Analisis data

Umum

5 lokasi tersedia

Penerangan Program

Mengapa kursus ini?

MSc kami dalam analisis data direka untuk mewujudkan bulat analisis data penyelesai masalah.

Kursus ini memberi tumpuan kepada penggunaan teknik analisis data dalam konteks perniagaan, membuat keputusan bermaklumat mengenai teknologi yang sesuai untuk mendapatkan pengetahuan daripada data dan memahami prinsip teori yang mana teknologi itu beroperasi.

Anda akan mendapat satu set kemahiran yang komprehensif yang akan membolehkan anda untuk bekerja dalam pelbagai sektor yang menggunakan pendekatan pembelajaran campuran yang menggabungkan teori, amalan intensif dan penglibatan industri.

MSc Strathclyde dalam analisis data adalah unik dengan membawa bersama-sama kemahiran penting dari tiga jabatan, Sains Pengurusan, Matematik & Statistik, dan Computer & Information Sciences (CIS), untuk memenuhi keperluan industri yang berkembang pesat.

Kerjasama ini mengelakkan tafsiran yang sempit mata pelajaran ini ditawarkan oleh institusi pesaing dan membentangkan peluang penting bagi perniagaan untuk merekrut analisis data pakar-pakar dengan kepakaran dan pengetahuan peringkat tinggi.

Apa yang anda akan belajar

Kursus ini akan mempunyai tempoh 1 tahun, dengan dua semester kelas (120 kredit dalam jumlah) diikuti dengan projek disertasi MSc (60 kredit) pada musim panas.

Analytics kelas Data Amalan (20 kredit) akan dijalankan ke atas kedua-dua semester untuk menyediakan anda dengan persekitaran yang praktikal untuk memohon pembelajaran metodologi dari kelas lain ke dalam projek-projek yang mencabar daripada industri.

Semester 1

Semester 1 tambahan akan terdiri daripada lima modul teras 10 kredit seperti yang disenaraikan di bawah 'Kandungan Kursus' yang akan menyediakan latar belakang teknikal kepada pelajar. Sumbangan dalam Semester 1 akan dibahagikan sama rata antara tiga jabatan.

semester ini direka untuk menyediakan anda dengan asas analisis teknikal pengetahuan dari ketiga-tiga jabatan.

  • Sains Komputer & Maklumat kursus akan merangkumi teknik teras termasuk pembelajaran mesin dan perlombongan data serta visualisasi data dan platform data yang besar
  • kursus matematik akan memastikan anda mendapat kemahiran pengiraan kukuh manakala mewujudkan pengetahuan yang luas alat statistik penting untuk analisis
  • kursus Sains Pengurusan akan membina asas-asas kemahiran perniagaan termasuk masalah penstrukturan serta analisis keputusan, di samping menyediakan kemahiran amali yang penting

Semester 2

Semester 2 tambahan akan terdiri daripada modul teras 10-kredit serta 40 kredit bernilai modul elektif. Untuk memastikan keluasan pengetahuan, anda dikehendaki untuk memilih elektif dari sekurang-kurangnya dua jabatan. semester ini direka untuk melanjutkan kemahiran teras anda dan menyediakan anda dengan peluang melalui pelbagai elektif untuk pakar dalam bidang yang anda berminat untuk cemerlang.

Satu-satunya kelas teras teknikal akan memberikan anda kefahaman teori dan praktikal yang mendalam tentang teknik pengoptimuman penting untuk analisis data, manakala setiap satu daripada tiga jabatan akan menawarkan empat ke lima kursus elektif, majoriti yang boleh diakses kepada semua orang di lapangan tanpa apa-apa prasyarat. Komponen akhir kursus MSc akan menjadi projek disertasi musim panas, yang boleh diselesaikan sama ada melalui projek berasaskan pelanggan atau projek penyelidikan berasaskan meja, bergantung kepada minat anda. Anda akan mengemukakan disertasi anda pada bulan September untuk melengkapkan keperluan ijazah anda (menunggu sebarang resits).

Penempatan kerja

Anda akan mempunyai peluang pilihan untuk menyiapkan projek-projek musim panas disertasi MSc anda dalam projek-projek berasaskan pelanggan, di mana beberapa organisasi tuan rumah akan diuruskan oleh jabatan itu. Projek-projek ini akan biasanya tidak dibayar, bagaimanapun, semua kos seperti perjalanan dan penginapan akan dilindungi oleh organisasi tuan rumah jika keluar dari bandar.

Projek-projek utama

Modul-modul yang diajar pada program yang memperkenalkan anda kepada pelbagai alat, teknik, kaedah dan model. Walau bagaimanapun, realiti praktikal menggunakan kaedah analisis dalam perniagaan sering jauh daripada kelas. Bekerja dengan pembuat keputusan mengenai isu-isu sebenar membentangkan pelbagai cabaran.

