Analytics Perniagaan MSc

Umum

2 lokasi tersedia
Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Program untuk membawa anda ke Dunia Analisis Data

Berfungsi sebagai jambatan antara fungsi perniagaan dan teknologi, penganalisis perniagaan memainkan peranan penting dalam membimbing perniagaan melalui persekitaran gangguan digital hari ini, menganalisis dan menggunakan data untuk mendorong transformasi digital, mentakrifkan semula pengalaman pelanggan dan memberikan hasil yang menguntungkan.

Program MSc in Business Analytics (MSBA) menawarkan kurikulum unik yang dibentuk melalui hubungan dengan rakan industri terkemuka untuk mencerminkan keperluan industri sebenar. Modul canggih seperti Analisis dan Pembelajaran Mesin dalam Perniagaan memberikan pemahaman mengenai teknologi yang akan mempengaruhi persekitaran perniagaan di masa depan. Pendekatan praktikal praktikal digabungkan dengan peluang magang dengan pemimpin industri melengkapkan pelajar MSBA untuk beralih dari kelas ke tempat kerja dengan mudah.

Dibangunkan dengan kerjasama SCT NTU (Pusat Pengajian Sains dan Kejuruteraan Komputer) dan SPMS (Pusat Pengajian Sains Fizikal dan Matematik), program ini juga membolehkan para peserta mengambil modul silang untuk menyesuaikan kedalaman pembelajaran di bidang yang diminati.

Program ini dapat diselesaikan secara sepenuh masa (1 tahun) atau secara sambilan (1.5 tahun hingga 2 tahun). Ini membolehkan peserta fleksibiliti untuk memilih jadual yang paling sesuai dengan keperluan kerjaya dan kadar pembelajaran mereka.

MSc Business Analytics Nanyang Technological University

Gambaran Keseluruhan Program

MSc Business Analytics (MSBA) melengkapkan peserta untuk cemerlang dalam domain analisis perniagaan. Kurikulum memberikan rasa perniagaan yang kuat melalui pengajaran strategi perniagaan dan alat untuk menghargai pandangan dari analisis data melalui kursus seperti AI dan Big Data dalam Perniagaan dan Pengurusan Data dan Visualisasi. Pembelajaran untuk program ini menggunakan pendekatan yang sangat praktikal, dengan dua projek yang membolehkan peserta menerapkan pengetahuan bilik darjah untuk situasi perniagaan di dunia nyata.

Lulusan MSBA akan berada dalam posisi untuk melaksanakan peranan sebagai projek analitik terkemuka dalam domain mereka, sebagai ketua unit perniagaan dan ketua perniagaan analitik, atau berperanan sebagai perunding profesional dengan kepakaran domain perniagaan.

Program yang sangat fleksibel membolehkan pelajar belajar untuk program ini sama ada secara sepenuh masa (1 tahun) atau secara sambilan (1.5 tahun hingga 2 tahun).

Peserta sepenuh masa program MSBA dikehendaki melengkapkan 8 modul teras (merangkumi 2 Projek) dan 4 pilihan lengkap. Peserta separuh masa program MSBA diminta untuk melengkapkan 7 modul teras (termasuk 2 Projek) dan 5 pilihan lengkap.

  • Syarat untuk lulus: 36 Unit Akademik
  • Kursus Penuh: 3 Unit Akademik
  • Separuh Kursus: 1.5 Unit Akademik

Mengapa Analisis Perniagaan MSc

Oleh kerana organisasi mengintegrasikan teknologi digital ke dalam model perniagaan mereka, relevansi analisis perniagaan tidak pernah lebih besar. Berfungsi sebagai jambatan antara fungsi perniagaan dan teknologi, penganalisis perniagaan memainkan peranan penting dalam membimbing perniagaan melalui gangguan digital, menganalisis dan menggunakan data untuk mendorong transformasi digital, mentakrifkan kembali pengalaman pelanggan dan memberikan hasil perniagaan yang menguntungkan. Di tangan penganalisis perniagaan yang mahir, data dapat berubah menjadi kelebihan daya saing.

Analisis Perniagaan MSc (MSBA) dirancang untuk menutup jurang antara pengetahuan teknikal dan perniagaan untuk penggunaan data yang lebih berkesan di tempat kerja, sama ada dalam bidang pengurusan, perakaunan, pemasaran, kewangan, komunikasi, atau pentadbiran.

Peserta bersedia untuk masa depan pengambilan keputusan berdasarkan data dengan program canggih yang mempunyai poin unik berikut:

Hubungan dan Penglibatan Industri yang Kukuh

MSBA mendapat sokongan dan penglibatan yang luas dari industri, dengan banyak rakan industri terkemuka membentuk kurikulum kepada realiti dan keperluan industri. Rakan Industri kami menyediakan peluang projek dan magang, yang sangat meningkatkan kemungkinan pelajar kami mendapat pekerjaan setelah tamat pengajian.

Dibangunkan dengan Kandungan Berfokus Masa Depan

Kurikulum MSBA yang pertama mempunyai modul canggih seperti Analisis dan Pembelajaran Mesin dalam Perniagaan yang memberikan pemahaman mengenai teknologi yang akan mempengaruhi persekitaran perniagaan pada masa akan datang.

Pembelajaran Terapan

Dengan menggunakan data dunia nyata yang disediakan oleh rakan industri, MSBA menyampaikan pengetahuan kepada pelajar kami melalui pendekatan langsung. Pendekatan ini mendorong pelajar MSBA dalam realiti industri dan membolehkan mereka beralih dari bilik darjah untuk bekerja dengan berkesan dan cepat.

Disempurnakan oleh Kekuatan NTU yang Mantap

MSBA dibangunkan dengan kerjasama SCT NTU (Sekolah Sains dan Kejuruteraan Komputer) dan SPMS (Pusat Pengajian Sains Fizikal dan Matematik). Ini membolehkan para peserta mengambil modul senarai silang untuk menyesuaikan kedalaman pembelajaran dalam bidang yang diminati.

Syarat Kemasukan

Pemohon yang ingin melamar Nanyang MSc Business Analytics (MSBA) dikehendaki memenuhi syarat kemasukan minimum di bawah:

  • Ijazah Sarjana Muda yang baik dalam mana-mana disiplin.
  • Skor GMAT / GRE yang baik.
  • TOEFL / IELTS untuk pemohon yang ijazah pertama diambil dalam bahasa selain Bahasa Inggeris.

Pemohon tanpa pengalaman kerja dialu-alukan untuk memohon.

Kod institusi untuk ujian berikut adalah:

  • GMAT: V27-ZV-91
  • GRE: 3802
  • TOEFL: 9705

Kedua-dua program sepenuh masa dan separuh masa akan bermula pada bulan Julai.

Permohonan dibuka: 31 Ogos 2020

Deadlines Permohonan

Bulat Tarikh akhir
1 30 November 2020
2 31 Januari 2021
3 31 Mac 2021

Perkembangan kerjaya

Mari kita menjadi pemacu dalam perjalanan kerjaya anda

GSCDO ada di sini untuk menterjemahkan pengalaman NBS anda menjadi pekerjaan yang sesuai di tengah-tengah landskap korporat yang sentiasa berubah dan berkembang. Kami memastikan anda mendapat permulaan yang terbaik dalam perjalanan kerjaya anda.

Pelbagai aktiviti diatur sepanjang tahun akademik dengan mempertimbangkan anda. Kami terus mendorong batas-batas untuk menyiapkan anda untuk mendapatkan kerjaya yang memuaskan dan memuaskan.

Kaunseling Kerjaya 1-on-1

Pasukan penasihat kerjaya khusus kami akan bekerjasama dengan anda untuk membangun dan melaksanakan rancangan tindakan kerjaya yang mantap. Anda boleh mendapatkan nasihat pakar mengenai pencarian pekerjaan, resume dan surat lamaran, serta perundingan gaji.

Sumber Kerjaya

Eksklusif untuk pelajar NBS, CareerFIT adalah portal sehenti yang menjadikan pendaftaran acara, magang, dan pencarian pekerjaan menjadi lebih pantas. Anda boleh memuat naik resume anda dan menghantar permohonan pekerjaan hanya dengan satu klik.

Buku Resume

Penerbitan ini dihantar kepada perekrut setiap bulan untuk mereka mengenal pasti dan berhubung dengan calon yang akan sesuai dengan organisasi mereka.

Bengkel Kemahiran Kerjaya

Kami melancarkan bengkel praktikal yang merangkumi penjenamaan peribadi, rangkaian berkesan, temu ramah teknikal, dan kes perniagaan.

Acara Pengambilan

Banyak perniagaan terkemuka datang ke NBS secara berkala untuk mencari pekerja magang dan bakal pekerja sepenuh masa. Terdapat juga pameran magang dan kerjaya, ceramah pengambilan pekerja dan siri penceramah untuk anda memaksimumkan pendedahan anda kepada majikan dan membuat hubungan yang berkesan

Peluang Global

Kami juga telah memperluas jangkauan kami dengan syarikat-syarikat di luar Singapura untuk membawa lebih banyak peluang pekerjaan kepada anda.

Pelatih

Kami mendorong anda untuk mengejar peluang belajar berdasarkan pengalaman semasa belajar. Oleh itu, kami mencari magang yang membolehkan anda mengaplikasikan pengetahuan analisis perniagaan anda dalam suasana dunia nyata. Dengan cara ini, anda akan memperoleh kelebihan daya saing yang luar biasa di pasaran pekerjaan setelah tamat pengajian.

Ketik Ke Rangkaian Alumni

Rangkaian alumni NBS merangkumi lebih dari 90 negara dan merangkumi sekitar 50,000 graduan. Ketahui kekuatan komuniti ini dengan berhubung dengan alumni di LinkedIn atau pada sesi berkumpul yang dianjurkan oleh GSCDO. Ramai profesional yang berkeinginan untuk membimbing anda dan berkongsi pengalaman di NBS yang memudahkan kejayaan mereka.

Tarikh Akhir Kemaskini May 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Young and research-intensive, Nanyang Technological University (NTU Singapore) is ranked 13th globally. It is also placed 1st amongst the world’s best young universities for the sixth consecutive year ... Baca lebih lanjut

Young and research-intensive, Nanyang Technological University (NTU Singapore) is ranked 13th globally. It is also placed 1st amongst the world’s best young universities for the sixth consecutive year. Baca Ringkas
Singapura , Singapura + 1 Lagi Kurang