan. 11 universiti swasta Austria 's dan 23 universiti awam menyediakan pelajar dengan senarai lengkap program ijazah dan sistem pendidikan tinggi yang kini berkhidmat orang ramai dan bukannya golongan elit, seperti yang berlaku sebelum tahun 1960-an. Semua pelajar dalam satu masa bebas untuk memohon kepada universiti awam dan utama dalam mana-mana bidang pengajian yang mereka ingini, satu prosedur yang baru-baru ini telah mengalami beberapa perubahan. Walaupun Austria masih membolehkan pelajar layak utama dalam beberapa mata pelajaran serentak, sektor kerajaan yang bertanggungjawab untuk sistem pendidikan sekarang telah meletakkan sekatan di tempat untuk beberapa bidang pengajian. Pada masa ini, mata pelajaran ini termasuk: Psikologi, Biologi, Pergigian, Perubatan Manusia, Sains Ekonomi, Kewartawanan dan Perubatan Veterinar.

Bermula dari tahun 2001, pelajar yang menghadiri sebuah universiti Austria tidak lagi menikmati pendidikan percuma. Walau bagaimanapun, pelajar dari Kesatuan Eropah atau Kawasan Ekonomi Eropah (EEA) yang menamatkan progam ijazah dalam jumlah sekurang-kurangnya masa (tiga tahun) tidak perlu membayar untuk pendidikan mereka. Pelajar-pelajar lain perlu membayar tuisyen sebanyak € 370 ($ 500) setiap jangka jika mereka adalah penduduk Austria dan € 700 ($ 950) jika mereka bukan warganegara Austria.

Mendapatkan sarjana muda 's ijazah di Austria biasanya mengambil masa tiga tahun. Pendapatan ijazah Sarjana atau PhD umumnya mengambil dua lagi hingga tiga tahun, bergantung kepada jenis dan spesifikasi tertakluk di mana pelajar mendaftarkan diri.

 

Universiti Sains Gunaan (Fachhochschulen)

Universiti Sains Gunaan berbeza dari universiti Austria tradisional di bahawa mereka ini mempunyai menampung pelajar yang ingin belajar kemahiran praktikal ke atas pengetahuan akademik.Sebagai pelajar menghadiri Fachhochschule, anda tidak akan dibenarkan untuk memilih kursus anda dengan semudahnya anda mungkin di sebuah universiti berorientasikan akademik. Ini adalah untuk memastikan bahawa semua pelajar yang memasuki Universiti Sains Gunaan siswazah dalam tempoh tiga tahun disyorkan.

 

Anting Austria

Sejak tahun 2001, semua universiti swasta perlu ditauliahkan sebelum mereka dibenarkan undang-undang untuk memberikan ijazah akademik. Kementerian Persekutuan Pendidikan, Sains dan Kebudayaan mempunyai kuasa untuk memberikan akreditasi. Pada masa ini, 13 universiti swasta yang beroperasi di Austria adalah yang asal penuh. Beberapa di antaranya Pendamai Universiti Eropah, Universiti Freud Sigmund (Vienna) dan Paracelsus Medizinische Privatuniversität (Salzburg).

 

Darjah Akademik

Ijazah diploma adalah ijazah yang pertama diberikan kepada pelajar yang tamat kursus 4-6 tahun dalam bidang sains sosial, sains semula jadi, sains kemanusiaan, undang-undang atau ekonomi. Pelajar jurusan pertanian atau kejuruteraan akan menerima Diplom-Monthly apabila tamat program ijazah. Baru-baru ini, beberapa universiti Austria telah mula mengeluarkan 's darjah sebelum diploma, atau Master ' Sarjana Muda s ijazah.

Perubatan adalah satu-satunya kawasan kajian di mana pelajar boleh mendapat ijazah doktor falsafah selepas sekurang-kurangnya enam tahun menghadiri sebuah universiti. Banyak bidang pengajian, termasuk perubatan, permintaan pelajar menulis dan menyampaikan satu kertas penyelidikan dipanggil Diplomarbeit, yang rata-rata biasanya sekurang-kurangnya 100 muka surat.

 

Universiti terkemuka Austria

Ditubuhkan pada tahun 1365, Universiti Vienna adalah yang paling terkenal daripada universiti Austria 's dan menawarkan tiga pusat dan 15 fakulti yang merangkumi Fakulti Sains Komputer, Psikologi, Perniagaan dan Ekonomi, Fizik, Kimia dan Matematik. Terdapat juga Pusat Biologi Molekul, Pengajian Terjemahan dan Sains Sukan. Dua universiti lain Austria atas adalah Universiti Innsbruck dan Karl-Franzens-Universität Graz.


Memohon kepada Universiti Austria

Untuk memohon sebagai sarjana muda (dipanggil "kitar pertama "), pelajar harus mempunyai sijil yang sah dari sekolah mereka sebelum ini yang menyatakan bahawa mereka memiliki kelayakan untuk memasuki institusi pendidikan yang lebih tinggi. Pelajar-pelajar yang ahli EEA mestilah tamat sekolah menengah atas sebelum layak untuk menghadiri sebuah universiti Austria.Anda juga akan diminta untuk membuktikan anda boleh bertutur dalam bahasa Jerman dan Inggeris dan mengambil kelas yang layak yang jika perlu.

Sebelum pelajar boleh memohon untuk Sarjana 's program di Austria, mereka mesti telah memperoleh Ijazah Sarjana Muda ' s ijazah atau ijazah lain yang setara dengan diploma Sarjana Muda 's menurut keperluan pendidikan Austria.

Antara program ijazah lebih berdaya saing di Austria menerima pelajar mengikut gred mata purata yang diambil dari kerja sekolah sebelumnya. Pelajar EU boleh menukar GPA mereka kepada sistem Austria menggunakan EGC (Eropah Gred Penukar). Pelajar-pelajar bukan Eropah boleh mengakses carta perbandingan gred standard yang digunakan oleh pelajar Eropah untuk mengira GPA Austria mereka.

Jerman adalah bahasa pengantar di Austria. Pelajar dikehendaki mengemukakan bukti pengetahuan mereka tentang bahasa Jerman dengan menyediakan hasil yang diterima daripada peperiksaan sebelumnya atau diploma yang diperoleh daripada mengambil kursus bahasa Jerman.

 

Perlindungan Insurans Kesihatan

Kesatuan Eropah dan EEA pelajar perlu mempunyai kad Eropah Insurans Kesihatan mereka dengan mereka ketika menghadiri sebuah universiti Austria. Pelajar luar negara sama ada boleh mendapatkan bantuan orang ramai Austria insurans perubatan atau membeli insurans kesihatan dari syarikat penerbangan swasta.

 

Mengapa Belajar di Austria?

Menawarkan ekonomi pasaran sosial yang sangat maju, peluang pekerjaan yang pelbagai dan salah satu standard tertinggi yang hidup di dunia, Austria adalah antara bahagian atas 15 negara terkaya di dunia. Dengan industri pelancongan yang berkembang maju, menarik mercu tanda bersejarah dan pemandangan pergunungan yang indah, Austria kekal popular dengan pelancong Eropah dan di luar negara serta pelajar yang ingin melanjutkan pengajian di peringkat pendidikan yang lebih tinggi daripada sebuah universiti berprestij Austria.

Mengenai Austria

Austria termasuk banyak wilayah pergunungan Alps timur (kira-kira 75% daripada kawasan tersebut). Negara ini mengandungi banyak padang salji, glasier, dan puncak snowcapped, yang paling tinggi sebagai Grossglockner (12.530 ft; 3819 m). Danube merupakan sungai utama. Hutan dan hutan meliputi kira-kira 40% daripada tanah. Hari ini, Austria adalah sebuah demokrasi perwakilan parlimen yang terdiri daripada sembilan buah negeri persekutuan. Ibu negara dan bandar terbesar, dengan jumlah penduduk melebihi 1.7 juta orang, ialah Vienna. Austria adalah salah satu daripada negara-negara terkaya di dunia, dengan nominal KDNK per kapita sebanyak $ 46,330.

Austria secara rasmi dikenali sebagai Republik Austria, sebuah negara yang politik dianggap sebuah republik persekutuan dan mempunyai penduduk lebih lapan juta orang rakyat. Austria bersempadan di sebelah utara oleh Jerman dan Republik Czech; Slovakia dan Hungary di sebelah timur; Itali dan Slovenia ke selatan dan Liechtenstein dan Switzerland ke barat.Sembilan negeri persekutuan dibahagikan kepada daerah terdiri daripada 84,000 kilometer persegi Austria 's tanah (33,000 batu persegi), dengan Vienna menjadi modal dan bandar terbesar. Seseorang anggota Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu dan Kesatuan Eropah, Austria pakai Euro sebagai mata wang rasmi pada tahun 1999.

Austria 's iklim
Kebanyakan Austria terletak pada yang sederhana ke zon sejuk dipengaruhi pada musim panas oleh angin panas yang datang dari barat. Kerana majoriti Austria dibayangi oleh Alps, iklim yang sebagian besar "alpine " iklim - agak sejuk semasa musim sejuk (0 hingga -10 Celsius atau 32 hingga 15 darjah Fahrenheit) dan agak panas pada musim panas ( 25 hingga 40 Celsius atau 77 kepada 100 darjah Fahrenheit). Rata-rata, Austria recieves sekitar 660 mm (26 inci) hujan, salji atau ais setiap tahun, dengan jumlah hujan bulanan purata 55 mm, atau kira-kira dua inci.

Fakta Penting Tentang Austria

  • Hampir 90 peratus daripada rakyat Austria 's bertutur dalam bahasa Jerman, diikuti oleh Serbia / Bosnia / Croatia (empat peratus); Turki (dua peratus); Hungary (satu setengah peratus) dan Poland (satu setengah peratus)
  • Kebanyakan Austria yang agama adalah Roman Katolik
  • Sembilan belas Austria telah diberi Hadiah Nobel untuk Perubatan, Fisiologi, Kimia atau Fizik. Ini kini berdiri sebagai salah satu daripada anugerah nombor per kapita tertinggi bagi mana-mana negara di dunia.
  • Sumber yang boleh diperbaharui membekalkan Austria dengan lebih 60 precent kuasanya, terutamanya solar dan angin kuasa.
  • Pada usia hampir 650 tahun, Universiti Vienna Austria 's universiti terbesar dan tertua.

Pusat Pengajian

Pusat Pengajian & Universiti di Austria

Pusat Pengajian & Universiti Dalam Talian di Austria