Amerika Syarikat

Belajar di Amerika Syarikat

Pendidikan tinggi di Amerika Syarikat

Pendidikan tinggi adalah Amerika Syarikat adalah duniawi terkenal. Walaupun yuran pengajian boleh menjadi mahal, terdapat rancangan bantuan kewangan banyak, termasuk pinjaman, geran dan biasiswa yang boleh didapati. Orang sering melakukan perjalanan ke Amerika Syarikat untuk mencari pilihan pendidikan tinggi pelbagai.

Belajar di Amerika Syarikat menyediakan pengalaman yang kaya budaya dan sosial, serta, pendekatan penuh serba boleh untuk pendidikan yang anda tidak dapat mencari dengan mudah di tempat lain. Amerika Syarikat menawarkan menu pendidikan tinggi penuh yang menyediakan pelajar untuk kehidupan selepas kolej supaya mereka boleh memilih sama ada untuk tinggal di Amerika Syarikat atau kembali ke negara asal mereka selepas tamat.

Sebahagian daripada universiti paling berprestij di Amerika Syarikat termasuk Harvard, Yale dan Stanford tetapi terdapat banyak universiti-universiti lain di dalam setiap negeri yang menawarkan kurikulum yang luas dan kajian kursus yang ditetapkan dalam bidang yang dipilih.Sebagai contoh, UCLA di Los Angeles terkenal kerana program filem cemerlang mereka, tetapi Stephen Spielberg dan George Lucas menghadiri California State University. Ia adalah satu contoh yang baik bagaimana anda tidak perlu menghadiri sekolah Ivy League untuk mendapatkan pendidikan yang baik.

 

Pengumpulan bagi sesuatu tahun akademik

Tahun akademik di Amerika Syarikat biasanya bermula pada musim gugur, biasanya pada akhir bulan Ogos, tetapi beberapa istilah mungkin bermula lebih awal. Beberapa tahun akademik dibahagikan kepada dua semester, beberapa ke dalam empat suku, dan beberapa ke dalam tiga suku. Ia adalah penting untuk pelajar antarabangsa untuk mempunyai segala-galanya di tempat sebelum datang ke Amerika Syarikat. Pastikan anda mendaftar dengan universiti anda permohonan dan tarikh permulaan.

 

Yuran pengajian dan tempoh kajian

Yuran pengajian berbeza dari universiti yang berbeza, jadi periksa dengan sekolah anda bercadang untuk menghadiri untuk mendapatkan kos yang tepat.Tempoh Muda yang juga berbeza-beza, bergantung kepada tahap yang anda bercadang untuk mengejar. Sebagai contoh, lesen CNA yang hanya mengambil masa kira-kira setahun setengah, manakala Pra-undang mengambil masa kira-kira tiga hingga empat tahun dalam kebanyakan kes.

 

Kajian kemungkinan untuk pelajar antarabangsa

Pelajar antarabangsa boleh memilih dari pelbagai lebar kursus dan laluan kerjaya untuk meningkatkan pembelajaran mereka dan memberi peluang untuk memajukan kerjaya mereka setelah kembali ke negara asal mereka. Terdapat juga banyak kumpulan pelajar antarabangsa juga boleh didapati di kampus di sekolah-sekolah di Amerika Syarikat.

Ijazah Pengajian Tinggi dari Amerika Syarikat membolehkan pelajar untuk meneruskan usaha mereka untuk pengetahuan di luar kajian wajib mereka dan membolehkan mereka untuk mendapatkan kerjaya yang maju di luar sistem pendidikan dalam negara dan dapat bekerja dalam penyelidikan atau pembangunan.

 

Visa pelajar

Visa pelajar dikehendaki dan ini mestilah up-to-tarikh pada masa ketibaan.Ketahui sama ada anda dikehendaki mempunyai F-1 atau M-1 visa - ini bergantung kepada kursus pengajian yang diambil. Kedutaan Amerika Syarikat merupakan tempat terbaik kenalan untuk mengetahui maklumat ini. Biasanya juga maklumat dalam laman web sekolah yang menjelaskan butir-butir mengenai visa untuk sekolah itu. Anda juga boleh menghubungi pejabat kemasukan atau pejabat pelajar antarabangsa untuk mendapatkan maklumat lanjut.

Tentang Amerika Syarikat

Pada 3.79 juta batu persegi (9.830.000 km 2) dalam jumlah dan dengan kira-kira 315 juta orang, Amerika Syarikat merupakan negara ketiga terbesar dari segi keluasan tanah dan penduduk. Ia adalah salah satu daripada negara-negara di dunia 's paling pelbagai etnik dan budaya, hasil daripada imigresen besar-besaran dari pelbagai negara. Geografi dan iklim AS juga sangat pelbagai, dengan padang pasir, dataran, hutan, dan gunung yang juga rumah kepada pelbagai hidupan liar.

