Sarjana dalam Sains Makanan & Pemakanan
Jissen Women's University
Maklumat Utama
Lokasi kampus
Hino, Jepun
Bahasa
Minta maklumat
Format kajian
Di kampus
Tempoh
Minta maklumat
laju
Minta maklumat
Yuran tuisyen
Minta maklumat
Tarikh akhir permohonan
Minta maklumat
Tarikh mula paling awal
Apr 2024
biasiswa
Terokai peluang biasiswa untuk membantu membiayai pengajian anda
pengenalan
Kesihatan dan makanan adalah topik penting dan menjadi perhatian utama manusia untuk menjalani kehidupan yang sihat, tetapi topik-topik ini berubah mengikut zaman. Makanan orang Jepun menjadi lebih kaya dan Jepun kini mempunyai salah satu jangka hayat tertinggi di dunia. Namun, makanan menjadi lebih mudah, dan ini membawa peningkatan yang tidak dapat disangkal dalam pelbagai masalah yang berkaitan dengan diet, seperti ketidakseimbangan pengambilan nutrien, penggunaan nutrien tertentu yang berlebihan, dan keselamatan makanan. Untuk menyelesaikan masalah ini, perlu ada orang yang mempunyai pelbagai pengetahuan dan kemampuan pakar.
Dalam Program Sains Makanan & Pemakanan, kami bertujuan untuk memupuk pelajar berbakat yang memperoleh pengetahuan pakar tahap tinggi dan terkini dalam bidang sains pemakanan dan makanan, dan memperdalam pengetahuan mereka dengan menjalankan penyelidikan mereka sendiri, sehingga mereka dapat membuat sumbangan kepada masyarakat dengan bekerja sebagai pakar dan menasihati orang bagaimana menjaga kesihatan melalui makan secara sihat.
Makanan dan kesihatan adalah mata pelajaran yang harus kita pelajari sepanjang hidup kita. Baru-baru ini, terdapat peningkatan jumlah orang yang telah aktif dalam masyarakat, dan telah kembali ke universiti untuk memperdalam pengetahuan dan kemahiran mereka. Setelah menamatkan pengajian siswazah, mereka memainkan peranan aktif dalam masyarakat sebagai penyelidik, pakar, atau guru. Bagaimana menjadi sebahagian daripada kalangan senior anda?
Mengenai Sekolah
Soalan
Kursus Serupa
MSc dalam Pemakanan Molekul dan Teknologi Makanan
- Aarhus, Denmark
Master's Degree in Innovation and Entrepreneurship in Nutrition, Chronic Diseases and Healthy Ageing
- Barcelona, Sepanyol
Master's Program in Human Nutrition and Food Related Behavior
- Helsinki, Finland