Gambaran keseluruhan

Fleksibel dan meliputi semua bidang amali, kursus ini menyediakan anda untuk bekerja sebagai pengamal pengalaman dan psikoterapi pengalaman berpusatkan orang.

Anda akan menyertai komuniti yang pelbagai dan profesional yang mempunyai pendekatan pengalaman berpusatkan diri di hati. Sebagai satu pasukan, kami mempunyai gabungan praktikal dan latar belakang akademik dan pengalaman.

Pada kursus ini, anda akan:

 • belajar dan membangunkan terapi pengalaman berpusatkan orang
 • melibatkan diri secara kreatif dengan isu-isu dalam masyarakat kontemporari
 • memilih antara dua pakar Pathways :
  • kaunseling untuk orang dewasa sepanjang hayat
  • kaunseling untuk kanak-kanak dan orang muda
 • menjadi sebahagian daripada komuniti kaunseling dan psikoterapi yang bertenaga
 • mempunyai peluang untuk menyertai klinik penyelidikan kami
 • belajar di universiti bertaraf dunia dalam persekitaran mampan yang memenangi anugerah

Anda akan mendapat manfaat daripada latihan kaunseling selama 50 tahun di University of Nottingham. Bekerjasama dengan sarjana dan pengamal terkemuka dalam bidang latihan kaunselor pengalaman berpusatkan diri, anda akan berkembang dalam persekitaran pembelajaran pengalaman berorientasikan pertumbuhan, dengan akses kepada sumber pembelajaran yang luar biasa dan penyelidikan utama.

Kami berusaha untuk mewujudkan komuniti pembelajaran berpusatkan pelajar yang bersemangat di mana kita belajar dari satu sama lain, dan juga menjalankan siri seminar yang berkaitan dengan kursus ini.

Apabila selesai kursus ini anda akan pergi dengan kelayakan kaunseling yang diiktiraf di peringkat antarabangsa, dan boleh terus menjadi pemimpin dalam bidang kaunseling yang bekerja di sektor pendidikan, sekolah, kesihatan, komuniti, swasta dan awam.

Kursus ini akan melengkapkan anda dengan bilangan jam latihan yang diperlukan untuk akreditasi individu dengan Persatuan British untuk Kaunseling dan Psikoterapi, serta menyediakan anda untuk pengajian kedoktoran dalam kaunseling dan psikoterapi atau bidang yang berkaitan.

Ketahui lebih lanjut.

Butiran kursus

Elemen mengajar kursus ini terdiri daripada 120 kredit, ditambah dengan disertasi 60 kredit. Ia boleh diselesaikan selama dua tahun sepenuh masa termasuk disertasi, atau empat tahun separuh masa, ditambah disertasi lapan bulan.

Pengajaran biasanya berlaku dari 1.30-6pm pada hari Selasa dan Rabu setiap minggu dengan kehadiran sesekali diperlukan pada waktu lain termasuk hujung minggu.

Pathways

Anda boleh memilih antara dua Pathways pakar:

 • Kaunseling untuk orang dewasa sepanjang hayat
 • Kaunseling untuk kanak-kanak dan orang muda

Penilaian

Kaedah pembelajaran yang eksperimen termasuk esei bertulis, analisis proses, kajian kes, pembentangan dan portfolio.

Syarat kemasukan

2: 2 (atau setaraf antarabangsa) dan satu tahun kerja atau pengalaman sukarelawan dalam peranan membantu atau sokongan. Pemohon yang mempunyai Diploma Tahap 4 dan dua tahun pengalaman kerja sebagai kaunselor atau psikoterapi juga akan dipertimbangkan

Keperluan bahasa Inggeris

IELTS: 6.5 (tidak kurang daripada 6.0 dalam sebarang elemen)

Kerjaya

Destinasi kerjaya untuk graduan kami termasuk kaunselor, penasihat pendidikan, tutor bahasa, guru rendah / sekolah menengah dan pelatih / pengajar vokasional / perindustrian dan pengajar. Sejumlah graduan kami sudah bekerja semasa menjalankan pengajian separuh masa untuk pembangunan profesional dalam kerjaya yang mereka pilih.

Program diajar dalam:
 • English

Lihat 50 lagi program yang ditawarkan oleh University of Nottingham - Faculty of Social Sciences »

Tarikh Akhir Kemaskini Feb. 18, 2019
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
2 - 4 
Sambilan
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh