Amalan Media Fesyen MA

Umum

Penerangan Program

Amalan Media Fesyen MA

dengan Perniagaan, Kewartawanan Fesyen atau Arah Kreatif


Amalan Media Fesyen MA adalah program yang menumpukan industri yang unik yang menawarkan tiga Pathways mungkin, yang semuanya memberi tumpuan kepada kepakaran teras Condé Nast. Ketiga ciri khas yang ditawarkan (Media Perniagaan, Kewartawanan Fesyen dan Arah Kreatif) menggambarkan pengetahuan dan amalan Penerbitan Condé Nast dan industri fesyen dan media yang lebih luas. Program ini akan menggabungkan penyelidikan bebas dengan kandungan akademik yang diajar dan ceramah / kelas induk dari profesional industri terkemuka.

Matlamat utama program ini adalah untuk memberi peluang kepada para pelajar untuk menjadi pengamal yang berkesan dalam bidang pilihan mereka dalam industri fesyen dan media. Semua Pathways bertujuan untuk membangunkan kemahiran utama yang boleh dipindahmilik dalam komunikasi yang berkesan dan memastikan graduan diberi peluang untuk memperoleh dan membuktikan yang berikut:

 • Kesedaran kritikal mengenai isu dan perkembangan terkini dalam industri fesyen dan media
 • Penggunaan berkesan kemahiran berfikir kritis
 • Pengetahuan dan pemahaman tentang tanggungjawab profesional, integriti dan etika
 • Keupayaan untuk merenungkan kemajuan mereka sendiri sebagai seorang pelajar / pengamal profesional

Program ini bertujuan untuk menyokong peralihan yang berkesan dari kajian ke pekerjaan, dengan jelas menghubungkan topik teoritis dan kajian akademik kepada amalan industri kontemporari. Pelajar akan menjadi akrab dengan pendekatan pembelajaran sepanjang hayat yang akan membolehkan mereka terus memajukan pengetahuan dan pemahaman mereka dan mengembangkan kemahiran baru ke tahap yang tinggi selepas tamat pengajian.

The Condé Nast College of Fashion


Mengenai Kursus


Pathway Perniagaan *
Ini akan memberi tumpuan kepada aspek komersil menjalankan syarikat media. Sesuai untuk mereka yang memiliki bidang perniagaan atau media yang ingin meneruskan kerjaya dalam pengurusan dan pemasaran dalam sektor media fesyen. Modul eksklusif ke Pathway ini adalah:
 • Perniagaan
 • Penjenamaan Media
* Pathway Perniagaan di MA Praktik Media Fesyen mempunyai fokus yang sangat jelas terhadap industri media, daripada fesyen secara umum. Sesiapa sahaja yang mencari fesyen perniagaan fesyen / mewah yang berkaitan lebih lanjut diarahkan ke program kerjasama kami dengan Richmond University: MA Brand Brand Management [insert link].

Pathway Kewartawanan
Tumpuan utama akan dibuat untuk platform cetak dan digital walaupun pelajar juga akan meneroka medium lain. Pathway ini sesuai untuk penulis / komunikator berbakat dengan portfolio kerja yang sangat kuat. Modul eksklusif untuk pilihan ini adalah:
 • Penulisan Fesyen
 • Perancangan

Pathway Arah Kreatif
Pathway yang sangat praktikal yang membolehkan pelajar mengembangkan kemahiran komunikasi visual mereka yang sedia ada dengan tumpuan kepada fesyen. Idealnya sesuai dengan mereka yang mempunyai tahap kreatif dan portfolio yang kuat dalam bidang seperti reka bentuk fotografi atau grafik. Pemohon dijangka mempunyai kemahiran sedia ada dalam kreativiti pilihan mereka yang difailkan - kursus ini akan memberi peluang untuk menggunakan kemahiran tersebut dalam fesyen. Modul eksklusif ke Pathway ini adalah:
 • Pengeluaran Berbilang Media
 • Budaya Visual

Ciri utama program MA:
 • Peluang untuk penempatan kerja 4 minggu
 • Susunan mesyuarat dengan profesional dan jabatan yang berkaitan dalam Condé Nast untuk menyokong penyelidikan untuk projek akhir / tesis
 • Akses kepada arkib dan perpustakaan syarikat di Vogue House
Program intensif ini adalah sepenuh masa selama setahun dengan gabungan sesi diajar, pengalaman kerja, kajian terarah dan penyelidikan bebas.


Kerjaya

The Condé Nast College of Fashion
Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, perkembangan teknologi telah memacu peluang baru dalam sektor ini dan tidak lagi pemisahan yang berbeza antara media fesyen dan perdagangan fizikal barangan fesyen. Penyingkiran sempadan antara jualan komersial produk dan penciptaan kandungan media yang meneroka dan mempromosikan fesyen meluaskan skop kerjaya dan profesional media fesyen kini bergerak lancar antara peranan di majalah dan kedudukan dengan jenama fesyen utama dan peruncit, menjadikan fokus MA berkaitan dengan peluang kerja yang semakin luas.
Dalam media fesyen secara khusus, kursus ini sesuai untuk mereka yang ingin mengejar kerjaya sebagai editor, penerbit, pengelola editor, penulis, penasihat seni, pengarah seni, dan jurugambar fesyen untuk menamakan beberapa. Semasa kursus, pelajar akan mengkaji peranan yang digariskan dalam mastheads majalah dan peningkatan peluang dalam media digital.


