1 tahun mba dalam kemampanan strategik

Umum

Penerangan Program

MBA overhauled Fokus Pada Kelestarian Strategik

Dalam mengkaji perniagaan utama, program MBA menawarkan pendidikan canggih

Dirombak sepenuhnya program MBA Universiti bergantung kepada bagaimana perniagaan abad ke bahagian 21 sedang membentuk semula kemampanan strategik dan kerjaya baru yang akan berlaku.

Pelajar dalam menyemak semula program MBA HSU akan menganalisis isu-isu kemampanan strategik syarikat utama multinasional, bukan keuntungan dan organisasi lain dan bagaimana mereka sedang melakukan inovasi dan mewujudkan pasaran baru.

Mereka juga akan menangani isu-isu pengurusan strategik kewangan, pemasaran, perakaunan dan, dengan mengambil kira amalan terbaik syarikat.

Berkembang Sekolah HSU Perniagaan, disokong kuat oleh pelaburan $ 2.5 juta menjelang penderma dan universiti, telah overhauled MBA satu tahun untuk merapatkan jurang antara apa yang sekolah-sekolah perniagaan tradisional mengajar dan apa yang syarikat cari di pekerja masa depan mereka.

Keusahawanan dan kreativiti adalah di tengah-tengah program yang direka bentuk semula, yang akan membawa biasiswa $ 1,000 hingga $ 3,000. Setiap calon MBA juga akan menerima satu pengalaman amali / bidang bernilai kira-kira $ 2,000.

Sepenuhnya antara disiplin, MBA disusun semula jerat dengan pelbagai program ijazah Humboldt, termasuk sains semula jadi, alam sekitar dan sosial. Pendekatan bersepadu menyerlahkan serba tahap ini. Pemohon kerja dengan ijazah sarjana muda dalam bidang ini akan dapat mengembangkan prospek kerjaya mereka dengan menambah kemahiran perniagaan fungsian MBA untuk bidang kepakaran mereka.

Integrasi, sebagai contoh, daripada sains semula jadi ijazah MBA yang membolehkan calon-calon sarjana untuk membina kemahiran berganda yang sukar untuk mendapatkan sumber luar dan nilai kerjaya tetap.

MBA baru direka dengan fleksibiliti terbina dalam. Ia boleh disiapkan dalam masa satu tahun, kursus akan ditawarkan pada waktu malam, dan tidak ada pengalaman kerja sebelum diperlukan.

MBA latihan dan pembelajaran perkhidmatan akan menjurus kepada pengalaman kemampanan, memberi peluang kepada pelajar kemahiran praktikal yang membina pengetahuan yang diperolehi dalam bilik darjah.

Pelajar akan membangunkan portfolio elektronik mereka sendiri kerana mereka maju melalui kursus-kursus mereka. Semua kertas projek akan dimasukkan ke dalam portfolio, yang membawa kepada projek penyelidikan capstone dan pengalaman amali / lapangan.

Tahap direka semula membina reputasi ilmiah Sekolah HSU Perniagaan; pelajarnya purata di atas 25 peratus daripada mereka yang menamatkan pengajian di sekolah-sekolah perniagaan Amerika Syarikat yang telah mengambil bahagian dalam ujian penilaian negara.

KEDUDUKAN

 • Humboldt State University (HSU) adalah pemimpin yang diiktiraf dalam kemampanan dan pengurusan sumber asli. The Princeton Review bernama Humboldt State University yang "Best of the West" dan "Hijau" kolej.
 • HSU berada pada kedudukan 46 dalam US News dan World Report Kolej Terbaik di Universiti Wilayah. HSU adalah daripada 8 semua Universiti Negeri California.

Akreditasi

 • Program MBA yang diiktiraf oleh Persatuan Western Sekolah dan Kolej (WASC).
 • Program MBA yang diiktiraf oleh Majlis Antarabangsa bagi Collegiate Perniagaan Pendidikan (IACBE).

Kelestarian strategik: Melangkah Lebih jauh daripada MBA Tradisional

 • Kelestarian telah menjadi "buzz" perkataan dengan kerajaan, perniagaan dan individu memberi tumpuan kepada menguruskan manusia penting, fiskal dan sumber fizikal.
 • The HSU MBA menyediakan graduan untuk menangani isu-isu kemampanan dalam pekerjaan semasa dan masa depan mereka.
 • Pelajar belajar strategi organisasi komited untuk ekonomi, alam sekitar dan sosial kemampanan jangka panjang.
 • Pelajar-pelajar belajar bagaimana untuk menjadi pemimpin perniagaan yang inovatif dan bertanggungjawab dalam dunia di mana pihak pengurusan dan kemampanan semua sumber menjadi penting.

Program MBA Fakta Ringkas:

Pelajar boleh menamatkan program dalam satu tahun jika mereka mempunyai ijazah sarjana muda mereka dalam perniagaan.  
<ul>
 • Jika pelajar mempunyai ijazah sarjana muda mereka dalam sesuatu yang lain daripada perniagaan, mereka boleh menyelesaikan semua pra-syarat dalam satu semester sebelum program bermula.
 • Program bermula setiap semester Fall (Ogos)

  Tiada pengalaman kerja terlebih dahulu. 
  <strong> Sokongan biasiswa untuk semua pelajar yang diterima masuk ($ 1000 hingga $ 3000). </strong> 
  Pelajar melengkapkan latihan dibayar 10 minggu pada musim panas. 
  Pelajar menyiapkan projek yang luas dengan bantuan penasihat fakulti. 
  Pelajar membina portfolio elektronik karya untuk membantu dalam mencari pekerjaan. 
  Kami menyesuaikan program berdasarkan jumlah pendidikan perniagaan terlebih dahulu. 
  Terletak di selamat, mesra, Arcata, California.
  
  Kami adalah HumboldtWoodsPantai
  Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

  Biasiswa Keystone

  Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

  Latar Belakang Pusat Pengajian

  Humboldt State students enjoy an extraordinary college experience, taking small classes taught by professors who know them by name. They live and learn in one of the world's most beautiful places—near ... Baca lebih lanjut

  Humboldt State students enjoy an extraordinary college experience, taking small classes taught by professors who know them by name. They live and learn in one of the world's most beautiful places—near ancient redwood forests, mountains and beaches. We are located 275 miles north of San Francisco in the town of Arcata, which is recognized as one of the West's best college towns. Baca Ringkas