Sarjana dalam Rekabentuk dan Pengurusan Jenama: Makanan, Wain dan Pelancongan
IED – Istituto Europeo di Design Florence
Maklumat Utama
Lokasi kampus
Florence, Itali
Bahasa
Inggeris
Format kajian
Di kampus
Tempoh
11 bulan
laju
Sepenuh masa
Yuran tuisyen
EUR 20,100 *
Tarikh akhir permohonan
Minta maklumat
Tarikh mula paling awal
24 Jan 2025
* yuran pendaftaran € 3.000 + yuran kursus € 16.200
pengenalan
Kursus ini diadakan dalam bahasa Inggeris
Apa artinya mewujudkan dan menguruskan jenama dalam industri makanan? Bagaimana untuk memasarkan sebuah syarikat wain dan bekerja pada identitinya? Bagaimana untuk mengintegrasikan pelancongan dalam semua itu?
Dari teknik penjenamaan hingga reka bentuk perkhidmatan, tujuan kursus Master dalam Reka Bentuk dan Pengurusan Jenama: makanan, wain, dan pelancongan adalah untuk membantu pelajar dan profesional muda untuk mengembangkan kemahiran mereka sebagai Pengurus masa depan industri HORECA, menyatukan wain makanan, dan pelancongan menjadi tawaran gaya hidup.
Kursus yang diadakan di Florence dan Barcelona, menyediakan kemahiran transversal dalam reka bentuk perkhidmatan yang digunakan untuk perhotelan dan pelancongan, dengan fokus khusus mengenai makanan di Barcelona dan penerokaan menegak sektor wain di Florence.
Catalunya dan Tuscany membina strategi penjenamaan mereka pada nilai teritorial sebagai kunci untuk keunikan global. Terima kasih kepada Guru ini, pelajar mempunyai kemungkinan untuk bereksperimen dengan metodologi pengurusan penjenamaan dan projek yang berbeza bahawa dua destinasi pelancongan paling penting di Eropah berjaya digunakan.
Florence
Kelas mengajar bagaimana menguruskan pelbagai langkah penciptaan jenama, bermula dari analisis kandungannya. Industri pelancongan, makanan, dan anggur didasarkan pada hubungan antara jenama, tuan rumah dan tetamu. Peserta memperoleh kepakaran dalam bidang jenama dan pengurusan untuk pelbagai konteks yang berbeza.
Barcelona
Pelajar mengikuti keseluruhan proses projek reka bentuk perkhidmatan menggunakan kaedah reka bentuk dan menerapkannya dalam pembinaan pengalaman reka bentuk makanan yang kompleks sebagai strategi penjenamaan.
Kelas-kelas diadakan semasa jam harian di Florence, manakala pelajar Barcelona menghadiri kelas petang.
Pendekatan yang disimpan di sepanjang Pathway adalah sangat praktikal dan pelajar dilengkapi dengan Adobe Suite dan WGSN dan alat Connexion Bahan supaya mereka boleh bersenam juga secara individu.
Galeri
Kemasukan
Biasiswa dan Pembiayaan
Untuk menyokong peserta dalam perlindungan yuran penyertaan, IED telah mengaktifkan sistem kemudahan yang jelas: sebahagian atau keseluruhan Biasiswa untuk yuran pengajian; Early Bird adalah kemudahan untuk pelajar memuktamadkan pendaftaran mengikut tarikh akhir yang diberikan.; Pembiayaan dengan kemungkinan untuk membayar yuran pengajian secara ansuran terima kasih kepada perjanjian dengan syarikat gadai janji.
Kurikulum
Metodologi dan struktur
Program Sarjana ini menggabungkan bahan dan kaedah pembelajaran konvensional dan terkini dengan visi antara disiplin yang bermakna interaksi dengan topik reka bentuk, seni, gaya hidup dan fesyen, untuk mencipta sudut pandangan yang berbeza dan berharga.
Kelas digabungkan dengan seminar, persidangan dan bengkel yang diadakan oleh pakar antarabangsa dan terkenal di dunia. Lawatan ke realiti tempatan dan penyertaan dalam acara industri disertakan dalam rancangan kajian untuk menunjukkan kepada pelajar amalan terbaik institusi, syarikat dan jenama yang berkaitan dengan pelancongan, makanan dan wain.
Kedudukan
IED berusaha untuk membina persekitaran yang menyokong dan hubungan kerjasama dengan rakan kongsi. Itulah sebabnya IED menyampaikan alat yang diperlukan untuk menyokong bakal pelajar dalam meneroka peluang, membuat keputusan termaklum dan mereka bentuk masa depan mereka.
Terima kasih kepada metodologi inovatif dan kejayaan profesional pelajar IED, Kementerian Pendidikan dan Penyelidikan negara di mana IED beroperasi secara langsung – Itali, Sepanyol dan Brazil – telah mentauliahkan secara rasmi majoriti IED Sarjana Muda dan Program Sarjana.
Hasil Program
Metodologi dan struktur - Pendekatan praktikal dan kaedah pemikiran reka bentuk digunakan sebagai kunci untuk menyelami pelajar ke dalam situasi sebenar dan menghadapi pengalaman profesional, syarikat dan jenama yang membentuk pasaran restoran, kilang wain dan hospitaliti. Industri yang berkaitan dengan pelancongan, makanan dan wain berkait rapat dengan pelanggan dan keperluan mereka..Keupayaan analisis keperluan perancangan strategik dan pemikiran kreatif kritis yang digunakan pada Projek Reka Bentuk Jenama.
Program Sarjana adalah sangat interaktif: penyertaan berterusan dan besar daripada pelajar diperlukan. Kelas digabungkan dengan seminar, persidangan dan bengkel yang diadakan oleh pakar antarabangsa dan terkenal di dunia. Lawatan ke realiti tempatan dan penyertaan dalam acara dalam industri adalah sebahagian daripada rancangan kajian untuk menunjukkan kepada pelajar amalan terbaik institusi, syarikat dan jenama yang berkaitan dengan pelancongan, makanan dan wain.
Yuran Pengajian Program
Peluang kerjaya
Peluang Profesional
Matlamat Program Sarjana ini adalah untuk melaksanakan dan mengukuhkan kemahiran yang diperlukan untuk mengambil peranan strategik dalam pelancongan, makanan, dan jenama berasaskan wain. Master juga direka untuk melatih profesional dalam pembinaan dan pengurusan format/perkhidmatan dalam hospitaliti, serta pakar komunikasi dalam sektor Makanan & Wain.