Struktur Program


Ini adalah program pengajian sepenuh masa yang sangat intensif. Pelajar menghadiri kelas di kolej selama dua hari setiap minggu, dengan tiga hari lagi diperlukan untuk kajian yang diarahkan dan bebas. Ia tidak mungkin untuk mendekati kursus pengajian separuh masa kerana pelajar dijangka boleh didapati untuk kelas, ceramah industri, tutorial dan aktiviti luar Isnin-Jumaat.
Program ini disusun sebagai empat syarat sepuluh minggu. Tiga yang pertama diajar dan istilah terakhir adalah untuk kajian bebas untuk menyelesaikan tesis akhir. MA adalah kelayakan yang diiktiraf di peringkat antarabangsa yang disahkan oleh Universiti Buckingham, bernilai 180 kredit di peringkat QCF 7.


Tarikh Kursus

2018 -2019

 • Jangka 1: 1 Oktober - 14 Disember 2018
 • Jangka 2: 7 Januari - 15 Mac 2019
 • Jangka 3: 25 Mac - 14 Jun 2019 (termasuk dua minggu Paskah Paskah dari 15 - 26 April)
 • Jangka 4: 24 Jun - 30 Ogos 2019

2019 -2020

 • Jangka 1: 30 September - 13 Disember 2019
 • Jangka 2: 6 Januari - 13 Mac 2020
 • Jangka 3: 23 Mac - 9 Jun 2020
 • Jangka 4: 29 Jun - 4 September 2020

Yuran Kursus


£ 28,368 (termasuk VAT)

Yuran pengajian boleh dibayar secara ansuran sepanjang tahun.

Tiada bursaries atau pilihan pembiayaan yang tersedia untuk kursus ini.


Syarat kemasukan


Pemohon mesti mempunyai ijazah kepujian, lebih baik pada 2: 1 atau ke atas. Pathway dipilih mesti dinyatakan di peringkat permohonan. Keperluan kemasukan untuk pilihan individu adalah seperti berikut:

 • Perniagaan:
  Bagi Pathway Perniagaan Media, pemohon perlu memegang ijazah yang berkaitan dengan perniagaan atau ijazah media am. Tidak ada keperluan untuk portfolio, bagaimanapun, pemohon diminta memberikan pernyataan 1000 perkataan yang menunjukkan pemahaman mereka mengenai fokus kursus, kaitan latar belakang mereka dan alasan mereka untuk memohon.
 • Kewartawanan:
  Pemohon fesyen Jurnalisme mesti menyediakan portfolio kerja untuk menunjukkan kemahiran menulis yang kuat dan minat yang jelas dalam sektor fesyen. Ijazah berasaskan Bahasa Inggeris atau kemanusiaan lebih disukai (contohnya Kesusasteraan Inggeris, Falsafah atau Sejarah Seni). Kami juga akan mempertimbangkan pemohon dengan fesyen am atau media.
 • Arah Kreatif:
  Bagi Pathway Kreatif, pemohon perlu mempunyai ijazah reka bentuk / visual berasaskan dalam subjek yang sesuai, seperti Reka Bentuk Grafik, Seni Halus atau Fotografi. Portfolio kerja untuk menunjukkan kemahiran kreatif adalah penting.


Kami mengalu-alukan aplikasi daripada mereka yang telah mempelajari topik yang berkaitan dengan Pathway dipilih, namun, program ini tidak sesuai untuk mereka yang memegang ijazah dalam subjek yang sama (iaitu BA dalam Media Fesyen, Kewartawanan Fesyen atau Arah Kreatif).

Mereka yang mempunyai ijazah dalam mata pelajaran yang tidak berkaitan sama sekali (contohnya sains atau matematik misalnya) diarahkan ke Diploma Fesyen Vogue atau Vogue Fashion Certificate, yang merupakan kursus pengenalan yang menyediakan satu langkah ke arah kerjaya berasaskan fesyen atau pendaftaran yang mungkin di MA setelah berjaya diselesaikan .

Untuk maklumat lengkap klik di sini.

Tarikh Akhir Kemaskini Okt 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Condé Nast College is an important starting point for those who want to be tomorrow’s stars of the fashion industry. With outstanding resources, modern facilities and access to experts from the wo ... Baca lebih lanjut

The Condé Nast College is an important starting point for those who want to be tomorrow’s stars of the fashion industry. With outstanding resources, modern facilities and access to experts from the worlds of fashion, style and luxury, the College prepares its students to work in all areas of this exciting and innovative industry. Baca Ringkas