Sebagai contoh, data mungkin menjadi kabur dan sukar didapati, ia mungkin tidak jelas yang kaedah analisis data boleh digunakan dan pengurus perlu yakin dengan merit perniagaan mana-mana penyelesaian yang disyorkan. Walaupun pengajaran tradisional boleh memberi amaran kepada pelajar kepada isu-isu itu, pemahaman perlu diperkukuhkan oleh pengalaman.

Ini terutamanya ditangani oleh modul teras 'Data Analytics Amalan', yang berlaku atas kedua-dua semester. Setiap tahun, kajian kes dan projek yang mencabar dibentangkan kepada pelajar-pelajar kita dengan pelbagai organisasi.

Kemudahan

Strathclyde Business School (SBS) adalah salah satu daripada 76 sekolah perniagaan triple yang diiktiraf di dunia, dan merupakan salah satu yang terbesar seumpamanya di Eropah. SBS juga baru-baru dipilih sebagai "Business School of the Year" dalam Times Higher Education (THE) Awards. "Ketiga-tiga jabatan yang terlibat dalam kerja-kerja kursus ini bersama-sama untuk menyediakan program yang dinamik, serba-bulat dan berbeza-beza daripada pakar dan merentas disiplin kursus lepasan ijazah.

kuliah tetamu

Setiap tahun, penceramah jemputan menghadiri kursus, berkongsi pengalaman yang tidak ternilai. Sebagai sebahagian daripada Data Analytics dalam modul Amalan, kita menjadi tuan rumah beberapa persembahan dari badan-badan luar.

syarat kemasukan

msc

Ijazah Kepujian kelas dua, atau setaraf, dalam matematik, sains semula jadi, kejuruteraan, atau ekonomi / kewangan. Permohonan dari mereka yang mempunyai ijazah lain juga digalakkan jika anda telah menunjukkan memahami dengan baik mata pelajaran berangka / kuantitatif.

PGDip

Sekurang-kurangnya ijazah lulus atau yang setaraf dalam mata pelajaran yang sesuai. Tertakluk kepada pelajar diploma prestasi boleh memindahkan dari kursus diploma kepada MSc.

Keperluan Bahasa Inggeris

Jika anda seorang kebangsaan suatu negara berbahasa Inggeris yang diiktiraf oleh UK Border Agency (sila semak yang paling up-to-date senarai) atau anda telah berjaya menamatkan kelayakan akademik (sekurang-kurangnya ijazah sarjana muda UK) dalam mana-mana negara , maka anda tidak perlu mengemukakan sebarang bukti tambahan.

Bagi yang lain pula, jabatan itu memerlukan skor IELTS keseluruhan sekurang-kurangnya 6.5 (tanpa komponen individu di bawah 5.5 (atau setaraf)). Kursus pra-sessional dalam bahasa Inggeris boleh didapati.

Jika anda dari sebuah negara yang tidak diiktiraf sebagai sebuah negara yang berbahasa Inggeris oleh Kingdom Border Agency Bersatu (UKBA), sila semak keperluan bahasa Inggeris sebelum membuat permohonan anda.

Pra-Master kursus persediaan

Program Pra-Master adalah kursus persediaan untuk pelajar antarabangsa (bukan EU / UK) yang tidak memenuhi syarat-syarat kemasukan bagi ijazah Sarjana di Universiti of Strathclyde. Program Pra-Master menyediakan perkembangan untuk beberapa pilihan darjah.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai kursus-kursus dan peluang yang ditawarkan lawatan isc.strath.ac.uk atau hubungi hari ini di +44 (0) 1273 339.333 dan membincangkan masa depan pendidikan anda. Anda juga boleh mengisi borang permohonan online. Untuk bertanya soalan sila isi borang pertanyaan dan bercakap dengan salah satu daripada pelbagai bahasa Pelajar Enrolmen Advisers kita hari ini.

Kerjaya

Tujuan MSc dalam analisis data adalah untuk membangunkan graduan yang boleh menggunakan teknologi analisis data, memahami prinsip-prinsip statistik di belakang teknologi dan memahami bagaimana untuk memohon teknologi ini untuk menyelesaikan masalah perniagaan.

Graduan akan dapat merapatkan pelbagai domain pengetahuan yang berkaitan untuk menangani analisis data masalah serta dapat mengenal pasti tema baru muncul dan arahan dalam analisis data. Graduan akan memaparkan kebolehan dalam ketiga-tiga disiplin komponen.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Strathclyde Business School(SBS)is a pioneering, internationally renowned academic organisation that shapes anddevelops the business minds of tomorrow. Strathclyde is one of a small percentage worldwi ... Baca lebih lanjut

Strathclyde Business School(SBS)is a pioneering, internationally renowned academic organisation that shapes anddevelops the business minds of tomorrow. Strathclyde is one of a small percentage worldwide to be triple accredited, holding accreditation from the international bodies, AMBA, AACSB and EQUIS. Baca Ringkas
Glasgow , Athens , Zürich , Singapura , Dar es Salaam , Manama , Kuala Lumpur , Petaling Jaya , Muscat , Muscat , Dubai , Abu Dhabi , Milan , Munich , Beijing , Toulouse + 15 Lagi Kurang