Amerika Syarikat terletak di hemisfera Utara di Amerika Utara, di selatan Kanada dan utara sempadan Mexico. Ia terdiri daripada 50 negeri: 48 negeri berdampingan dan juga Alaska dan Kepulauan Hawaii.

Amerika Syarikat terkenal dengan pelbagai kebebasan, termasuk kebebasan bersuara dan agama, hak untuk meneruskan gaya hidup yang bebas daripada kerajaan atau kekangan undang-undang, selagi kita juga menghormati hak-hak orang lain. Ia diasaskan kepada Perlembagaan Amerika dan disokong oleh Perisytiharan Kemerdekaan yang ditandatangani pada tahun 1776, yang mengisytiharkan Amerika sebuah negara yang merdeka dari Great Britain. Amerika Syarikat dikenali dengan pelbagai jenis pendidikan tinggi, budaya yang kaya dan seni, dan undang-undang yang menghormati manusia biasa. Orang yang datang ke Amerika Syarikat dijangka akan menghormati undang-undang tetapi akan mencari sambutan terbuka kepada orang-orang dari semua bangsa dan rakyat untuk mencari peluang dalam sempadannya.

Iklim
Iklim di Amerika Syarikat adalah sangat pelbagai. Barat Daya adalah iklim padang pasir yang panas, sangat panas pada musim panas dan tidak kurang daripada 60 ° F (16 ° C) pada musim sejuk.The Pacific Northwest mempunyai iklim lautan yang sederhana, dengan jatuh basah dan musim sejuk tetapi mata air yang sejuk dan musim panas. Iklim Utara-Tengah, Midwestern dan New England lembap benua. Di sini terdapat empat musim yang kuat dengan musim panas yang cerah dan musim sejuk yang bersalji dan temperatues boleh berbeza-beza dari 20 ° F (-29 ° C) pada musim sejuk hingga 90 ° F (32 ° C) pada musim panas. The Plain Selatan dan Pantai Atlantik mempunyai iklim lembap yang sederhana dengan musim panas yang panjang dan musim sejuk yang sejuk. Akhir sekali, Tenggara mempunyai iklim subtropika yang hangat dengan temperatues 30-50 ° F (-1 hingga 10 ° C) pada musim sejuk dan dari 70to 90 ° F (21 hingga 32 ° C) pada musim panas.

Masyarakat dan Kos Sara Hidup
Masyarakat Amerika Syarikat adalah seperti yang pelbagai sebagai negara itu sendiri. Tidak ada sistem kasta walaupun sesetengah mungkin berpendapat ketika itu, memandangkan ekonomi semasa.Terdapat ramai usahawan dan individu kaya yang telah membuat nasib mereka sendiri, dan ada pekerja kilang membuat gaji minimum.

Kos sara hidup telah meningkat di Amerika Syarikat sejak beberapa tahun kebelakangan ini, tetapi ini berbeza-beza, mengikut negeri di mana anda berada. Kos sara hidup di California adalah lebih tinggi daripada Arkansas, sebagai contoh. Kebanyakan ini juga bergantung kepada kawasan tertentu sebuah negara anda tinggal di. Terdapat banyak perbezaan secara satu negeri ke negeri yang lain, tetapi semuanya mempunyai kelebihan dan kesulitan.

Amerika Syarikat adalah sebuah negara yang hebat dengan banyak kebebasan bagi mereka yang memilih untuk menjadikannya tempat mereka untuk belajar atau untuk hidup. Belajar di Amerika Syarikat menawarkan kemudahan yang menarik.

Insuran kesihatan
Pelajar mungkin layak untuk menyertai pelan insurans kesihatan pelajar atau mencari pelan insurans swasta mereka sendiri. Walaupun kos insurans kesihatan yang tinggi, terdapat pelbagai jenis kesihatan merancang untuk dipilih dengan syarikat insurans.Ia adalah penting untuk memastikan anda dilindungi sebelum anda pergi, untuk kos kesihatan boleh menjadi benar-benar mahal untuk seorang pelajar antarabangsa jika anda don 't mempunyai insurans yang. Kebanyakan maklumat ini boleh diperolehi dengan mudah dalam talian dan anggaran percuma disediakan. Kadang-kadang sekolah-sekolah khusus menawarkan pelan anda boleh berada di sementara di sekolah. Semak dengan sekolah anda untuk melihat jika ini ditawarkan dengan universiti anda sebelum hadir. Ia boleh menjadi sebahagian daripada Yuran Tuiton anda atau anda mungkin perlu membayar tambahan untuk itu.