MSc Global Politics

Umum

Penerangan Program

Penilaian

Penilaian sumatif MSc Global Politics akan terutamanya melalui esei, yang diletakkan sama rata sepanjang tahun akademik untuk mengelakkan tempoh beban pelajar. Pelajar juga akan dinilai pada satu lagi cadangan penyelidikan dan disertasi sebanyak 15,000 perkataan. Tugasan bertulis akan dihantar melalui VLE, ​​Moodle, dan Turnitin untuk meminimumkan peluang untuk plagiarisme.

Walaupun ditulis terlebih dahulu, pelbagai gaya penilaian ini direka untuk memaksimumkan kemasukan dan meningkatkan kemahiran yang dapat dipindahmilik utama pelajar.

Pelajar juga akan mencuba esei formatif sepanjang tahun ini, yang akan menerima maklum balas tutor bertulis.

Maklum balas akan sesuai, berkesan, membina, jelas, dan tepat pada masanya, dan disampaikan melalui gred dan maklum balas bertulis individu. Maklum balas akan dikaitkan dengan kriteria penilaian dan hasil pembelajaran.

Untuk kebanyakan tugasan, maklum balas akan dihantar dalam masa empat minggu (sebelum tugasan seterusnya dalam kursus itu perlu, untuk membolehkan pelajar membuat penambahbaikan terhadap penilaian berikutnya). Maklum balas kepada cadangan penyelidikan akan dihantar dalam masa lima minggu; maklum balas mengenai disertasi 15,000 perkataan akan dihantar dalam tempoh enam minggu penyerahan.

Semasa kursus berlangsung, kami akan mempertimbangkan untuk membangunkan jadual penilaian yang lebih pelbagai, yang belajar daripada amalan terbaik Swansea dari segi kepelbagaian penilaian, penilaian inklusif, dan penilaian yang sah. Khususnya, kami akan mempertimbangkan maklum balas pelajar mengenai penilaian, melalui penilaian kursus dalam bentuk soal selidik pelajar kursus, dan Jawatankuasa Perhubungan Staf-Pelajar.

Kelayakan anda

Ijazah Kolej Baru Kemanusiaan telah direka dan dicipta oleh profesor dan fakulti bertaraf dunia Kolej. Kursus-kursus ini mencerminkan bidang kepakaran dan minat penyelidikan mereka, yang bermaksud bahawa mereka sangat terlibat dengan bahan yang akan mereka ajarkan kepada anda, dan mungkin terdapat peluang bagi para pelajar untuk mengambil bahagian dalam penyelidikan aktif.

Dalam bidang ijazah Politik Global MSc, kurikulum telah diawasi dan dikembangkan oleh Dr Diana Bozhilova AKC, BA (Hons), PhD (KCL), Ketua Fakulti & Pensyarah Kanan dalam Politik dan Perhubungan Antarabangsa.

Program ijazah Politik Global MSc New University of Humanities disahkan oleh Swansea University sebagai standard dan mutu yang sesuai dan akan membawa kepada penghargaan Swansea University dari Master of Science (MSc).

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Founded in 2011, New College of the Humanities (NCH) has earned a reputation as a world-class academic institution that is leading the way in UK higher education.

Founded in 2011, New College of the Humanities (NCH) has earned a reputation as a world-class academic institution that is leading the way in UK higher education. Baca Ringkas