Tuan menawarkan kajian interdisipliner dan mendalam mengenai sistem perlindungan sosial yang membolehkan calon yang berjaya memasuki jawatan dalam organisasi antarabangsa, pentadbiran kerajaan, persatuan kebajikan atau pertubuhan masyarakat sivil. Program ini menyasarkan pelajar yang mahukan kerjaya dalam analisis dasar sosial, advokasi atau penyelidikan. Sepanjang 4 semester pelajar belajar untuk menganalisa, mengoptimumkan dan, jika perlu, menyusun semula sistem perlindungan sosial sedia ada, menyesuaikannya dengan cabaran demografi, ekonomi dan sosial yang akan datang.

Mengapa belajar dengan kami?

Di samping fakta bahawa Hochschule Bonn-Rhein-Sieg ( H-BRS ) adalah sebuah universiti dinamik dan penyelidikan yang didorong dan bahawa Jabatan Keselamatan Sosial adalah pasukan interdisipliner dengan semangat yang hebat untuk topik ini, terdapat beberapa sebab untuk belajar dengan kami.

 • Kami menawarkan pembelajaran yang fleksibel, menggabungkan fasa pembelajaran bersemuka dan jarak jauh, disokong oleh platform pengajaran dan pembelajaran berasaskan Internet
 • Kami bekerja dalam kumpulan kecil dengan banyak peluang untuk belajar dan bertukar di kalangan rakan sebaya
 • Kami bekerjasama dengan rangkaian pengamal dan ahli akademik yang berpengalaman dan terkenal di peringkat antarabangsa dalam perlindungan sosial
 • Kami terletak di rantau yang menarik dengan ramai pelindung sosial
 • Kami berada dalam lempengan batu dari Cologne dan Bonn, yang bukan hanya bandar-bandar yang mempunyai banyak keraguan antarabangsa tetapi juga dengan tawaran kebudayaan dan rekreasi yang hebat

Program ijazah Sarjana menawarkan kajian interdisipliner dan mendalam mengenai sistem perlindungan sosial. Graduan program ijazah akan dapat merekabentuk sistem "pintar", sistem yang boleh dibiayai secara mampan semasa menjadi berkesan dan fleksibel. Mereka juga akan dapat menyumbang ke arah mengoptimumkan dan, jika perlu, menyusun semula sistem perlindungan sosial sedia ada, menyesuaikan sistem kepada cabaran demografi, ekonomi dan sosial yang akan datang.

Jadual:

 • Pra-Kursus. (September) Online On-Campus
 • Semester 1 (September - Februari) Bersemuka di Jerman
 • Semester 2 (Mac - Ogos) Sekolah musim panas 2 minggu dalam talian
 • Semester ke-3 (September - Februari) Magang
 • Semester 4 (Mac - Ogos) Tesis Sarjana

Kriteria permohonan

Untuk dimasukkan ke program ijazah, pelajar dikehendaki memberikan bukti:

 • · Kajian terdahulu: Ijazah Sarjana Muda dalam satu bidang yang berkaitan dengan program seperti pentadbiran perniagaan / ekonomi, politik, undang-undang, pentadbiran, kesihatan, pendidikan, sains sosial, psikologi dan hubungan / pembangunan antarabangsa setakat kandungan yang berkaitan dengan subjek kawasan perlindungan sosial meliputi minimum 15 kredit sesuai dengan Sistem Pemindahan Kredit Eropah (ECTS).

  · Pengalaman kerja yang relevan: Bukti pengalaman kerja sekurang-kurangnya 5 bulan (termasuk latihan magang dan / atau kerja sukarela) dalam bidang yang berkaitan dengan perlindungan sosial.

  · Penguasaan Bahasa Inggeris: Sekiranya pemohon bukan penutur asli atau tidak melengkapkan program ijazah terdahulu dalam Bahasa Inggeris, mereka perlu memberikan bukti penguasaan bahasa Inggeris, dengan tahap minimum C1 mengikut rangka kerja rujukan umum bahasa untuk bahasa, disahkan oleh salah satu ujian yang ditunjukkan dalam pautan: https: // www. H-BRS .de / files / english_test_equivalents_fb06.pdf

  · Peperiksaan kemasukan: Lulus ujian kompetensi pemohon ujian peperiksaan dalam talian yang berjaya dalam bidang dasar sosial.

Program Master ini menawarkan 120 ECTS, mengharuskan pelajar untuk datang dengan ijazah Sarjana Muda 210 ECTS. Pemohon yang mempunyai lebih daripada 8 bulan pengalaman kerja boleh mengurangkan program pengajian hingga 3 semester.

Pemohon yang berminat perlu mengisi borang permohonan dalam talian, tidak lewat dari 31 Mac, 2019, memuat naik:

 • Surat motivasi
 • Satu salinan terkini CV mereka dalam bentuk jadual
 • Salinan darjah dan transkrip mereka (diterjemahkan ke bahasa Inggeris jika bahasa itu bukan bahasa Inggeris mahupun bahasa Jerman)
 • Surat yang mengesahkan panjang dan aktiviti utama pengalaman kerja mereka dalam perlindungan sosial
 • Bukti kemahiran dalam bahasa Inggeris

Calon yang memenuhi kriteria kelayakan kami akan dihubungi untuk temu bual telefon. Jawatankuasa peperiksaan memutuskan pada tempat yang diberikan secara bergulung dan memaklumkan kepada pemohon tepat pada masanya. Untuk tawaran muktamad tempat pengajian, pemohon yang berjaya dikehendaki menghantar salinan yang diperakui bagi ijazah dan pensijilan asal.

Program diajar dalam:
 • English

Lihat 4 lagi program yang ditawarkan oleh Hochschule Bonn-Rhein-Sieg »

Tarikh Akhir Kemaskini Feb. 3, 2019
Kursus ini Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Start Date
Duration
3 - 4 
Sepenuh masa
Price
- Program pembelajaran adalah percuma; Walau bagaimanapun, pelajar Jerman dikehendaki membayar sumbangan semester sekitar € 285 setiap Semester, yang termasuk tiket pengangkutan awam 6 bulan dan faedah lain.
Deadline
Permintaan Maklumat
Application deadline is March 31 of every year.
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Permintaan Maklumat
Application deadline is March 31 of every year.
Location
Tarikh tutup permohonan
Permintaan Maklumat
Application deadline is March 31 of every year.
End Date

Master in Analysis and Design of Social Protection System